Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Mám pane Turnere temné podezření, že se dodnes užíráte bledou závistí, že jste si ten rusofilní trip na "volební" špektákl v Donbasu také nemohl, jako dvojctihodný pan pos*anec Berkovec, zacálovat ze svého ... přiznejte to jako chlap! ;-)

6 2
možnosti
Foto

Karma. ANO si se svými 30 procenty myslí, že už je to bolše a tak začíná praktikovat bolševické metody. Spolupracující komunisté s tím jistě nemají problém, ovšem dost lidí a troufnu si říci, že většina stále ano....

21 14
možnosti
LH

Jojo Babiš stvořil koronavirus.... Je to ďábel... Modleme se..

13 2
možnosti
SB

To je jen ukázka doporučených, a tudíž i nesporně „kvalitních“ kandidátů. Šéf dozorčí rady ČD, dva ekonomové, hokejista a hlásná trouba Hradu a Strakovy akademie.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746998

....................

Vždyť kádrujete také.

A konec konců, každé volby jsou postaveny na kádrování kandidátů. Není to přímo jejich princip?

19 3
možnosti
LV

Jistě, ale kandidáty nesmí kádrovat volební komise, nebo dokonce sám její předseda, od toho jsou tu voliči.

17 8
možnosti
Foto

Možná, k dokreslení úplného obrazu zákulisí naší politiky, byste se měl někdy, pane Turnere, zúčastnit jednání libovolného poslaneckého klubu, před libovolnou volbou kohokoli od předsedy Svazu zahrádkářů po předsedu Senátu. To byste viděl mazec, nátlak, braiwashing a tuny SMS do ostatních klubů.

Je to úplně logické. Partaje jsou v parlamentu proto, aby prosazovaly svou politiku a to nejde bez lidí, kteří jim půjdou na ruku, nebo jim alespoň nebudou bránit.

Berkovec si ten mail mohl klidně odpustit, vůbec ničeho tím nedosáhl, politické handly se dělají jinak, ale jinak se zachoval úplně stejně, jako kterýkoli jiný poslanec. Výzva k odstoupení je tedy více než farizejská.

16 5
možnosti
LV

Pamatujte si to, co jste teď napsal. A poměřujte tím všechno, co příště řeknete či napíšete. Třeba o spolku Milion chvilek.

12 3
možnosti
JS

Pane Turnere, chápu, že za kvalitní a demokratické členy Rady ČT byste považoval jen takové kandidáty, které byste doporučil Vy sám. Takhle Vám nezbývá nic jiného, než se přidat do spolku s Honzou Hrušínským, který považuje za Babišův komplot dokonce i koronavirus.

24 6
možnosti
LV

Právě jste ukázal, že nechápete vůbec nic. Takovým jako Vy připadá naprosto přirozené, že jedni mohou vládnout nad druhými. Ovšem pouze pokud Vy jste na té horní straně, viďte.

Demokracie není nadvláda, demokracie je dohoda, pane Svobodo.

8 15
možnosti
PV

Nejsem si moc jistý, zda pan Turner ve svém příspěvku výrazně nemanipuluje se svými čtenáři blogu a některé věci záměrně nezamlčuje. Vycházím z článku uveřejněném na Parlamentních listech z 10.3., který má zřejmou souvislost s volbou do rady ČT a zřejmě i souvislost s uniklým emailem z hnutí ANO. Jistě můžeme, tvrdit, že Parlamentky nejsou důvěryhodným zdrojem, to však neznamená, že se událost nestala a neměli bychom k jednoznačným až poplašným tvrzením p. Turnera přistupovat obezřetněji. Asi bychom si měli o problému získat plastičtější obrázek - a nedělat si iluze, že nemanipuluje ani druhá strana.

Ještě před emailem z okruhu lidí kolem hnutí ANO, kterou pan Turner charakterizuje jako normalizační praktiku, totiž patrně existuje ještě jeden nátlakový email - tentokrát v podání neziskovky zvané Rekonstrukce státu, která rozzuřila některé poslance hnutí ANO. Ze strany neziskovky (pokud takový email skutečně napsala) by se jednalo o podobnou normalizační praktiku, jakou kritizuje p. Turner, kdy liberálně progresivistický neziskový sektor tlačí na poslance, aby hlasovali pro "správné" adepty, tedy proti nepohodlným lidem jako Xaver Veselý, p. Lipovská či p. Pikora.

