Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P80a67v59e19l 93V41é84b42r

18. 3. 2020 14:18

S pravděpodobností hraničící s jistotou se koronavirem nakazí všichni a většina získá (doufám) imunitu. Co je ale ve hře je množství nemocných v kritickém stavu. Když se epidemii dá volný průběh, tak množství lidí v kritickém stavu prudce naroste a nebude možno jim dát odpovídající péči. Pokud se postup zpomalí, tak se toto množství rozloží na delší časové období a bude možno dát odpovídající péči většímu množství lidí. Kromě toho se může objevit účinný lék.

21 1
možnosti
Foto

Souhlasím, je třeba zpomalit šíření koronaviru a najít účinný lék pro lidi s těžkým průběhem nemoci.

6 0
možnosti
Foto

"Británie plánuje 20 tisíc obětí coronaviru?" Autor tuto větu špatně formuloval, asi to mělo být "Británie odhaduje počet obětí coronaviru na 20 tisíc".

Také bych strategii britské vlády předem neodsuzoval. Může se nakonec ukázat být lepší než strategie naše.

Nerozumím dobře tomu, proč je smrtnost na COVID-19 v Itálii tak vysoká - asi dvakrát vyšší než v Číně a několikrát vyšší než třeba v Německu. Asi zatím bude jižanská nedisciplinovanost. Je možné, že těch nakažených s lehkým průběhem je v Itálii mnohem více než uvádějí oficiální statistiky.

3 0
možnosti
Foto

Problém je právě v těch statistikách.

Podle dosavadních statistik je úmrtnost v Itálii kolem 7%, v Německu 0,25%.

Německé zdravotnictví je na vyšší úrovni než italské, takže se dá předpokládat, že mají podchyceno daleko větší procento nakažených.

A řada lidí nemusí mít téměř žádné zdravotní potíže.

A vzhledem k tomu, kolik našich občanů přivezlo tento vir z Itálie, se dá předpokládat, že infikovaných v Itáli není 31.000, ale možná čtvrt milionu, takže je možné až se to všechno vyhodnotí, že se úmrtnost na koronavir statisticky vejde do úmrtnosti na obyčejnou chřipku.

Nesmíme totiž zapomínat, že i statistiky úmrtí na běžnou chřipku jsou zkreslené, protože pokud člověk dostane chřipku, ulehne a dostane potom zápal plic na který zemře, lékař jako příčinu úmrtí uvede zápal plic.

.

2 0
možnosti
Foto

Ti, kteří tvrdí, že britská strategie je správná a že je potřeba infekci příliš nebránit, aby populace získala imunitu a ti slabí, kteří ji nezískají, ať zemřou - jen hloupě mluví. Protože by se určitě sami nechtěli nakazit a vyzkoušet si svoji vlastní imunitu.

10 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
ZH

Británie plánuje 20 tisíc obětí...

Měli bychom napodobovat plánování smrti?

Kamarád aranžér na vojně si v duchu dobového zupáctví vyrobil recesistickou trojcípou vlaječku s nápisem: Nejlepší nosič mrtvol

0 1
možnosti
JS

Jenže nechat promořit populaci – v tom není žádná strategie. To se jen nákaze nechá volný průběh. Obětí totiž nemusí být jen dvacet tisíc, ale klidně desetkrát nebo stokrát tolik. Dvacet tisíc lidí je ta nejoptimističtější varianta. Pokud totiž najednou onemocní příliš mnoho lidí, nejenže se zcela zhroutí zdravotnický systém, ale začnou se hroutit další systémy, bez nichž nemůže sedmdesátimilionová poupulace fungovat. Koronavirus prostě není standardní chřipka.

Nouzový stav a karanténa mají jistě značné ekonomické dopady, ale pořád je to lepší, než nechávat všechno samovolnému zhroucení.

Argumentovat stylem, že zemřou jen ti, kteří by stejně zemřeli – to je vrcholem bezcitnosti.

13 2
možnosti

No a my si ty systémy zhroutíme cestou zákazů.

Jestli pak není lepší mít to rychle za sebou, než žít (snad jen) mnoho měsíců v nefunkčním státě.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Lyžování na Červenohorském sedle Vám bude slušet více. Do Itálie nejezděte ani příští rok. Tchyně má pravdu.

0 2
možnosti