Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

V. Moravce neposlouchám již několik let a hodně jsem si tím zlepšil moje zdraví. Když začal v ČT, tak přinesl něco nového, byl to jednoduše dobrý pořad. Postupně se z Moravce stal řešitel problémů, tedy z dobrého novináře byl v ČT novinář hodně špatný. Jeho pořady už nebyly o tom co se stalo, tedy popis stavu, aby si divák pak udělal svůj vlastní názor, ale Moravec už divákovi rovnou vysvětlil co si má myslet.

10 2
možnosti

Já třeba zase jsem si furt myslela, že bych měla být křesťansky obětavá, ale Pitomio Okamůra mně vysvětlil, že mám stát na čáře s bejsbolkou a vzít po kebuli každého, kdo neskáče a není Čech. ;-D

1 2
možnosti
PK

Vážený autore, nejsem Vašim příznivcem, ale za tento příspěvek dávám karmu. On ten svět není tak jednoduchý, jak by si mnozí přáli...

5 0
možnosti
PC

Pane Turnere, rád Vám dávám opět karmu. R^R^

Hodí se při této příležitosti zmínit knihu P. Johnsona: Intelektuálové. Je o tomtéž problému, který popisujete ve svém blogu.

1 0
možnosti
PV

Pane Turnere. Málokdy s vámi souhlasím. Ale tentokrát jsem vám dal karmu R^

3 0
možnosti
KT

Jsme zase v bodě, kdy je potřeba nemlčet, protože se nebezpečně blížíme pevného utažení šroubů do budoucna, opět za nadšeného potlesku těch, kteří nevidí dále než na hranici svého momentálního strachu.

10 4
možnosti
JS

Nemyslím, že ten bod tu už je, spíš to, že je potřeba hlídat, kdy by situace začala napovídat tomu, že by měl být samoúčelně dlouhodobý a na to je zatím brzy, protože ještě nevíme, který šroub můžeme povolit a bez kterého by nám upadla základová deska. Někdy havarijní stav vyžaduje šrouby, které nepůsobí esteticky, protože jsme tam prostě narvali každý, který trochu pasoval, i když čučí ven a viklá se a podpořili ho pro jistotu kusem provazu :-) Je sice třeba nenechat provizorní stav donekonečna a uchlácholit se, že to drží, ale zase nehlídat bezdůvodně ve dne v noci s krvavýma očima, že se to zaručeně po... Zatím mi přijde, že tam ta vůle nahrazovat šrouby jinými řešeními je.

0 0
možnosti
KT

"Významnou rolí intelektuálů je mlčet právě tehdy, když to není potřeba" proč by měl intelektuál mlčet, tehdy, když to není potřeba?

8 0
možnosti
Foto

Ten pořad byl naprosto skvělý. Vynikající osobnosti, dobré rozčlení do několika okruhů otázek. Nemusím mít vůči moderátorovi pořadu přímo excelentní sympatie, ale jednu věc umí. Umí vybrat lidi, kteří mají co říci a dát jim slovo. Přesvědčil jste mě, abych do ČT napsal a za ten pořad poděkoval.

Významnou rolí intelektuálů je nemlčet. Více než co jiného potřebují lidé v obtížných situacích orientaci. Dle dávného aforizmu, že "než ten, kdo je schopen běžet rychle, aniž by však znal cíl, jsou na tom mnohem lépe ti, kdo kráčejí možná pomalu, ale o cíli (smyslu, atd.) dobře vědí"

Á propos, byli to komunisté, kdo chtěli aby intelektuálové mlčeli a raději dělali něco takzvaně "užitečného pro příští blaho lidu", Třeba aby kutali uranovou rudu nebo na Ostravsku uhlí, brousili šatony do lustrů, makali v PTP anebo pro změnu za abnormalizace pracovali v kotelnách, protože "lid" chce hlavně teplíčko a bezpečí, hlavně aby si s ničím nelámat hlavu, žejo. Hluboká úcta k Janu Patočkovi za to, že nemlčel, i když tušil, že za to možná zaplatí životem.

16 9
možnosti
LH

To se ti Marku povedlo dokonale! Moravec si opravdu "dovede" vybrat ty správné lidi z té "správné" strany barikády! Případní názoroví oponenti jsou ovšem persona non grata....Tož tak!:-(

14 6
možnosti
KL

Pane Turnere, souhlasím s Vámi málokdy, ale dnes se k Vašemu názoru připojuji.

0 0
možnosti
LH

Neposlouchal jsem, nedíval (raději), jen se ptám divváků : zdůraznili nebo aspoň zmínili na životě ohrožené voliče Pirátů, z důvodu nedostatku heroinu či jeho substitucí na trhu a v jejich "výživových" střediscích?

4 0
možnosti
VP

Současní mladí intelektuálové vychovaní levicově liberálními univerzitami a pseudosociálními obory by měli mlčet trvale. Ničí tradice, ničí národní sounáležitost, překrucují dějiny a vymýšlí neuvěřitelně přihlouplé ideály. Jsou zaskočeni coronem a najednou jsou jejich žvanění k ničemu. V době krize jim nepomůže jejich 45 pohlaví, které si děti mají vybírat, multikulturalismus jen rozbíjí občanskou sounáležitost, otevřená společnost se izoluje a lidská práva bez povinností jsou k ničemu, když jsou zapotřebí především povinnosti ke společnému dílu.

40 2
možnosti
FS

A ti mladí, které zde popisujete, jsou to vůbec intelektuálové? Nejsou to jenom náhodou nafoukaní frackové, které živí rodiče či podivná zaměstnání neziskovek včetně dlouhodobá studia na podivných oborech kateder a fakult humanistických vysokých škol? Mladí lidé jsou naivní a část z nich si bude vždy vybírat takovéto obory, ale proč jsou na těch našich i nejprestižnějších univerzitách ustaveny???

14 0
možnosti