Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pořad jsem neviděl, ale zajímají mě názory intelektuálů na nějaký aktuální problém. Proč ne pandemie? To je dobré téma pro intelektuála. Může srovnávat, ukázat do historie, ukázat na specifika současnosti.

4 0
možnosti
PC

No, pane Libeňský,Rv

mně stačily výplody "intelektuálovů" Hrušínského a Svěráka. Ti vlastně názorně dokreslují blog pana Turnera, jejž jsem okarmoval.

4 3
možnosti
EK

Je paradoxní, že nejvíc brojí proti autoritativnímu státu ti intelektuálové, kteří jsou na něm existenčně závislí.

23 2
možnosti
JL

Myslim, ze Ti lide ve zminenem Fokusu jsou tak inteligentni a vzdelani, ze se uzivi vsude, s prehledem, i v cizine.

1 0
možnosti
EH

Hlavně čekám, až se vyrojí celebrity (první vlaštovky už tu jsou) se svými návody, jak přežít epidemii a jak už to chytili a co to s nimi dělalo.

Něco jako když se ptali lidí z opačného koutu země, co dělali 11.9. 2001. Ať už dělali, co chtěli, určitě bylo rádi, že nejsou v centru NY.

6 0
možnosti
JR

J17a65n 26R15á16ž

1. 4. 2020 14:29

Rozumím, co jste chtěl svým článkem vyjádřit a vcelku souhlasím. Lze celkem velmi dobře dnes pozorovat, jak mnozí využíváním svého práva na vyjádření ignorují fakt, že jsou chvíle a témata, kdy je rozumnější mlčet.

K pojmu "intelektuál": Mezi těmi, kteří se buď sami jako intelektuály označují nebo je jim tento "titul "přiznáván nějak ze setrvačnosti, je podle mne daleko méně těch, kdo dokáží analyzovat spol. problémy a skutečně nezávisle reflektovat realitu a konfrontovat ji s univerzálně platnými životními hodnotami než těch, kteří s pocitem své nadřazenosti a zcela odtrženi od reality dnešního života subjektivně a hlavně autoritativně veřejně posuzují současné společenské jevy.

17 0
možnosti