Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

V tomto (a mnoha dalších) článku je to pěkně vysvětleno:

https://www.marketwatch.com/story/it-could-save-lives-this-scary-coronavirus-simulation-attracted-a-virtually-unheard-of-number-of-people-2020-03-17

Vámi předkládané důvody by mohly být správné, pokud by náš zdravotní systém dokázal ustát skokové nárůsty vážně nemocných, kteří potřebují respirátory nebo zemřou. Bohužel ani jedna země na světě takové zdravotnictví nemá. Takže když bychom následovali původní britskou myšlenku, museli bychom se smířit s tím, že zemře mnohem víc lidí jen proto, že počet nemocných přetížil kapacity. I mladých a jinak zdravých lidí. Nevím jak vám, ale mně se to riskovat nechce.

10 0
možnosti
VB

Potom na tom budou lépe. Pokud ne, tak jsou řiti. Také jsem na začátku o tom uvažoval (pod dojmem šíření na lodi), že nejde zabránit nákaze a budou se dělat jako biomatky "neštovicové sedánky".

No nevím. Je to hop nebo trop. Raději zatluču okna, budu pojídat moje navařená kolínka z vany a počkám, až se to přežene (lidi získají imunitu). Osobně bych totiž nechtěl být součástí takového vládního experimentu.

2 0
možnosti
HC

H30a21n52a 83C96u43r12r82y

19. 3. 2020 9:43

British scientists on the front line of the war against coronavirus say clinical tests of a possible treatment will begin NEXT WEEK

Proc nemate v novinach tuto zpravu ?

0 0
možnosti

Takových testů je všude po světě spousta.

0 0
možnosti
JV

No jsem zvědavej, jak se britský zdravotní systém popere s Jonsnovým experimentem. Cílem všech opatření je především, aby nápor nemocných nebyl tak drastický. Být uprchlíkem, rychle bych zdrhal se zachránit zpět do Afriky...

4 0
možnosti

Mohl jste taky den s článkem počkat....

Londýn spěje do karantény, Johnson otáčí o 180 stupňů.

8 0
možnosti
HC

H83a63n63a 54C91u28r97r75y

19. 3. 2020 9:55

Cela Britanie uz je stejne v castecne karantene a deti budou koncit skolu v nastavajicim patku. Je take silne doporuceno aby se o ne nestarali starsi generace pro ktere jak vime je virus vice nebezpecny a deti jsou dobry predavaci. Takze jen rodice, kteri kdyz zustanou doma budou stejne pobirat pomoc od statu ve vsech formach.

Ovsem neni to tak jednoduche aby lide sli do karanteny protoze ucty stejne budou muset byt placeny, lide musi z neceho zit ne? Tudiz Boris a vlada take budou ve velkem podporovat lidstvo financne.

0 0
možnosti
MV

M72a17r95t52i31n 23V36l92k

19. 3. 2020 8:59

Záleží na úhlu pohledu. Kriticky nemocný, který umírá jenom díky přetížení zdravotnického systému, asi britskou cestu rychlého "prochcípání" (silné ale výstižné) populace za tu správnou považovat nebude.

5 0
možnosti

Dovolim si vyjadrit svuj nazor, jak by to mohlo vypadat, on je ted stejne kazdy odbornik na epidemie a ja navic videl spoustu filmu, berte to jako apokalyptickou fikci :))

- zemre radove vic lidi, nez uvadite vy, ruzne studie uvadeji i pul milionu pri necinnosti. A nepujde jen o stare, ale pocitame s kolapsem zdravotniho systemu, tudiz umre prakticky kazdy, kdo bude mit jiny zdravotni problem (nehoda, slepak...)

