Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Připomíná mi to kdysi vyslechnutou rozhlasovou hru (nevím, možná, že to byla epizoda z poněkud velmi normalizačního seriálu Jak se máte, Vondrovi?). Soud vyřešil urážku na cti (jeden ze sousedů prohlásil o druhém něco ve smyslu, že je nevzdělaný blbec) tak, že autora tohoto prohlášení odsoudil k zveřejnění inzerátu v novinách, ve kterém prohlásil, že XY není nevzdělaný blbec. Nevím, jestli by mě takový rozsudek uspokojil?!

0 0
možnosti
Foto

Nelíbí se mi komolení jmen. Ať se týká kohokoliv.

Jd však třeba připustit, že někteří - a pana Okamuru nevyjímaje - dělají vše proto, aby si z nich lidé dělali srandu. Protože - je to lepší než nadávky.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
EH

Taky se mi nelíbí, že se takovými věcmi zabývají naše přetížené soudy. Stejně jako kauzami, že někdo na Facebooku uráží menšiny nebo uprchlíky.

Politik je dobře placený za to, že je i terčem posměšků. Pokud se mu to nelíbí, může jít produkovat hodnoty. Třeba takový Klaus ml. to se svým obličejem schytává ze všech stran. Je mi ho líto, ale nikdo ho nenutí být veřejnou osobou.

4 2
možnosti
Foto

V případě VK ml. to ale není tak úplně kvůli obličeji. :-)

0 1
možnosti
JD

Pane Kurvnere, komolení a zesměšňování jména je naprosto ubohé! Reflex by se měl omluvit.:-P

14 1
možnosti
JV

;-D;-D;-DR^ Pan Kurvner miluje přezdívky. Vymyslel jste mu pěknou, takovou na míru!

3 1
možnosti
MB

Je to tak ! Žijeme v době, kdy se už pomalu není o co opřít ! Jistoty padají. Pitomio, je sice Pitomiem nadále, nicméně se to nesmí psát do tisku. Tak se již opírám pouze o Bureše ! To, je nehanlivá jistota, kterou i 2x potvrdil Mezinárodní soud. (V Bratislavě i Štrasburku) ! = Čili takový pracovní název. Včera kdosi psal, že se tam přimotal a nikomu neublížil. Podávám tedy návrh na rehabilitaci H. Himmlera. On sice taky byl členem NSDAP, Podobně velel jednotkám SS a taky nějaké tábory zřídil. Nebyl to, zcela špatný člověk ! Není známo, že by osobně někoho popravil a ublížil ! Své ženě psal i vroucné dopisy a pečoval o zdraví svých dětí ! ! Já se domnívám, že to tak chápu správně. Pravda, přísahal na Vůdce. Na děti ? To jej zřejmě nenapadlo ! :-).

1 6
možnosti
ZH

Stručná glosa, odkud se vzalo označení pitomý:

Význam slova pitomý je doložen ve staročeských písemných památkách ze 14. a 15. století a značí ochočené zvíře. Kdo chtěl zvířata opitomiti (ochočit), krmil je. Sloveso pitati znamenalo „krmit;“ základ pro staročeský význam slova „pitomý,“ nebyl tenkrát hanlivý. Ve druhé polovině 15. století začal do češtiny pronikat význam, který dnes známe my.

Zdroj: https://zdenekhosman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=689748

Dnes lidi "krmí" - opitomuje kdejaký politruk...

4 0
možnosti
Foto

A z toho vznikl i omyl - husa je pitomá (krmená) - je hloupá. Což v tomto případě (u husy) není pravda. :-)

0 0
možnosti
MK

Ať už je to povolené nebo ne, tu přezdívku už má přišitou nadosmrti. Čím více s v Pitomiovi matláš, tím více smrdí.

4 1
možnosti
LT

Hm, tak ono hlavně Pitomio může připadat směšné jen čecháčkům, kteří nemají ani tucha, jak se tvoří japonská jména pro děti. Takže asi tak. Pro vysvětlenou. Jo, komolení jmen může připadat směšné nám, ovšem Japonec opravdu nebude nikdy mít evropský smysl pro humor. My se kupříkladu smějeme postavě Vaška z Prodané nevěsty, protože koktá.....tohle by Japonec nikdy nepochopil

Pro vysvětlenou. Nebyl jsem a nikdy nebudu pro posměšné komolení jména. Jo, třeba takový Kalousek fakt není můj šálek kávy, ale rozhodně jsem proti tomu, aby mu někdo jméno komolil na Kraďouska. To samé kníže Schlafenberg......a tak bych mohl pokračovat dál.

Pardon, ale pokud se někdo sníží k užívání takové přezdívky, pak jen ukazuje to, že má inteligenci na úrovni dítěte.

P.S. Autore, pokud si myslíte, že to, že se někdo brání proti nelichotivému komolení svého jména apriori pitomost, pak máte zajímavé myšlenkové pochody.

18 0
možnosti
Foto

Ono jde o to, čí jméno se trochu "přizpůsobí" a zda si to zaslouží.

Co se týče smyslu pro humor, tak i Japonci snad mají větší, než Vy.

A pomněte: IQ je úměrné smyslu pro humor.:-P

1 7
možnosti