Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

V zásadě souhlas a karma, jen bych si dovolil upozornit, že "kryté peníze" tu s námi už nejsou od minulého tisíciletí, to jak se říkalo, že peníze jsou kryty pasivy a aktivy, tak to je hudba daleké minulosti;-).

3 0
možnosti
VK

Ano ano, peníze jsou kryté prací, a když se žádná práce nekoná... ;-)

0 0
možnosti
JK

Pan Turner nepochopil (nebo nechce chápat), že podnikatelům (osvč, sro atd.) nejde o náhradu zisku, ale o náhradu nákladů (to je rozdíl :-). Protože to je klíčem nejen k jejich přežití, ale i k přežití jejich zaměstnanců a jejich dodavatelů a jejich zaměstnanců... Pochopil to i nekompromisní odborářský boss pan Středula, který se hádá se zaměstnavateli o každou korunu (což je jeho práce). Moc dobře ví, že když podnikatelé zajdou na nepomoc státu, tak se nebude mít s kým hádat. Oni (osvč, sro atd.) nepotřebují posunout zálohy nebo si půjčit, oni potřebují zálohy a odvody nezaplatit a ještě uhradit náklady - JINAK NEBUDOU MÍT ZAMĚSTNANCI KAM SE VRÁTIT DO PRÁCE, chápete? Firmy zaniknou, všichni se sejdou na pracáku a vše se 10x prodraží. Pan Turner je druhý (první je nějakej A. Babiš), který to nepochopil.

18 3
možnosti
Foto

Jakože leccos chápu a vím, že stát mít na žádné náhrady, nebo extra náhrady mít nebude, a ta situace je nejednoduchá a vláda se nějak snaží, je celkem dobře, že tu zmiňujete věc, která je zaměňována a je to ten největší problém. Ne zisk..ušlý zisk..ale právě to řetězení pohledávek, které někdo ustojí a někdo na to dojede dost fatálním způsobem.. Takže mně osobně přijde dobré právě to správné usazení pojmů, které když se neudělá, pak roztáčí nekontrolvatelné kolo zbytečných emocí a poněkud nespravedlivého náhledu.

2 0
možnosti
RS

R34u41d91a 24S91l53a91v92í53k

27. 3. 2020 23:09

Ona je tu ale ještě druhá rovina, pane Turnere. Přijde vám normální, že se vláda jen tak usnese, že pro ní zákon neplatí, protože by to bylo drahé?

9 3
možnosti
JP

V situaci, jako je tato, to docela chápu. Protože vláda nemá vlastní peníze, jen rozděluje to, co nám předtím ve formě daní sebrala. Takže z jedné kapsy nám zdroje sebere a z druhé stany nám dá pár šušňů na podporách? A kde je to velkohubé kasání pravice a podnikatelů zvláště, že se má každý postarat sám o sebe, stát není kojná a stát se stará jen o nefachčenky? Tato situace není žádná legrace a ztráty budou velké, pravděpodobně přijde velká recese, protože lidi nebudou mít prachy, a tak omezí spotřebu na jídlo, nájem a na věci nezbytné. Na druhé straně jsme byli docela rozežraní a příroda se prostě rozhodla, že nám ukáže, co umí. Chce to trochu pokory a uskrovnění. I tak to přežijeme docela rozumně, horší to bude v Indii a v Africe, tam to může být masakr.

5 0
možnosti
KT

Takže zaměstnance lze okamžitě propustit, protože nedochází do práce?

2 0
možnosti
RK

R28a93d38e24k 17K20o26h16u51t

28. 3. 2020 15:56

Ano. Patří to mezi hrubé porušení pracovní kázně. Tedy pokud nedoloží že do práce nedochází ze zákonných důvodů.

1 0
možnosti
AM

Nejvyšších položek v restauraci je cca pět - lidi, nájem, suroviny, energie a leasingy/úvěry např. kuchyní.

Lidi stát slíbil kompenzovat, u surovin jde zastavit nákup, u energií jde jednat o sražení záloh na minimum (energie stejně nebude odebírána), u leasingů a úvěrů posunout splátky, s majitelem nemovitosti vyjednávat o nájmu a dostat se aspoň na ztrátu 50/50, stejně teď nemovitost nepronajme.

A pak se rozhodnout, jestli to zkusit pár měsíců ustát a případně začít řešit překlenovací úvěr.

Jasně, není to fér, ale místo brečení do médií bych teď vyjednávala, kde se dá.

Současně může jednat o kompenzacích zástupce svazu s Havlíčkem.

Preventivně bych se ale chovala tak jako kdyby žádné kompenzace nebyly, kdybych chtěla zachránit firmu.

12 2
možnosti
JK

viditelně nepodnikáte, když máte přijmy 0 a náklady 100% můžete se chovat jak chcete a je to k ničemu.

1 0
možnosti
ČP

I já karmuji pana Turnera, protože to vyjádřil přesně.

7 1
možnosti
JF

J96i42ř29í 38F97o85g51e79l

27. 3. 2020 19:17

Pro zaslepené chtíčem náhrad doporučuji dneších 20 minut Radiožurnálu s docentem soukromého práva a advokátem UP Olomouc. Naprosto logický a srozumitelný výklad, ne jako výkřiky vámi jmenovaných či opozice. V archivu RŽ bude až zítra.

7 0
možnosti
EK

Už je zle. Já souhlasím s panem Turnerem. Za chvilku začnou padat z nebe žáby.;-D;-D

3 1
možnosti
Foto

I50v40a34n 54M98a45r48e92k

27. 3. 2020 18:06

Jó, opoziční "politikové". Ti vždy nejlíp ví, jak z "kaše ven". RvRvRv

11 2
možnosti
VM

Třeba teď proti takovým ranám bude možné nějaké komerční zastrachovanije, stejně jako proti nezaměstnanosti. A směrem k vládě nechť pak natáhnou ruku pojišťovny, teda pokud si myslí, že něco dostanou.

0 0
možnosti