Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes vyšel na iDNES článek s titulkem "Brusel v krizi tápe. Evropští lídři zůstali v zajetí starých šablon." Také se tam uvádí, že v době, kdy Španělé povolali do ulic armádu, tak v Irsku se vesele popíjelo v barech. Včera předsedkyně Evropské komise navrhla zákaz vstupu občanům cizích zemí do Evropské unie. Asi jako když si někdo na spáleniště přinese kbelík s vodou. Eurokomisařka pro zdravotnictví Kyriakideová ještě před pěti týdny kykyrykýkdákala, že se nic neděje a počet nakažených je nízký. Naše země byla kritizována, že zavádíme příliš striktní opatření, porušujeme pravidla, nekonzultujeme bla bla bla...

A Vy přijdete s článkem, kde píšete, že se "nechceme podílet na řešení evropských a globálních problémů, zavřeli jsme se před světem, pořádáme maškarní plesy a smějeme se problémům venku, řešíce jenom problémy vlastní.".

K smíchu jste jedině Vy, spíše však k pláči. Vaše averze k vlastní zemi začíná být přímo patologická.

2 0
možnosti

L36u30d53ě59k 92T36o61n67d21r

17. 3. 2020 14:57

Myslíte to dobře, ale nemáte pravdu. Lidé nejsou takoví jak píšete. Solidarita je v naší zemi dost vysoká ale lidé musí mít jasno ČÍM A JAK mohou pomoci. Pak většina pomůže.

Ale v případě coronaviru nebylo naprosté většině - včetně vládních a jiných odpovědných osob - jasné, co a jak by měli dělat. Nevěděl to nikdo. Jen pár znalých jedinců bušilo na buben, aby probudilo ty odpovědné.

Ale co jste měl dělat Vy, já, nebo kdokoli z nás obyčejných lidí, když jsme se v televizi dozvěděli, že v Číně, a pak v Itálii, je virus? Co?

Měl jste jít do nejbližšího obchodu nakoupit dezinfekční prostředky, ochrané roušky... zabalit je do úhledného balíčku a poslat je poštou do Wu-chanu nebo do Itálie? Nebo co?

A vláda? Když už od listopadu neudělala vůbec nic, tak měla ty naše skromné, nedostačující zásoby poslat solidárně do Itálie? A pak říct: měli jsme prd, protože jsme od listopadu na to kašlali, a ten prd co jsme měli jsme solidárně poslali Italům... Nebo co?

2 0
možnosti
Foto

KarmaR^R^ vidím to dost podobně, JiříR^

2 0
možnosti