Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Pan autor patrně nebude žádný velký myslitel, neboť doposud nepochopil, že ve slovním spojení: dvě generace snily se píše tvrdé " Y " !!

0 1
možnosti
MN

Ano. Když vás bude obsazovat cizí armáda, můžete plakat nad vašimi umírajícími evropskými hodnotami. Rv

0 0
možnosti
JS

Lze souhlasit s tím, že člověk má žít v míru s ostatními lidmi, soucítit s trpícími a respektovat i cizí a odlišné.

Toto lze chápat ve smylu, že je obvyklé pomáhat dobrovolně lidem v nouzi, zjednodušeně řečeno můžu přispět na charitu, na lékařskou péči onkologicky nemocných pacientů, na školní výuku dětí v zaostalých zemích atd.

Ovšem nelze tolerovat aby si lidé s nižší životní úrovní (nebo zaostalé státy) vynucovali tuto lidskou pomoc silou což se reálně v současnosti děje např. nelegálním a násilným přechodem hranic.

Pokud nebude dodržováno základní pravidlo, že svoboda jednání jedince (i státu) končí na hranici svobody jednání jiného jedince (státu) vznikne nekontrolovatelná anarchie a rozklad společenství.

1 0
možnosti
JR

J43a92n 39R46á30ž

11. 3. 2020 11:11

Evropské hodnoty byly odjakživa pracovitost, odpovědnost, národní uvědomění, individuální svoboda a respekt k rodině jako základnímu článku společnosti. Dokud se jich drželi a tvrdě je hájili, byli Evropané dominantní světovou civilizací. Jejich opouštěním evropská civilizace nastoupila cestu ke globální bezvýznamnosti.

PS. Na rozdíl od autota se nedomnívám, že Francouzská revoluce je údobim historie, kterým by se Evropa měla chlubit a že by hodnoty v jejíž jménu byly vyvraždeny desetitisíce nevinných, měly tvořit základ nových evropských hodnot.

3 0
možnosti
PK

P28e30t39r 88K93a48l93i25n43a

10. 3. 2020 21:59

Generace snilY - myslím si, že když chce někdo šířit moudrost písemnou formou, měl by se nejdříve naučit pravopis.

2 3
možnosti
ZD

Pravopis vám jde.

0 0
možnosti
BN

A které máte na mysli? Ty Evropsko-středověké, ani osvícenecké, to asi nebudou, a ty předposlední, když naši krajané prchali za SVOBODOU na Západ už vůbec NE. To se ještě cenila trestní bezúhonnost, pracovitost, splynutí s domacím obyvatelstvem, zvládnutý jazyk, za vše se platilo. Jestli současné evropské hodnoty ve vztahu k nepůvodnímu obyvatelstu znamenají:!! nekontrolovaný průchod hranicemi pro kohokoli a odkudkoli, zajištění jejich životních potřeb + pravidelné peněžité dary bez povinnosti pracovat, shovívavé přehlížení trestné činnosti nepůvodního obyvatelstva všech generací, jejich neúctu a nulový respekt k evropským tradicím a způsobu života, k tomu navrch místo vděku ještě arogantní a povýšené chování a jako třešnička na dortu - povinnost Evropanů celou tuto šaškárnu platit, tak to již NEJSOU žádné evropské hodnoty, nýbrž Desatero civilizace MASOCHISTŮ!! A nad jeho zrušením rozhodně nikdo plakat nebude.

Takhle hloupě a sebemrskačsky jako současný Západ, se snad posíleni svými hodnotami nechovali ani křesťané v aréně...

22 0
možnosti
KV

Lépe bych to nenapsal. R^

2 0
možnosti
PN

P58e74t85r 20N65e55d71o59m64a

10. 3. 2020 21:05

kde berete p.Turner cas na moralizovani o humanismu? Proc nejste na hranicich Recka a nepomahate migrantum z Afganistanu? Jste jen pokrytec ktery chce svoji vterinu pochybne pozornosti

8 2
možnosti
BH

B15o38h33u14š 21H13a26v88e29l

10. 3. 2020 20:15

Viděl jsem pořad o obrazu Delacroix Alžírské ženy, popisuje cestu "těch výsostných demokratů" do Alžíru. Nic lidského tam nebylo a dodnes se z toho nemohou dostat. Tož osmanští sultáni nejsou pro nás ten správný partner. Nakonec se tu blízko s nimi bojovalo.

7 0
možnosti
KK

Když si tak čtu diskuse pod vašimi moralizujícími blogy, tak se divím, že je ještě pořád píšete.

Lidi vám kašlou na "chození s mávátky do průvodu".

Smiřte se s tím, že doba euroovcí končí. :-/

10 0
možnosti
ZD

Někdo kašle a nadává - jiný diskutuje. Každý podle svého.

0 0
možnosti
VB

No, ona je otázka, co jsou ty evropské hodnoty. Pro mě třeba to, že když v roce 1847 utrpěl občan VB škody při nepokojích v Aténách a řecká vláda jej odmítla odškodnit, královské námořnictvo zablokovalo na 2 měsíce Pireus, dokud nevyměkla.

Staré dobré evropské hodnoty bylo jednat z pozice síly a nepodvolovat se rozvojovým zemím jako Turecko a spol.

Díval jsem se na šot z jednání Erdogana a bylo to děsivé. Sestříhané jako od Goebelse, jeho návštěva vypadala jako jeho pohůnek.....

8 0
možnosti