Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, skvělý nápad. :-)R^

2 2
možnosti
LU

Pomník Koneva možno, ale až minimálne o 100 rokov.

Stalin, Lenin sú symboly zločineckého režimu komunizmu, takisto Konev je symbol minimálne komunistickej "normalizácie". Dnes ešte stále žijú pamätníci zločineckého režimu, ktorý im zavraždil príbuzných, resp. zničil život. Pre týchto ľudí tá socha je neprijateľná.

Možno o 100 rokov to už bude iba história, tak ako napr. v Taliansku sú sochy poloblázna a najväčšieho tyrana cisára Nera, po ktorom sú pomenované aj ulice, námestia, takmer vo všetkých väčších mestách Talianska.

1 2
možnosti
Foto

Je rozdíl mezi stavěním pomníků a jejich bořením. Nemá smysl bořit svědectví doby. Jinak se chováme stejně jako Al Kajda s jejím bořením Budhy a Islámský stát.

2 1
možnosti
JB

Odstranit Koněva...? Já už přes 30 let čekám, kdy zmizí z fasády ohromná plastika srpu a kladiva v Ústí nad Labem hned vedle budovy Krajského úřadu Ústeckého kraje...... Jen podotýkám, že je překryta reklamním "plakátem" nejmenované firmy. Když je velký vítr, tento "plakát" se sroluje a srp s kladivem tak opakovaně vévodí ústeckému centru.... Naposledy to bylo před cca 14 dny. Můžu dodat foto..... A dodnes to nikomu nevadí.......???? Možná se čeká až se kormidlo dějin pootočí a pak se jednoduše "plakát" odstaní a jede se dál..... Myslím si, že tato plastika je v naší republice naprostý unikát..... Takže asi tak,...... jak jsme se takzvaně vypořádali s komunistickou minulostí.....

5 0
možnosti
PB

Je to tak, karma. Ona socha byla vztyčena komunisty, kteří jakákoliv negativa SSSR, zrůdné komunistické ideologie či nelibá historická fakta tvrdě popírali a zavírali do trezoru i s jejich nositeli. Naštěstí doba se změnila a hrůzy vlád těchto mocných, mezi které Koněv bezesporu patřil, vypluly na pravdu boží. Socha a jí podobné měla být rozšmelcována hned po sametu.

Je zároveň odporné, že stále existují smečky fanatiků, kteří jsou schopny rudé masové zločiny proti lidskosti bagatelizovat, omlouvat a doslova obkládat hromadou lží. Lhali vždycky a lhát už budou pořád.

6 1
možnosti
Foto

Ale to neznamená, že bychom nemohli mít vystavenu sochu Koněva jako připomínku komunistických zločinů. Kam budete chodit klást černé tulipány?

2 1
možnosti
JK

J40i22r22k21a 47K65o70r94n

3. 4. 2020 21:24

Ano, Koněv se podílel na porážce nacismu, což bylo pro naši zemi jistě důležité, ale neosvobodil ji. Jeho porážka nacismu vedla k novému zotročení. A v roce 1968 je "podepsán" pod okupací Československa. Takoví lidé si v žádném případě nezaslouží sochy. Zaslouží si jen podrobný rozbor v učebnicích dějepisu, aby se nové generace zbavily mýtů bolševické ideologie a poučili se do budoucna.

9 2
možnosti
Foto

A myslíte si, že o to zotročení vědomě usiloval? A přece jenom si myslím, že Sověti se chovali lépe, než Frantici v Alžíru.

3 8
možnosti
PL

Konev byl gauner, a to dokonce i podle pokrivenych komunistických měřítek.

Jenže poté, co třicet let od sametu v poklidu stal na náměstí, nevěřím, že je za jeho odstraněním vyšší princip mravní. Spíš to tipuji na honění politických bodů nebo možná i nějaké hmatatelné důvody, o kterých se dozvíme později. .

Co se týče vás pane Turnere, tak takoví hlasatelé "jediné" pravdy, jako jste vy, jsou pro společnost potenciálním nebezpečím. Stačí, aby se vás, takových Turnerů, Čermáků, Cvalínů, Okamurů, Zieglerů sešlo více, našli jste vůdce a už tu máme něco jako byl jak9bínský teror, husitství, komunismus či nacismus. Naštěstí nemáte dost naslouchačů, takže vaše plky jsou neškodné, stejně jako dnešní nesmyslný Čermákův blog, kterým jste se inspiroval.

7 2
možnosti
Foto

Tak ten cíl je jasný, ti dotyční se na nás snaží poštvat Rusy, aby jim nebylo žinantní hodit tady atomovku.

1 2
možnosti
VF

Na vesnicích bývaly a dodnes jsou památníky obětem válek. Nejsou velikášské a jsou důstojnější, než obří sochy z bronzu.

4 0
možnosti
Foto

Odstranění symbolů hanby a poroby je věcí naprosto záslužnou.

11 2
možnosti
LT

Takže mohu začít likvidovat křesťanské kříže?

6 5
možnosti
Foto

Ufounsko-skautský bloger nám sdělil, že kdo souhlasí s odstraněním pomníku Koněva, tak nesouhlasí s výsledky 2. světové války. To pro něj neplatí. On s nimi samozřejmě souhlasí. Líbí se mu tedy naše 40ti letá poroba Sovětským svazem. Asi na to vzpomíná se slzičkou v oku.

Já s výsledky 2. sv. války tedy nesouhlasím. Kdyby nás osvobodila US Army, kterou tu mnozí tak statečně a často haní, bylo by nám mnohem líp. A určitě by dnes nikdo např. pomník generála Pattona neodstraňoval.

8 6
možnosti
AT

Ten prostoduše přitroublý titulek mě po letech přinutil ze zvědavosti kliknout na Čermákův blog. Opět nezklamal. A při čtení jsem si okamžitě vzpomněl na dva analogické výroky z dob rajského socialismu:

Skřehotání Jakeše a jemu podobných, že kritika jeho osoby je útokem na celé socialistické zřízení.

Plamenné kázání našeho třídního (zarytého) k neprospívajícímu žákovi, že má negativní vztah k práci a kdo má negativní vztah k práci, má i negativní vztah k dělnické třídě. :-)

7 3
možnosti
AT

.... jo a jestli tohle čtete, pane Čermáku, a chcete mi poděkovat za kliknutí a propagaci vašeho blogu, tak nemáte zač ;-)

1 0
možnosti