Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Viem, že kresťanstvo dokonca káže také hlúposti ako Miluj svojho nepriateľa, či Nastav druhé líce. Také hodnoty máte na mysli?. Nechať sa biť, zničiť, zabiť len preto, že sa budeme humánne správať k agresorovi, násilníkovi, vrahovi? Nikdy!

10 0
možnosti
JS

Křesťanství ovšem také nabádá k ochraně rodiny a křesťanských hodnot, nelze ty věty vytrhávat z kontextu, to co jste jmenovala má souvislosti, kdy se má tak člověk zachovat a kdy se má bránit a to nekompromisně.

2 0
možnosti
ZD

Na historii i na aktuální dění lze pohlédnout dvěma způsoby. Jeden pohled je na hesla, ideály a proklamace - doprovázející veškeré lidské dění. Druhým pohledem je reálné zhodnocení, kam to všechno vedlo, jaké byly konce, jak dopadne srovnání vyhlašovaných ideálů s realitou. Někteří se zabývají okamžitým efektem a chtějí proklamované ideály napasovat na aktuální dění. Pro ostatní platí zlatá poučka : nevíš-li co bude zítra - zkus se poohlédnout v historii po podobné situaci, třeba ti to napoví. A máte zde aktuální rozpor mezi obhajobou "humanistických " ideálů a historickými fakty - kam to vše vedlo. Nedávno jsem slyšel rozhovor s panem Krause starším. Krásně popisoval jak neudržitelně dopadá soužití s první a třetí generací migrantů. Takže budeme hájit ideály způsobem hájení míru viz rada z rádia Jerevan: Válka nebude ale bude takový boj za mír, že nezůstane kámen na kameni !!! ???

5 0
možnosti
Foto

Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění.

6 0
možnosti
Foto

Velká francouzská revoluce? Zrovna tam bych ty hodnoty nehledal. Jo, tak v heslech, ale ty mají k realitě hodně daleko.

25 0
možnosti
GK

Žádná, jen si zase potřeboval flusnout. Co má dělat, když ho nikdo nemá rád;-D

1 1
možnosti