Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tlumocite stanovisko nejvetsich vitacu top 09, kteri cechum nadavaji, ze nechteji migranty

2 0
možnosti
ZZ

tzv. evropské hodnoty, je , díky jourové a dalších z eu, o kterých mmch najednou, díky turecku a řecku a díky koronaviru není slyšet, tak profláknutý termín, že je ostuda se jim zaštiťovat

4 0
možnosti
JZ

Evropské hodnoty jsou nádoba, u níž někdo vyměnil obsah a tváří se, jako že ne.

14 0
možnosti
ZD

Trefné. A stal se z nich klacek na bití kteréhokoliv psa, který "běží okolo".

8 0
možnosti
MP

Myslím, že tady se nabízí zcela výstižné srovnání s aktuálním problémem koronaviru. V liberálně demokratické společnosti moderního typu neexistuje, aby byl kdokoliv v čemkoliv omezován. Každý musí mít právo na cokoliv, co se mu zachce a nesmí mu v tom být v žádném případě bráněno. Nesmí existovat žádné překážky v čemkoliv, svoboda každého jedince ve všech dimenzích je nadevše. Proto se objevuje v intelektuálních kruzích obrovský odpor, jak je vůbec možné v dnešním světě bránit komukoliv ve volném pohybu, a jak tedy můžeme bránit na hranicích migrantům ve vstupu do EU, pokud oni sami sem chtějí.

No jo, jenomže potom sem přijde epidemie. Koronavirus nehledí na nějakou demokracii nebo lidská práva, a prostě pokud se může šířit, tak se šíří. Jedinou možností v boji proti němu je velmi razantní omezení lidských práv, což ale naráží opět na principiální problém. To byla doba, než to lidé začali chápat a než si uvědomili, že jinak to nejde. To se to vesele jezdilo na lyže do Itálie s tím, že přece mně se nic nestane, nikdo mi v tom přece nemůže bránit, je to jen moje věc a nikomu do toho nic není. Kdyby vláda přišla s dnešními opatřeními třeba ještě před 3-4 dny, tak by ji opozice i intelektuální elita ztrhala, jak si toto může dovolit, že to je populismus, panika, diktatura, alarmismus, a vyčetla by jí všechny ekonomické dopady, které by to mělo. A dnes to najednou jde, byť stále 30% lidí s tím nesouhlasí (?!).

A závěr: pokud máme problém nebo nepřítele, který nerespektuje lidská práva a liberální demokratické svobody, a my s ním chceme bojovat, chtě nechtě musíme přistoupit na jeho pravidla, jinak nelze vyhrát. Takže názory, že v žádném případě nelze ohýbat lidská práva a humanitu, jsou naprosto zcestné. Občas je to prostě nutnost.

12 0
možnosti
PB

P92e16t88r 96B59u46r56i64a82n

10. 3. 2020 16:47

Házet po lidech šutráky a molotovy nemá s humanitou nic společného a naše hodnoty na tom opravdu nestojí. Prakticky obhajujete agresi a násilí.

24 0
možnosti
LK

Pan Turner ví jak si vylepšit vlastní, nízké ego. A nic ho to nestojí, nic nemusí a je to rychle. Jemu podobní pomatenci mu za to zatleskají, ten zbytek se může jen chytit za čelo.

10 0
možnosti
IM

I87v45a93n 59M43i32n63á29ř

10. 3. 2020 15:54

Jinými slovy - Pan Turner nás opět vznosnou formou peskuje za nenaplnění svého vysoce morálního cíle - zaplavit Evropu islámskou invazí.

5 0
možnosti
ZD

Myslím, že pan Turner pojal své vyšší cíle obecně. Jemu a podobně smýšlejícím nejde primárně o muslimy. Cíle jsou však bohužel tak vysoké, že přes není vidět realita života. V Babylóně měli lidé také vysoké cíle a jak to dopadlo když se chtěli odtrhnout od reality života plněním cílů !?

3 0
možnosti
JD

J13i30ř49í 25D67a83n30i46š

10. 3. 2020 15:16

A co třeba v Německu, kde si podle průzkumu většina lidí myslí, že se nemohou svobodně vyjádřit. Tam jsou tyto hodnoty v pořádku?

17 0
možnosti

Pan Turner se v jiné diskusi vyjádřil, že na diskusní příspěvky čtenářů pod svými články přestal reagovat. Nemá tedy jaksi cenu se na něj v diskusi obracet. Abych pravdu řekl, nevím co je horší - neotvírat diskusi, nebo nereagovat na příspěvky.

2 0
možnosti
PV

Kdo nad tzv. umírajícími evropskými hodnotami nepláče?

Jednoznačně všichni skutečně svobodomyslní a demokraticky smýšlející lidé. Neplakali nad umírajícími hodnotami nacismu, neplakali na umírajícími hodnotami komunismu, nebudou ani plakat nad totalitními (a doufám, že skutečně umírajícími) "evropskými hodnotami", které samy sebe mají tendenci nazývat jako ty jediné nejlepší a nejskvělejší (což o sobě tvrdily i hodnoty nacistické a komunistické), ale které se ve skutečnosti se skutečnou demokracií a skutečným liberalismem již dávno rozešly.

A až tyto totalitářské "evropské hodnoty" zcela chcípnou, můžeme se konečně opět vrátit ke svobodě slova, kdy lidé nebudou pronásledováni za své názory. Cenzuru a udavače budeme moci poslat do háje. Budeme moci znovu říkat, že černá je černá a bílá je bílá. Děti se ve školách budou moci konečně učit užitečné předměty a nikoli poslouchat pomatené ideologické žvásty Člověka v tísni. Možná jen bude třeba vyčistit veřejnou správu od všech neužitečných pijavic a lehkoživek, kteří jsou přisáti na veřejných zdrojích, přičemž smyslem veškeré jejich existence spočívá v prosazení různých zrůdných ideologií, majících za cíl po dobrém či po zlém převychovat tuto společnost. Pro ty může být samostatná existence pohromou - nedokáží totiž vůbec nic jiného, než plkat nesmysly, buzerovat své okolí a cizopasit na státním rozpočtu...

Nicméně vy ostatní - umíme si vůbec ještě představit skutečnou svobodu? :-)R^

16 0
možnosti
JB

J57a28n 81B48u76r50d72a

10. 3. 2020 16:54

" 'Dnes už člověk nemůže ani říct, co si skutečně myslí,' říká muž, který neustále říká, co si skutečně myslí." :-)

2 0
možnosti