Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Narazil jste na obtížně řešitelný problém.

A)Asie byla vždy přelidněná, zemědělská půda nikdy nestačila adekvátně uživit veškerou populaci, a tak si lidé zvykli zkonzumovat naprosto všechno, ať už to roste,běhá, plave, létá, plazí se atd.Majetní snobové pojídají i velevznácné druhy na pokraji vyhynutí(čímž se ale neliší od těch našich - viz.želví polévka nebo žraločí ploutve v luxusních evropských restauracích).

B)Tradiční asijská medicína je často na hraně staletých mýtů a pověr - ani vzdělanému člověku tam často nevysvětlíte, že prášek z nosorožčího rohu, ani žádný jiný takový přípravek z jeho cvrčka neudělá nástroj Rocca Siffrediho(https://en.wikipedia.org/wiki/Rocco_Siffredi).

Také bych byl rád, kdyby ubylo drancování zdrojů a devastace přírody, ale recept je neproveditelný - tvrdě omezit světovou natalitu na evropský průměr a udržovat celkovou populaci na cca třetině dnešního stavu.Pak by bylo možné uvažovat o nějakém "udržitelném rozvoji".A pokud by se podařilo přimět pracovat i ty, kteří dnes umírají hlady v zemích, jejichž klimatické podmínky umožňují dvě úrody ročně, nastal by ráj na zemi.

8 0
možnosti
Foto

Můj známý byl pár let služebně ve Vietnamu. Jeho dítě si hrálo s místními dětmi a od nich se naučilo sníst každého brouka, kterého uvidělo.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas !!! Četl jsem dnes rozhovor s dr Pirkem. Měl podobný názor až "nelékařsky" tvrdý. Jihovýchod Číny , vlastně celé Asie , je prostě přelidněn a to je vlastně časovaná bomba na různě zmutované viry. Kdo viděl hrůzné ( pro Evropana) záběry z rybího trhu ve Wu-chanu ,pochopí. Před 200 lety už R. Malthus před podobným vývojem varoval . Počet lidí roste geometricky , zdroje potravin lineárně. Tak se potom konzumuje ledacos...Rv

1 0
možnosti
Foto

čiňáci se naučili nepohrdat bilkovinou hlavně při hladomoru za maa. Když vidim ty naše evropsky mladežniky tak brzo přijdeme i my ježkum na chuť.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS