Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A nebyl tak náhodou mezi Stalinem a Koněvem ještě Antonov?

A proti Antonovi jsem neslyšel jedinou výtku.

Ale o to nejde, každý stát je povinen hájit své občany před shazováním na zem. Pokud se věc bude projednávat před moskevským soudem, tak se otevírá jedinečná možnost pro radní Prahy 6 obhájit veřejně svou věc tamtéž. Tuto příležitost by měli využít jako Hus v Kostnici i Dimitrov v Berlíně.

1 3
možnosti
SB

To soudní řízení by se odehrávalo v jejich nepřítomnosti.

Stát má právo soudit kohokoli z celého světa, ale takový rozsudek je v podstatě na nic. Znamená to jenom to, že když takový člověk vstoupí na půdu příslušného státu, tak může být zatčen a poslán do vězení. Když na jejich půdu nevstoupí, tak na něj nijak nemohou.

V nepřítomnosti Vás mohou odsoudit třeba v Hondurasu. Vy se to dozvíte a vyřešíte to tak, že nikdy do Hondurasu nepojedete.

V některých zemích je například dolní hranice pro legální sex o rok vyšší než u nás. Když se někdo vejde do naší hranice, ale už ne do hranice toho státu, tak u nás ho neodsoudí (do naší hranice se sice jen tak tak, ale přeci jenom vešel), ale mohou českého občana Nováka odsoudit v jiném státě za to, že s českou občankou Dvořákovou měl sex, když ona byla z jejich pohledu nezletilá a ještě pod zákonem. On to odsouzení nikdo neudělá, protože státům na druhém konci světa je nějaká česká Dvořáková zcela lhostejná, ale teoreticky by toho Nováka za to odsoudit mohli.

Rusko na odsouzení těch lidí teoretické právo má (neříkám, že jejich čin si to zaslouží, hovořím o teoretickém právu Ruska na soudní proces), ale to si pište, že ti lidé nikdy do Ruska nepojedou, takže takový rozsudek bude nevymahatelný.

Ale soud by byl v jejich nepřítomnosti. Tak hloupí, aby kvůli tomu jeli do Moskvy, nebudou.

1 0
možnosti
Foto

Pokud se nemýlím, je Dejvická stále ,,pouze" Dejvická.Ta, co se jeden čas jmenovala Leninova, byla nejprve Velvarská, pak Žukovova, poté opět Velvarská, , následně v dobách ,,normalizace" Leninova, posléze pak Evropská. A tou je stále, což ani Rus, ale ani autor nezmění;-) P.S.: pokračováním byvší Velvarské byla Kladenská;-)

5 2
možnosti
MM

No a co? O tom je smysl tohoto článku?

2 0
možnosti
SB

Ve svém blogu bezděčně prokazujete svou naivitu, když píšete, že se nemůžete zbavit pocitu, že se Rusko nemění.

Vy to nazýváte pocitem?

To jsem vám mohl dát černé na bílém, že imperiální smýšlení Ruska se nebude měnit příchodem demokracie. Imperiální smýšlení je nezávislé na režimu, který v těch zemích je.

Je jen jedno velmocenské ruské smýšlení: to tradiční. Carské velmocenské smýšlení přešlo v sovětské bolševické velmocenské smýšlení a to přešlo v současné ruské velmocenské smýšlení. Ale nejsou to tři odlišné druhy uvažování: Jsou to jen tři odlišné podoby jednoho a téhož imperiálního nazírání na svět.

To, co vy nazýváte "nemohu se zbavit dojmu", to já nazývám "to si pište, že to tak je".

Takové velmocenské smýšlení, jaké má stát d době režimu A, si přinese i po pádu režimu do doby B. To platí všeobecně, nerjen pro Rusko.

Pro Rusko by to platilo i v případě, že by v listopadu 1917 nezvítězili bolševici a že by pokračovala vláda, která vznikla po svržení cara v únoru roku 1917. Nebyly by gulagy, nebyly by desítky milinů mrtvých, možná by nebyla ani Katyň, ale není důvod předpokládat, že by se cokoli změnilo na ruském velmocenském smýšlení. Kdyby nás takové Rusko mohlo schramstnout po válce s Německem v roce 1945, udělalo by to úplně stejně jako Stalin s Brežněvem. Volili by jiné metody ovládání, ale na samotném schramstnutí by se nic neměnilo.

A se stejnou naivitou se díváte na současnou EU, když si myslíte, že na německém nazírání na ovládání Evropy se něco změnilo. Nezměnilo se nic, pouze vědí, že se na to musí jít jinou cestou než v letech 1914 a 1939.

Tady máte ten důvod, proč na vás ve věci vašich uvažování o EU a o západní Evropě nazírám jako na nesmírně naivního člověka. Nikoli proto, že bych fandil Rusku (to v žáídném případě nefandím), nýbrž proto, že stejně jako si nedělám iluze o Rusku, tak si nedělám iluze o západní Evropě. Dominuje jí Německo a to též mění maximálně tak metody, ale nikoli pocit nadřazenosti a pocit práva na ovládání druhých.

7 0
možnosti
Foto

No a návic 500 milionové Rusko by nás spolu s 200 milionovým Německem pěkně tísnilo.

0 0
možnosti
Foto

Na celé záležitosti je alarmující, že s výhružkami ministra obrany Šojgu souhlasí i prezident Putin. Takže se může stát, že nám Rusko v případě naší stálé pomníkové neposlušnosti i přes všechny dodavatelské smlouvy zavře kohouty s plynem a ropou.;-(

1 1
možnosti
SB

Nezavře.

Kšeft je kšeft a ono by hlavně ztratilo ani ne tak český trh, který pro Rusko je možná zanedbatelný, jako spíše pověst jakž takž spolehlivého partnera v očích jiných a důležitějších odběratelů. Těm jným a důležitějším odběratelům jsme my samotní pochoitelně také zcela lhostejní, ale není jim lhostejné, jak se chová jejich dodavatel.

S Polskem jsou na kordy mnohem více než s námi kvůli nějakému pomníku, ale přesto ty kohouty nezavřelo.

8 0
možnosti
Foto

Výhledově se bude jmenovat Junckerova (ulice získávají jména až s odstupem) ;-)

2 1
možnosti
MV

tram ta da dá...a další varietní kousek předvede...

7 1
možnosti