Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Já pořád nechápu, jestli je vůbec možné získat na ten virus imunitu z prodělání? Výdť se o tom viru vůbec nic neví. Z běžné chřipky se imunita také nezíská a člověk ji může prodělat i několikrát ročně. I to cílené chřipkové očkování má velmi omezenou dobu ochrany.

10 2
možnosti
DK

Po onemocnění chřipkou samozřejmě imunitu proti danému kmenu na několik let získáte. Problém viru způsobující chřipku je ten, že strašně rád mutuje a vy se můžete nakazit chřipkou opět (zmutovaným virem / jiným kmenem). Proto má i očkování omezenou dobu, protože se očkuje proti aktuálně nejrozšířenějšímu kmenu chřipkového viru.

Ten kdo se na 100% uzdravil z koronaviru, tak ho zatím opět nechytil. U těch, co opět onemocněli je silné podezření, že nebyli na 100% vyléčení.

0 0
možnosti
RV

Ale to víte, že se nakonec každý s infekcí setká. Rychlost epidemie ale musíme regulovat tak, aby naše zdravotnictví stačilo pečovat o ty nakažené. Možná má Británie desetkrát víc ventilátorů a lékařů na 100 000 obyvatel a může pak nechat nákazu projít 10 x vyšší rychlostí.

4 0
možnosti
KK

U nás se netlumí rychlost epidemie, u nás se hystericky šlape na brzdu s nadějí, že se podaří ji úplně zastavit a potom bude vyhráno. Nikdy nebude.

1 3
možnosti
MB

Tech uhlu pohledu je vice, ja naopak jsem moc rad, ze stat bojuje za každý zivot. Za a) mam rodice v seniornim veku b) taky budu jednou senior, a nechci rusit penzijni sporeni jako zbytecnost (a usporene penize prochlastat)

6 1
možnosti
JI

J54i24r97i 82I33s65k16r83a

18. 3. 2020 21:02

Jen cira demence pramenici z neznalosti, nic vic, nic mene.

Pro autora tohoto vypotku: tak se podivejte na umrtnost v % v Italii (jsme v klidu) a v Cine (restrikce). Anebo se bezte sam presvedcit do Anglie, jak to bude fungovat, aspon usetrite 'sit' podobnych nesmyslu.

9 1
možnosti
JU

J51o93s72e28f 58U66l82m97a18n

18. 3. 2020 20:54

Tahle metoda se zamlouvá všem těm, kteří by rádi vyhubili naše seniory a nahradili je importem z afrických a muslimských zemí...Víte, že jste tak trochu čekal, že budete mezi těma, kterým se zalíbí? ;-)

7 3
možnosti
MB

Ono je to komplikovanejsi - na co Vam bude plne funkcni ekonomika, kdyz ostatní zeme budou v útlumu a nebudou od Vas nakupovat? A selskym rozumem, penize jsou jen prostredek - k jidlu, energii atd. Z tohoto uhlu pohledu jsou miliardove ztraty pouze virtualni.. Lidstvo se dokazalo otrepat po druhe svetove valce celjem rychle..

0 0
možnosti
RP

Souhlas. Já jsem to vzal trochu oklikou, ale dospěl jsem k tomu taky:

https://polach.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=747479

0 0
možnosti
TT

Ać s vámi většinou souhlasím, o britské strategii boje s COVID-19 by bylo radno čerpat i jinde, než v idnes. Dle příbuzenstva v Glasgow jsou informace tohoto typu blábol.

Ale otázka zní: obětí by mělo být 20 000, ale proč po zhroucení zdravotního systému ne třeba 2 milióny? Smrtnost v Itálii je 6%, systém je těžce zkoušen, ale stále se nehroutí, proč by v Británii nemohla být třeba 15%?

A myslíte, že by lékaři něco takového dopustili?

3 0
možnosti

Řekněte to Italům, kde je smrtnost na Covid-19 asi 6%, Asi by vás pěkně nakopali do prodloužených zad. A já asi taky taky. Asi vám ušlo, že už i britská vláda bere velkou "zpátečku", stejně jako ta naše (eurounijní) Uršula, která nás zpočátku kritizovala za omezování přeshraničního styku, aby si dnes sypala popel na hlavu.:-/

17 1
možnosti

Asi byste měl jíst víc zeleniny..8-o

7 2
možnosti

Taky prý pomáhá omývání přirození vlažnou vodou.:-)

8 0
možnosti