Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

Jako anglickým přístupem by se i částečně vyřešila důchodová reforma, to je pravda.

1 0
možnosti
OH

Vidím to podobně. Britský model nás nemine a vláda na něj podle mě přistoupí, jakmile si zajistí nutné prostředky. Tedy respirátory pro zdravotníky, pošťáky, lidi v soc. službách a prodavače, roušky pro zbytek populace, možná ještě nějaké ty ventilátory a rendesivir. Teprve pak nechají populaci aby se dostatečně a pokud možno co nejpozvolněji promořila a vyrobila si kolektivní imunitu. Tak jako je to u chřipky.

2 1
možnosti
ED

nesmysl, pokud se opatření zvolní tak proto, aby nezkolabovala ekonomika, ne aby se lidi schválně nakazili.... nemoci se mýtí očkováním, ne tím že všichni onemocní, takže cílem je to přežít, nepřehnat ekonomické ztráty a až bude vakcína tak se naočkovat... nějaké řízené "jakobyočkování" ostrým virem to je opravdu nesmysl

0 0
možnosti
AH

Proč tu všichni nadáváte autorovi do šílenců atp.? Britský model je konsenzem tamní vědecké obce, tedy špičkových odborníků. A navíc ani netvrdí, že je přesvědčeno správnosti tohoto modelu.

8 3
možnosti
ED

není to žádný konsenzus žádné tamní vámi vymyšlené věděcké obce 8-o8-o je to čistě politické rozhodnutí, které až poté, co vzalo na vědomí názory vědecké obce nyní obrací na cestu izolace a pokud možno snížení přenosu virů (jako to dělá zbytek světa)

0 0
možnosti
RK

Ano, i ve 14. stol. kdy do Evropy vtrhl z Asie mor zvany Cerna smrt, nezemreli vsichni. Prevence nebyla temer zadna a behem sedmi let tehdy zemrela "jen" 1/3 tehdejsich obyvatel Evropy (25 000 000 mrtvych). Ostatni to kupodivu prezili. Otazkou zustava jestli je tato strategie vhodna pro 21. stoleti. Ja se domnivam, ze ne.

7 0
možnosti
RK

R56a85d40e97k 17K38o68h70u11t

19. 3. 2020 11:48

Já kdysi četl, že prevence se v určitých mezích v závislosti na tehdejší úrovni znalostí dělala, a že zjistili, že pomáhá uzavřít zasažené oblasti, takže byla i karanténa...

1 0
možnosti
FS

Těžko tipovat co bude, ale já si myslím, že Britové zavedou stejná opatření jako ostatní, jen se zpožděním pár týdnů. Sice je to možná urychlí konec epidemie, ale přinese to více mrtvých a otevřít hranice a rozjet obchod stejně nebudou moct, protože Evropa bude ještě zavřená.

0 0
možnosti
FS

Když se vám nakazí moc lidí najednou, budete mít moc kritických případů a přetížený systém zdravotnictví. Pak budou umírat i přepracovaní zdravotníci a pacienti třeba s infarktem nebo s nutnou "banální" operací, kteří by jinak mohli žít ještě desítky let.

5 1
možnosti
KK

Když prvně nakazíte všechny ty správné, tj. mladší a středního věku, s dobrou fyzickou kondicí a tolerancí na virové nemoci, tak ani nepoznáte, že se něco děje. Viz dnešní rozhovor s boxerem Konečným.

Když přitom správně vytipujete ty co by je to ohrožovalo a důsledně je izolujete, tak vytvoříte kolektivní imunitu kdy se s jistou pravděpodobností vir na ohrožené nedostane.

Je to teorie a konkurenční přístup k tomu českému co je lepší asi nikdo s jistotou neřekne. :-/

0 0
možnosti
KK

Nikdy bych nevěřil, že vám dám karmu, protože většinou se mě u vašich blogů ježí chlupy, ale tentokrát. R^

4 0
možnosti
VV

Na vývoj epidemiologické situace v UK jsem zvědavý (nemyslím to negativně). Dávám přednost českému postupu, ale pokud se Britům experiment podaří, může to být naděje pro případ, že by se ohniska nákazy naším způsobem nepodařilo vymýtit a nemoc se po potlačení znovu vrátila. Ohroženou skupinu obyvatel (seniory, lidi oslabené jinou nemocí) je ovšem třeba ochránit. Zůstává mnoho neznámých. Epidemie proběhne a senioři vyjdou z izolace ven. Co se stane? Nakazí se všichni mladší, ale ti, u kterých bude průběh nemoci závažnější, zahltí zdravotní systém. Povede to k jinak zbytečným úmrtím? Když onemocní všichni najednou, udrží se společnost v chodu? To v tuto chvíli nikdo neví.

Rozhodně jsem daleko přístupu, že na chřipku taky umře ročně tolik a tolik lidí, teď jich bude jen o polovinu víc. Pokud je v našich silách zabránit zbytečné smrti i jediného člověka, nikdo nemá právo takhle mluvit. Nemůžeme rozhodovat, že kdo se dožil šedesáti, už mu to stačí a sedmdesáti se dožít nepotřebuje.

Možná epidemie projde Británií podobně jako jinými zeměmi. Možná ale také způsobí katastrofu, které se jiným zemím podaří vyhnout.

5 0
možnosti

Bože jak já miluji české borce, kteří všemu rozumí. K té populistické vládě: chápete význam slova panika? Prostě to natvrdo řekli až když bylo vše jasné, tedy zaplacené. Teď to jen dopravit do ČR. Btw rozhlédněte se po Evropě, kolik čeho mají. Třeba ve Španělsku nemají nic a teprve včera jim přivezli dar z Číny v podobě půl milionů roušek. Spíš než kritizování vlády poděkujte Nejedlému ze to do Číny jel dojednat.

A Británii. Co o tom víte, prd z novin a webů. Tam je situace taková jak jinde. Chybí roušky, dezinfekce, obchody vybrakované. Jen malý rozdíl. Johnson zaspal a teď se to snaží dohonit. Což se mu nepovede. Snad Británie neskončí jak Itálie nebo Španělsko.

3 4
možnosti
Foto

tak at Boris Johnson poprosí našeho borce Nejdelého, třeba mu taky zaletí do Číny domluvit roušky :-P

0 0
možnosti