Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soudruzi! V zásadě nejde o nic. Jde jen o to, že kdyby o něco šlo, tak ať víme o co jde.:-)

0 0
možnosti

Člověk buď je pragmatik, a nebo není, a to bez bez ohledu na aktuální situaci svou a svého okolí. Pragmatismus pouze s odstupem není pragmatismus, ale pokrytectví.

Ano, je otázkou, jestli prezentovat pragmatické názory ovčímu stádu v těžké době. Ale nedivím se lidem, kteří přijali pozvání do televizního pořadu, že na položenou otázku prostě odpoví dle svého přesvědčení a nekrčí jenom tupě rameny. Zkuste si představit, že by to udělali - jaký byste asi napsal článek pak?;-)

0 0
možnosti

Promiňte "pane Turnere". Omlouvá se všem Tůmům

0 0
možnosti

Pane Tůmo já jsem zděšený chaotickým přístupem téhle vlády, soustavným lhaním a ničením existence lidí, na základě nařízení plk Prymuli - pendleři živnostníci, chápu, že lidi jako vy potřebují existenci osvíceného politbyra Ano a ostatní mají mlčet a držet krok, nebo na výzvu Emana I se vydat klanět před čínskou ambasádu. Čest a míň pište

2 2
možnosti

Intelektuálové jsou potřeba a neměli by nikdy mlčet, ale nesmí jich být na jednom místě v jeden čas víc, než je zdrávo. Pak jsou jejich moudra protichůdná a názory kontraproduktivní. Je to stejné jako s právníky. Je jich strašně moc, nemají co dělat, a proto škodí společnosti.

1 0
možnosti

Jen z protichůdných názorů může nakonec vzejít nějaký rozumný výsledek, protože diskusí a argumentací dochází tříbení.

1 0
možnosti

Aby byla logika autorovy úvahy kompletni, je nutné doplnit o otázku: může vůbec dojít k takové situaci, kdy intelektuál má mlčet a všichni ostatní ne? Protože tam, kde rady intelektuála nepomáhají, asi těžko pomůže rada instalatéra (pokud nejde o problém z jeho branže, pak je v roli intelektuála on a ekonom či filozof se stává laikem), nemluvě o radách hospodských diskutérů, přestěhovaných kvůli karanténě na sociální sítě. A komu se obvykle mlčení intelektuálů hodí nejvíc, nás učí nejedna kapitola našich vlastních dějin. I když teď to bylo myšleno jen po dobu krize...ale taková byla záminka vždy a všude, ať už krize opravdu byla, nebo se musela vymyslet.

1 1
možnosti

To ovšem méně přemýšlivým těžko vysvětlíte. Já si naopak myslím, že právě v krizových dobách je přínos intelektuálů nejdůležitější.

1 0
možnosti

J95a20n 89P56a68v97e81l

2. 4. 2020 9:35

Když lidé mluví když mají, tak jim je nasloucháno. Ale jakmile blábolí celou dobu, jsou vyignorováni.

Co se intelektuálů týče, jsou často odtrženi od reality. Kupodivu jim naslouchají jejich ovečky a zbytek na ně kašle. Což oni (ne všichni. Ta část o které mluvím a která se dost často objevuje v médiích) nechápou a diví se.

2 1
možnosti

Ok nejsem intelektuál(no VŠ mám, ale jsem ženská), ale vidím velký problém v zemědělství. Muž viděl výzvu, aby studenti přišli drátkovat chmel. Zelináři lidi na potřebnou lidskou práci. Bohužel nejsou. Letos z východu nepřijdou. Stejně jako si lidé pomohli s šitím roušek, je potřeba, aby si pomohli s potravinami. Je jen otázkou času, kdy státy kvůli problémům s koronavirem zakáží vývoz potravin a to co se dovolí vyvézt razantně zdraží. Je s podivem, že v mediích se řeší cestovní kanceláře, ale tohle bude mnohem horší problém a nikdo to nevidí.

0 0
možnosti

J96a11n 26P27a64v50e91l

2. 4. 2020 9:30

Nesouhlasím s Vámi ani v jednom bodě.

Pracovníci přijdou pracovat do zemědělství, pokud jim to vláda dovolí.

Jídla je přebytek. Nevíme co s ním, skrmujeme ho prasatům.

0 0
možnosti

Svět je ve 3 světové válce. Biologické způsobené koronavirem. Jako v každé válce by měli."držet hubu a krok“. Ne se dohadovat kdo tu bude velet a proč.

Co bude po tom? Po obou válkách padaly monarchie, měnily se vlády, přepisovaly hranice, hroutily se měny i průmysl, padaly mezinárodní smlouvy.

Co bude po této válce???

0 1
možnosti

J51a19n 86P97a81v44e51l

2. 4. 2020 9:31

Ne, tohle není válka. Je to epidemie a nevidím důvod, proč bych měl držet hubu a krok. Neexistuje žádný nepřítel, proti kterému bojujeme a kterému bych mohl svým pyskováním pomoci

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS