Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J60a94k66u91b 63K92o46s

19. 3. 2020 19:37

Shrnul bych to parafrází z Cimrmana. S pozdravem "Nepište sem a pokud možno nepište vůbec"...

3 0
možnosti
ED

Britská cesta má tu slabinu, že si vyžádá 250 000 mrtvých (ne 20 000, to někomu utekla jedna nula) pokud britové půjdou po Italské stopě... a zdaleka se to nebude týkat jen starých lidí, ale i lidé s oslabenou imunitou, srdeční chronickou vadou, onkologických pacientů, čili matek malých dětí, otců od rodin a dětí samotných.... je to v podstatě dobrovolná genocida

3 3
možnosti

Podle epidemiologickým modelů to je přístup s nejmenším počtem mrtvých.

2 1
možnosti
TT

O britskom plane si myslim ze Boris vobec nevedel co ma robit a bol tam silny tlak lobistov aby sa nic nezatvaralo lebo "peniaze az na prvom mieste" a bohati neradi chudobneju. Tie vyjadrenia o ziskani kolektivnej imunity boli podla mna len PR vyhlasenia na zakrytie svojej neschopnosti a toho ze vlastne vobec nevedia co maju robit. Ked uz neviem co robit a nic nerobim, tak to aspon odprezentujem ako super plan.....a oni mu to zeru jak aj ten brexit

2 2
možnosti
Foto

J41a56n 13Š72i27k

19. 3. 2020 14:19

Pane Turnere, přestože s Vaším názorem nesouhlasím, imponuje mi, že na rozdíl od mnohých "odborníků" na blogu a v diskuzích si kladete otázky. Můj názor je ten, že opatření prováděná v ČR jsou správná. Na koronaviru je děsivá ta nakažlivost, nevím, ale myslím, že tak vysoká u chřipky není. O tom jak rychle se šíří svědčí uzavření těch obcí na Olomoucku. Další věc je délka nemoci a nakažlivosti i u mladých lidí a je tu problém, co píše pan Farský. Stále se říká mladí a staří. Ale i mezi mladými je spousta takových, kteří mají třeba srdeční vadu, či astma. Statistiky jsou hezká věc, ale ony jsou zkresleny těmi opatřeními. Ano, chřipka má horší čísla, ale u chřipky se nezavírají města a lidé nenosí roušky, apod... Když se sečte všechno dohromady, tak zdravotnictví kolabuje. Kdybychom se chovali jako Italové, jsem přesvědčen, že bychom na tom byli o něco lépe než oni. Ale jen o malý fous. Přesto všechno, dělat nějaké závěry ze všech stran je předčasné. Za měsíc nemusí být po viru ani památky, třeba přijde zázrak. Nebo s ním budeme bojovat i na podzim. Možná i příští rok. Kdo to ví? Chřipka je známý nepřítel, COVID-19 je tajemný a proto zákeřný. Hezký den

9 1
možnosti
JD

J77i90ř76í 11D69a24n73i91š

19. 3. 2020 14:10

Tato hypotéza vychází z předpokladu, že jednou nemocný si vytvoří proti viru imunitu. Nicméně několik případů z Číny a Japonska, které vypadají jako znovunakažení a znovuonemocnění tuto hypotézu příliš nepodporují.

5 1
možnosti
JS

tak nedávno se psalo, že už zmutoval, což tím pádem znamená, že můžete znovu onemocnět jeho zmutovanou formou

0 0
možnosti
JF

Názor pana Turnere, je dle mého laického pohledu, špatný, sobecký, hloupý a dál psát raději nebudu. Cituji ....Jak už jsem uvedl, nejsem schopen posuzovat názory odborníků, ale argumentace těch, kteří vidí řešení v získání imunity populace tím, že se všichni nakazíme, mi dávají smysl.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747541............

V mém okolí jsou dvě malé děti, které měli tu smůlu, že se narodily s určitým zdravotním postižením. V jednom případě srdíčko a v druhém ledviny. Co vše rodiče pro ně museli vytrpět a udělat nemá smysl zde psát. Jsou to dvě děvčátka, které mají sedum a osum let. Po letech v nemocnicích mohou běhat a vést tak z 80 % normální život zdravých dětí a pak se objeví jakýsi chytrolín a hrdinně od klávesnice píše, že vše se vyřeší když se všichni nakazíme a opět bude na světě krásně. A co děvčátka přežijí to? Kde má Mudrc jistotu, že se nemoc bude týkat je dospělých? Kdyby měl dítě s takovým postižením šel by jej hrdě nechat nakazit nebo Dr Pirk - šel by dobrovolně v čele šiku nechat úmyslně nakazit svoji jedinou vnučku? A co tak nechat cíleně nakazit svoji vlastní matku nebo otce (letité) udělal by to pan Turner, protože to dává smysl?

7 3
možnosti

A co navrhujete? Je snad nějaká šance, že se někdo nenakazí, bez ohledu na přístup?

0 0
možnosti
MS

Nesedí mi moc čísla, pokud je smrtnost cca. 3% a aby si populace vytvorila imunitu proti viru tak se musí nakazit 60% lidí z 65 mil. tak pak to jsou statisice mrtvych.

5 0
možnosti
ED

počítáte správně, Britské cestě spočítali odborníci 250 000 mrtvých... tvrzení "Britové plánují 20 tis. mrtvých" je nesmysl a lež (teda plánovat to mohou ale bude to toho čtvrt milionu, pokud půjdou dále po Italské stopě)

0 0
možnosti
Foto

Tak ono je jedna věc, co se píše v médiích a druhá věc, co se tady aktuálně děje! Většina firem se zařídila po svém Johnsonovi navzdory. Překvapivě i takové korporáty jako je třeba McDonalds či Starbucks zavřeli svoje prodejny, uklidili židličky a stolečky a fungují jen jako take away. Většina lidí, kteří dělají v kancelářích pracuje od minulého týdne z domova. Posilovny, bazény a další sportovní a wellness centra omezili počet lidí, který do budovy pustí. Obchody a supermarkety jsou doslova vybrakované. Sehnat toaletní papír či těstoviny je zhola nemožné. Čtyřiet stanic londýnského metra nefunguje od dnešního rána. Školy budou zavřené. Byly zavedeny hodiny, kdy nakupují jen starší lidé.

Jak říkám, jedna věc je, co hlupáček Johnson kváká do médií a druhá věc je, jak se k tomu staví samotní Britové, ale to bych mohla psát hodinové slohové práce. Zásadně podcenil situaci a věřím, že Londýn se do víkendu zapečetí a uzavře.

3 2
možnosti

Autoři epidemiologických modelů jsou také hlupáčci?

0 3
možnosti
Foto

Tak jednak už to není žádná britská cesta, začínají na ostrovech zavádět podobná opatření těm, co jsou ve většině Evropy. Druhak "správná" je relativní kategorie. Z hlediska ekonomiky by bylo "správné" hned teď jít a ukončit okamžitě všechny "drahé" léčby, pacienty nechat zemřít a ušetřené peníze dát na podporu živnostníkům...třeba...

4 1
možnosti
JH

God Save The Queen!

Britové mají rozum(viz Brexit) a nebojí se!

2 5
možnosti