- velka cast obeti bude z rad zdravotnickeho personalu, sestry a doktori pojedou ve stavu naprosteho vycerpani, ochrannych pomucek se nebude dostavat, nebo nakonec selzou (at uz technickym nebo lidskym faktorem), silna expozice ve spolupraci s vycerpanym organismem zajisti tezky prubeh onemocneni, coz bude v teto situaci jizdenka na vecnost

- prijdou obcanske nepokoje, kdyz bude naskakovat pocet mrtvych do stovek tisicu, ozvou se lide, co budou volat: "Vlada nic nedela a necha nas vsechny umrit!" a spousta lidi to vyslysi, vyjdou do ulic, bude proti nim muset zasahnout armada a muze z toho byt obcanska valka

- zhrouceni spolecnosti, ztrata duvery ve vladu, nekonecna represivni opatreni, nasilne potlacovani osobnich svobod, stanne pravo... Ekonomika umira uplne stejne jako v jinych pripadech...

Berte to, prosim, s rezervou... Ale ona ma kazda mince dve strany a kolektivni imunita je nutnost, jak ji ale "bezpecne" dosahnout je ta tezsi cast.

4 1
možnosti
HC

H73a85n40a 74C61u97r39r92y

19. 3. 2020 9:27

A jeee,:-/ vy jste nas vsechny potesil!! A vite ze dobry dusevni stav je hrozne dulezity, mimo dobreho stravovani a udrzovani pohybu aby lide vzdorovali co nevice jakemukoliv viru? Asi jste nejaky Nostrodamus, ze vse vite predem?

Boris chce prdlouzit co nejdele se da vyvrcholeni tudiz pokracuje pomaleji nez jine zeme. A ano zadna zem nebyla pripravena na neco co se deje, to neni vubec divne.

Nakonec Britanie mela v 2019 - pres 66 mil obyvatel a to jen Londyn ma stejne mnozstvi lidstva jako cela Ceska Republika. Tak vse je relativni.

Boris ma ovsem take nemuze rozkazovat lidem jak se maji chovat. Britanie ma Demokracii a lide si nenechaji poroucet, tudiz on muze jen doporucovat! Mnoho lidi nechteji sledovat jeho doporuceni ani ted, tudiz my rozumnejsi doufame ze v teto dulezite dobe Boris konecne poruci!!

1 2
možnosti
TH

Preco tu klamete.I odbornici v UK počítajú z 1,5 milionom mrtvych v pripade,ze nic neurobia 1 miliónom v pripade miernych opatreni a v pripade opatreni ako ma CR minimalne 250 000 mrtvych a uz i Johnson to pochopil a zatvara skoly a pripravuje opatrenia.Navyse UK zdravotnictvo kolabuje uz teraz Nemecko ma 9000 nakazenych a len tretinu mrtvych co UK pri 2000 nakazenych.

4 0
možnosti

Jenže jakmile se jim to vymkne, už nebude cedty zpět a pak na tom budou 10x hůř než Itálie. A až zemřou statidíce až milion lidí, tak se tato vláda zapíše de dějin. Důchodci totiž nevydrží být záleží trvale a bez styku s nikým z rodin a mladších a hlavně, umírají i lidé pod 60 let. Takže 20tis. by byl nejlepší scénář, za který bude ráda Itálie s plošnou karanténou a všemožnými opatřeními.

2 1
možnosti
VB

Dnes jsem měl telefonát s matkou (81). Dovezu ti nákup. Nemusíš, zajedu do Brna (MHD). Jen na otočku. Nemusíš, dovezu to to. Já se o sebe postarám.

1 0
možnosti
ZB

Podle toho, jak Prymula chystá nemocnice, tak to vypadá, že chtějí provést řízeně to, co provádí Anglie neřízeně. Ty seniori v Anglii, pokud přežijí, tak jen díky doživotní izolaci, protože kontakt s odolným jedincem vypouštějící virus by byl pro ně smrtelný.:-/

0 0
možnosti
ED

tak on ten průběh je celkem očekávatelný, ještě tak 10 dní to poroste, pak se začne projevovat vliv karantény tak to půjde dolu, pak se opatření pravděpodobně trochu zvolní, to zase vystřelí trochu nahoru (a tento vrchol bude potřeba zvládnout i s rezervou) takže připravovat teď kapacity je tak akorát v čas

0 0
možnosti