Nechám na vás, ať si uděláte sami názor na celou událost. Níže připojuji zdroj, můžete si jej přečíst. Vzhledem k tomu, že Parlamentní listy jsou ze strany liberalistů napadány jako neobjektivní, tak raději své úvahy výše píšu ve formě podmiňovacího způsobu.

Zdroj:

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Xavera-Lipovskou-Pikoru-nebrat-PL-ziskaly-dukaz-jak-neziskovky-tvrde-zasahuji-do-volby-Rady-CT-616414

16 3
možnosti
LV

Je to trochu rozdíl, pokud na poslance apeluje neziskovka (sdružení občanů), a nebo poslanec, šéf výboru zodpovědného za volbu členů rady. Ta neziskovka nemá žádnou možnost výsledky voleb ovlivnit, pan Berkovec má takovou moc naprosto zásadní. Ne neziskovka, ale Berkovec odpovídá za nestrannost, za férový průběh voleb. Kdo mu dnes uvěří, že do té volby nezasáhl? Že ji nezmanipuloval? I Zeman tvrdí, že v politice platí presumpce viny. Ačkoliv - jak na koho, že ANO?

7 9
možnosti
AN

A41l84e85š 22N75o64v53á71k

11. 3. 2020 12:34

a normalizační metodika Rekonstrukce státu vám nevadí?

14 2
možnosti
PK

Klasická ukázka demagogie, to pan autor opomněl sdělit....

3 5
možnosti
LH

Podívejte díval jde se chvilku na CT24 a všechno špatně vláda špatně, koronavirus opatření špatně všechno... Tak co jako.... Hlavně se probíral zvast Hrusinskeho v celostátním zpravodajství bleee

14 3
možnosti
LV

Nezlobte se na zrcadlo, máte-li křivou hubu. Jinými slovy - i kdyby radu ovládli Pikora, Šlégr a další jmenovaní, křivá huba zůstane.

2 4
možnosti
MB

Proč takový rozruch? To je normální otevřený lobbing. Vysvětlování, doporučování, přesvědčování..

Kdyby šlo o nějaké tajné zákulisní machinace, vydírání, politické obchody "něco za něco" .. Ale takhle? Co je na tom divného?

Zcela běžně nám ČT ..a vůbec kde kdo ..před volbami doporučuje koho volit a koho ne..a proč. Kdo je xenofob, populista, korupčník ..a které strany jsou demokratické..

Jedna věc je doporučovat.. jiná věc je kšeftovat ..a ještě jiná věc je přikazovat..

To první prostě toleruji.. A udělat z toho "předvolební kauzu" beru jako faul, výrazné ovlivnění těch voleb.. nesrovnatelné s běžným nezávazným doporučením (které je jistě jedním z mnoha)

16 2
možnosti
JK

Když je s vědomím Andyho něco doporučeno není to lobbing a už vůbec ne doporučení. Ten kdo si to myslí končí, jasný.

Prý co je divného na machinacích, obchodech a politických trafikách. Nevím, ale podívejte se na Andyho billboardy, čím oblbnul ovce.

Rád bych nějaký odkaz na pořad, ke byl kandidát ve volbách označen moderátorem jako korupčník, xenofob, populista, kandidáti se tak označí navzájem, nebo nějaký ten host, ale výrok se přilepí na moderátora, jo je laciné, ale snadné.

Doporučení v případě Andyho je to samé jako jediné strany za komuny. Správní hnědoušáci odezírají od vůdce, co by si asi přál a plní vše dřív než to vysloví.

Takže se všichni uklidníme, jo, ČT bude vysílat pořady podle přání Andyho, což nebude přece žádný příkaz, že ano. Tak bude ta naše firma, ech vlastně vlast, vzkvétat a bude líp, až bude nejlíp.

3 3
možnosti
JS

Vážený pane, vy se snad domníváte, že ostatní strany nedávají doporučení jak hlasovat, koho volit atd?

21 1
možnosti
AM

A58d54a67m 47M61a19l62ý

11. 3. 2020 11:45

Tím tedy potvrzujete, že má autor článku pravdu!?

4 10
možnosti