Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Někdy se dá těžko rozeznat ideozločin od blbosti. Ale ani jedno by nemělo být trestné. Autorovi Rv.

5 0
možnosti
PB

Je příznačné, že všechna vyjádření takovýchto duhových brček jsou plná osočování, nadávek a nenávisti v přímém přenosu. Mezi vás, kdyby prokurátor hodil 20 let, tak si to rozeberete ani nemuknete.

2 0
možnosti
JJ

Pred jakou valkou utikaji? a proc utikaji k nam? at utikaji na opacnou starnu (dalny vychod)

1 0
možnosti
PV

Zvláštní je svět liberálního fašismu, zvláštní je uvažování těch, kteří si říkají liberální demokraté ...

Krédo skutečných liberálů, kterým se dnes říká klasičtí liberálové (tedy ne těch moderních), zní: má svoboda končí na špičce tvého nosu. Co je před pomyslnou špičkou nosu, to je o svobodě, co je za pomyslnou špičkou nosu, to o svobodě není. Takhle lze charakterizovat i svobodu slova. Kritizovat něčí chování a nechtít jej pustit do ČR je o svobodě slova (je to před "špičkou nosu"), vyhrožovat někomu zabitím či podřezáním už o svobodě slova není (je to "za špičkou nosu")

Takové principy však platí pouze ve svobodném světě.

Jaké principy platí ve světě liberálního fašismu?

Pokud napíšu, že chci podřezat nějakého migranta, půjdu sedět. Pokud napíšu, že chci podřezat Zemana, tak to je v pohodě (viz. případ zastupitele a člena ODS Martina Langa, který byl shledán za tyto výroky nevinným). Inu, podřezat veřejného nepřítele tzv. liberálních demokratů č. 1 - což je dnes prezident republiky - je v naprosté pohodě.

Pokud napíšu, že by se ruským občanům měl zakázat vstup do ČR, protože se chovají jako invazivní druh a škodí demokracii, tak to je v pohodě. Pokud však totéž napíšu o migrantech (jako p. Maříková), je to okamžitě hanobení národa, rasy a etnické skupiny.

Pokud zakážu vstup Rusů do hotelu, je to v pohodě. Případný soud takové jednání osvobodí. Pokud ale zakážu vstup do hotelu migrantům, vězení či tučná pokuta mne nemine.

Na liberálním fašismu je děsivé, jak úspěšně rozkládá právo a celý právní systém nejen u nás, ale prakticky v celé Evropě. Zabiješ z nenávisti židovského souseda? Pokud jsi bílý, dostaneš trest. Pokud jsi ale muslim,vyvázneš s podmínkou, stačí jen prohlásit, že jsi byl pod vlivem marihuany (případ z Francie). Hodíš rachejtle před dveře muslimské modlitebny? Dostaneš 10 let. Jsi-li muslim a hodíš molotovovy koktejly na židovskou synagogu? Dostaneš pouze podmínku (oba případy z Německa, druhý z Wuppertalu).

Inu šílený je svět pana Turnera...

29 0
možnosti
EH

Ten dvojí metr je opravdu děsivý. Co by dělaly migrační neziskovky, kdyby sem začali ve velkém proudit chudí Rusové, že prchají před Putinem?

Pokud žid zabije žida, dostane trest. Pokud gój (nežid zní zábavně v tomto příkladu) zabije žida, dostane ke stejnému zločinu ještě paragraf za antisemitismus.

Stejně tak nechápu polehčující okolnosti typu drogy, duševní choroba. Ty drogy do něj nikdo násilím necpal a i schizofrenik slyšící hlasy musí mít nějaké morální hodnoty jako nezabiješ.

12 0
možnosti
EH

Podle tisku neoznačila jako invazivní druh lidi v nouzi utíkající před nebezpečím, ale migranty.

Pokud je každý migrant automaticky chudinka prchající před válkou, pak každý člověk na cizím pozemku není zloděj, ale člověk hledající hmotnou péči a podporu. Každý člověk mlátící jiného není násilník, ale frustrovaný jedinec potřebující podporu a pochopení. Obchodník s podvodnou energií nebo předraženými výrobky není šmejd, ale otec snažící se uživit rodinu. Atd, se slovíčky se dá hrát tak, jak to komu vyhovuje.

Na jedné straně jsou uprchlíci, na druhé straně invazivní migranti. Pravda bude někde uprostřed.

13 0
možnosti

Člověka přímo zahřeje na duši, když se uprostřed vší té nenávisti a nelidskosti objeví aspoň několik lidumilů, kteří pro své bližní mají místo nadávek vlídná slova jako "svoloč" a "lůza".

10 0
možnosti
JR

J68a57n 15R92á26ž

6. 3. 2020 14:18

Autor je mistr demagogie , sic už poněkud "obehraný", ale stále plodný. Rv

16 0
možnosti
SB

Pane autore, já to cítím tak, že v posledních dnech je dění na hranicích mezi Řeckem a Tureckem takové, že už definitivně dostává na frak vaše naivní ideologie věčné lásky všech ke všem.

Tedy ne že by se mi nelíbilo žít ve světě bezvýhradné vzájemné úcty, ale bohužel takovým ten náš svět není. A když takový není, tak nemá cenu si namlouvat, že takový je.

A protože definitivně dostáváte na frak a není daleko chvíle, kdy už ani ten největší demagog to nebude moci popřít, tak ještě na poslední chvíli stupňujete svou agresivitu a snažíte se alespoň hulákat. Brzy už bude vaše porážka natolik evidentní, že ani se budete i vy stydět.

Takže si to ještě na poslední chvíli chcete užít.

Avšak máte to marné: Ta vaše prázdná sláma zůstává prázdnou slámou bez ohledu na to, jak moc je do ní mláceno a kolik randálu při tom zbytečném mlácené vzniká.

21 0
možnosti
Foto

Dovolím si citovat tweet M. Kalouska (podobně jako u dřívějšího blogu na toto téma - věnujte pozornost zejména tomu závěru):

Výrok @MarikovaKarla mám za odpudivý a odsuzuji ho. Nemyslím si ale, že během mandátu by měl být poslanec stíhán za své veřejné výroky. Mohl by to být nebezpečný precedens. Na soc.sítích lze denně číst i hnusnější výroky, které nechávají PČR v klidu.

1 0
možnosti
EH

Kalousek měl vzácnou chvilku, kdy si uvědomil, že dneska se kriminalizuje opoziční názor a zítra řekne on, co je někomu přes čáru.

3 0
možnosti
JK

Můžeme s nějakým názorem souhlasit, můžeme s nějakým názorem nesouhlasit. Ale nikdy bychom neměli připustit fakt, že bude někdo za svůj názor trestán.

Přirovnával různé lidské chování k různým zvířatům je v mluvě naprosto běžné. Pokud by snad někdo chtěl trestat někoho jiného, že přirovnává chování nějakých lidí k chování zvířat, troufám si navrhnout zákaz přirovnání - je pilný jako včelička, je mazaný jako liška, maká jako kůň, v Indii by byla posvátným zvířetem, má doma svinčík, jezdí jako prase, je líný jako veš.. atd. A říct o nějakém zajíčkovi, že je to koloušek, nebo o nějaké ženě, že je to fakt kočka, no to by bylo doslova na šibenici...

11 0
možnosti