Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soudruzi! V zásadě nejde o nic. Jde jen o to, že kdyby o něco šlo, tak ať víme o co jde.:-)

0 0
možnosti
JZ

Člověk buď je pragmatik, a nebo není, a to bez bez ohledu na aktuální situaci svou a svého okolí. Pragmatismus pouze s odstupem není pragmatismus, ale pokrytectví.

Ano, je otázkou, jestli prezentovat pragmatické názory ovčímu stádu v těžké době. Ale nedivím se lidem, kteří přijali pozvání do televizního pořadu, že na položenou otázku prostě odpoví dle svého přesvědčení a nekrčí jenom tupě rameny. Zkuste si představit, že by to udělali - jaký byste asi napsal článek pak?;-)

0 0
možnosti
MR

Promiňte "pane Turnere". Omlouvá se všem Tůmům

0 0
možnosti
MR

Pane Tůmo já jsem zděšený chaotickým přístupem téhle vlády, soustavným lhaním a ničením existence lidí, na základě nařízení plk Prymuli - pendleři živnostníci, chápu, že lidi jako vy potřebují existenci osvíceného politbyra Ano a ostatní mají mlčet a držet krok, nebo na výzvu Emana I se vydat klanět před čínskou ambasádu. Čest a míň pište

2 2
možnosti
FS

Intelektuálové jsou potřeba a neměli by nikdy mlčet, ale nesmí jich být na jednom místě v jeden čas víc, než je zdrávo. Pak jsou jejich moudra protichůdná a názory kontraproduktivní. Je to stejné jako s právníky. Je jich strašně moc, nemají co dělat, a proto škodí společnosti.

1 0
možnosti
KT

Jen z protichůdných názorů může nakonec vzejít nějaký rozumný výsledek, protože diskusí a argumentací dochází tříbení.

1 0
možnosti
MG

Aby byla logika autorovy úvahy kompletni, je nutné doplnit o otázku: může vůbec dojít k takové situaci, kdy intelektuál má mlčet a všichni ostatní ne? Protože tam, kde rady intelektuála nepomáhají, asi těžko pomůže rada instalatéra (pokud nejde o problém z jeho branže, pak je v roli intelektuála on a ekonom či filozof se stává laikem), nemluvě o radách hospodských diskutérů, přestěhovaných kvůli karanténě na sociální sítě. A komu se obvykle mlčení intelektuálů hodí nejvíc, nás učí nejedna kapitola našich vlastních dějin. I když teď to bylo myšleno jen po dobu krize...ale taková byla záminka vždy a všude, ať už krize opravdu byla, nebo se musela vymyslet.

1 1
možnosti
KT

To ovšem méně přemýšlivým těžko vysvětlíte. Já si naopak myslím, že právě v krizových dobách je přínos intelektuálů nejdůležitější.

1 0
možnosti

Když lidé mluví když mají, tak jim je nasloucháno. Ale jakmile blábolí celou dobu, jsou vyignorováni.

Co se intelektuálů týče, jsou často odtrženi od reality. Kupodivu jim naslouchají jejich ovečky a zbytek na ně kašle. Což oni (ne všichni. Ta část o které mluvím a která se dost často objevuje v médiích) nechápou a diví se.

2 1
možnosti
JJ

Ok nejsem intelektuál(no VŠ mám, ale jsem ženská), ale vidím velký problém v zemědělství. Muž viděl výzvu, aby studenti přišli drátkovat chmel. Zelináři lidi na potřebnou lidskou práci. Bohužel nejsou. Letos z východu nepřijdou. Stejně jako si lidé pomohli s šitím roušek, je potřeba, aby si pomohli s potravinami. Je jen otázkou času, kdy státy kvůli problémům s koronavirem zakáží vývoz potravin a to co se dovolí vyvézt razantně zdraží. Je s podivem, že v mediích se řeší cestovní kanceláře, ale tohle bude mnohem horší problém a nikdo to nevidí.

0 0
možnosti

Nesouhlasím s Vámi ani v jednom bodě.

Pracovníci přijdou pracovat do zemědělství, pokud jim to vláda dovolí.

Jídla je přebytek. Nevíme co s ním, skrmujeme ho prasatům.

0 0
možnosti
VR

Svět je ve 3 světové válce. Biologické způsobené koronavirem. Jako v každé válce by měli."držet hubu a krok“. Ne se dohadovat kdo tu bude velet a proč.

Co bude po tom? Po obou válkách padaly monarchie, měnily se vlády, přepisovaly hranice, hroutily se měny i průmysl, padaly mezinárodní smlouvy.

Co bude po této válce???

0 1
možnosti

Ne, tohle není válka. Je to epidemie a nevidím důvod, proč bych měl držet hubu a krok. Neexistuje žádný nepřítel, proti kterému bojujeme a kterému bych mohl svým pyskováním pomoci

2 0
možnosti