Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Možná by stálo za to, přečíst si aspoň tenkou brožurku o ekonomii. Ekonomie funguje v reálu zcela podle popsaných zákonitostí. Popisuje také třeba tržní selhání a černé labutě. Je poté pouze na každém z nás, čemu uvěří. Pokud řeknu, že vám do zítřka ušiji oblek, ačkoli umím maximálně navléci nit do jehly, je to váš problém.

1 0
možnosti
Foto

Autore, co kdybyste jednoduše jenom napsal: Je velkou chybou se domnívat, že obor ekonomie je exaktní věda. A že označení „prognostik“ neznamená žádný obor, neřku-li odbornost.

3 0
možnosti
Foto

Proto je správnější označení ekonomystika.

0 0
možnosti
Foto

K té krizi jsme se pomalu ale jistě blížili i kdys se ji státy snažily zbrzdiť tiskem peněz. Koronavirus jim přišel vhod, protože to bude hlavní příčina začínající krize.

1 1
možnosti

Myslela jsem , že "kecací špička" pan Turner se po debaklu se svým článkem ze dne 18.3. o koronaviru ve Velké Británii konečně odmlčí a bude mluvit už jenom se psy. A ono ne!! Skoro každý den zde produkuje stejně blbé úvahy a rádoby prognózy, jak ve výše zmíněném článku.

K situaci ve VB: 18.3. tam bylo méně než 100 zemřelých, dnes jich je 5000 a daleko horší je porovnání aktuálního čísla mrtvých s počtem nakažených vždy o týden dřív: smrtnost je 24,9% (a to ten týden beru jako průměr, mnozí se trápí déle než zemřou).

(Použitá data: web john hopkins university)

5 0
možnosti
Foto

Ta universita se jmenuje Johns Hopkins (zakladetel Hopkins dostal jméno podle příjmení své prababičky, proto Johns a ne John). To jen na okraj.

s tou smrtností je problém, že známe počat nakažených z testů, ale testuje se málo, vlastně především lidi s těžším průběhem a jejich kontakty. Kolik lidí v populaci to prodělalo nebo prodělává téměř bezpříznakově se jen odhaduje. Naše hlavní hygienička tento týden odhadovala, že to může být až 40% obyvatel.

Problém, je že vlastně víme zoufale málo: neznáme skutečný počet nemocných, neznáme míru imunity po překonání nemoci, a nakonec ani u těch zemřelých nevíme (nezaznamenává se), zda COVID byl hlavní příčinou nebo jen někoho "dorazil".

Tak jsme zavření preventivně - a nejspíš je to za daných okolností dobře. Otázka je, jestli by se to nemohlo poněkud uvolnit, jak pravidla fungují v Jižní Koreji nebo na Taiwanu.

1 0
možnosti

"Špička" v tomto oboru je paní Šichtařová, ruku v ruce se svým manželem:-)

3 2
možnosti
JD

Hlavně je potřeba zachovat paniku!

1 1
možnosti