Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Jedno slovo v té vaší poznámce dole mi chybí a to je "normálnost". Ve svém blogu jste jej použil jednou a taky by si zasloužilo osvětu.

0 0
možnosti
ZK

Chovat se k jiným podle vlastních hodnot je zajisté správné, pokud je druhá strana sdílí také nebo alespoň pokud takovým chováním ad finem neohrozím sebe a své blízké. Pokud druhé straně mé hodnoty vadí a v kratším či dlouhodobém horizontu je chce nahradit neslučitelnými hodnotami vlastními, tak bych se pomáháním takové druhé straně předvedl jako nezodpovědný blbec, byť možná morálně pevný. Předpokládám, že autor jen exhibuje a ze svých deklarovaných obecných principiálních pozic nedovozuje potřebu otevření turecko-řeckých hranic.

0 0
možnosti
Foto

Pane Turnere, z lidskosti se stal kšeft. Kšeft s politickými body, s přízní té či oné skupiny s veřejným míněním. Já naprosto a jednoznačně souhlasím s tím, že musíme pomáhat tam kde je to zapotřebí a těm, kteří se bez naší pomoci neobejdou. Ale musíme si položit otázku : Co je to pomoc a komu skutečně pomoci. A podotázku, jestli se naše pomoc nestává "pomoci ". Jestliže se budeme zaměřovat pouze na skupinu těch nejhlasitějších, pak logicky nám budou scházet zdroje pro ty, kteří nekřičí, kteří nejsou agresivní kteří...hmm, znáte to přísloví " sedávej děvenko v koutě, najdou tě ? ". Tak těch kteří sedí tiše v povzdálí a trpní a umírají, těch je mnohem, mnohem více a na nich nikomu nezáleží. Hodí se jen do srdceryvných televizních reportáží, hodí se fotografům, kterým záběry hlady umírajícího dítěte přinášejí různá ocenění, která ovšem nepomohou potřebným.

Jeden primitiv mně pod mým blogem opět obvinil, že jsem neonacista. Proč? Protože se nenechám opít hloupými kecy o pomoci, když vím, že o žádnou pomoc ve skutečnosti nejde. S Sýrii, Iráku, Afghanistánu, Eritrejij, Sudánu a jinde budou nadále umírat děti hlady a v důsledku válek, protože jejích matky a otcové nenašli deseti tisíce dolarů na to, aby zaplatili převáděčům za naději. A naopak evropská města budou nadále čelit příchodu mladých, silných a zdravých lidí, o kterých nevíme zhola nic, kteří " s bradkou nad kolena " vám budou tvrdit že je jím 14. A bohužel, budeme nadále ohlupování řečmi o tom, jak je nutné pomáhat. Nic ve zlém a nic osobního, ale běžte tyto fráze říct matce, která pohřbila své dítě, které zemřelo hlady, nebo v důsledku nemoci, která by v tomto století už dávno neměla existovat.

31 0
možnosti
JS

Evropská unie a její servilnost k Turecku jen ukazuje na to, že tato hračka politických elit je stejně neschopná jako Francie a Británie v roce 1938 v době podpisu Mnichovské dohody. Evropská unie je silná jen tam, kde necítí odpor a čím dál tím více ukazuje,že už dávno nejde o lidská práva, demokracii, ale jen o politiku hezkých tváří ke všem, které potřebuje. Jakmile jí někdo nastaví zrcadlo, tak je odsouzen. Jako Izrael, který vypověděl migranty z Afriky. Přitom politici Izraele nedělají nic jiného než to, že chrání své občany a identitu svého státu. Tedy něco, co je v Evropě nazýváno populismem.

22 0
možnosti
ZD

Přiléhavé a pravda.

0 0
možnosti
JS

Kde jste prosím vás byl posledních pár let?

Evropské hodnoty v Evropě vzaly za své už docela dávno, u nás si toho prvně lidé více všimli při větě o humanitárním bombardování, tehdy se už budili ze snu i ti jen průměrně vnímaví a vy do dnešního dne ještě nic, tak spěte dál.

13 0
možnosti
PV

Já bych i zareagoval, ale přijde mi to podobné házení sviní o stěnu jako vysvětlovat jehovistům proč jim na boha dlabu...

4 0
možnosti
Foto

Míra vaší zaslepenosti a nechuť přijmout realitu je neuvěřitelná.

40 0
možnosti
Foto

ano, pomáhejme těm, co jsou v nebezpečí, ale ne těm, co se jenom tlačí za lepším.

A tu pomoc podmiňujme pravidly, která budou nepřekročitelná.

Jinak utrum, nebo budeme mít utrum my.

39 0
možnosti
ZD

Také souhlas. Pomoc ale nemusí znamenat pojďte k nám domů a vezměte si co chcete.

4 0
možnosti
Foto

M69i18l95a44n 87D75u95d17k26a

10. 3. 2020 12:26

Takže jestli jsem to dobře pochopil, bezpodmínečně trváte na tom, aby se každý turista na dovolené za poctivě vydělané peníze podělil o chobotnici se svoločí, která neutíká PŘED válkou, ale ZA vidinou krásného a bezpracného života ze sociálních dávek. A která se navíc brutálně a násilně dobývá do zavřených dveří.

33 0
možnosti
JB
TB

Humánní je pomáhat, to samozřejmě ano. Pokud ale rozvášněný dav hází rachejtle na hranicích na řecké policisty a Turkové je ještě k tomu ženou, tak je to naprosto jiná situace, které se bránit musíme. MUSÍME!

18 0
možnosti
ZD

To co se děje na hranicích je jenom taková epizodka před tím - co se začne vyvíjet po usazení se rozvášněného davu v zemi zaslíbené. Nejen v první generaci, která by snad mohla i být vděčná za lepší život. Normální je hledět na důsledky svého chování pro děti a vnuky.

5 0
možnosti