Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jan Žaloudík, lékař, profesor a někdejší ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně. Potvrdil v něm to, že byl humbuk kolem koronaviru vytvořen účelově a uměle a s realitou nemá nic společného. V ČR ročně umírá 30 000 pacientů na nádor ročně. Jsme pyšní na těch 60 000, které vyléčíme, ale 80 lidí denně zemře, to je každých dvacet minut jeden. Představte si ráno zprávy v šest hodin, kde oznámí: Vážení spoluobčané, už nám umřelo od půlnoci 18 občanů, v 6.20 čekáme, že zemře další, teď nám hlásí, že umřel pan Novák ve Vysokém Mýtě. V 8 hodin to bude o dalších šest víc. Dovedete si to představit? A k tomu by se říkalo, že pacienti mají chodit pro rohlíky se lněným sáčkem, ve kterém není žádný karcinogen. Dovedu si představit jakoukoli fámu. Ale 300 lidí umírá v zemi denně naprosto přirozenou obměnou. Někdo na dálnici, někdo s nožem v zádech, ale drtivá většina proto, že jsou staří.“ To, že je světová pandemie podvod, je již evidentní. To, že je světová pandemie podvod, je již evidentní. Fakta, která vycházejí o koronaviru najevo, jsou zdrcující.

3 0
možnosti
Foto

KarmaR^

Názory lidí se širším rozhledem, jako byl třeba rozhovor s profesorem Žoudlíkem, jsou vždy osvěžením a nadějí, že zdravý rozum ještě nevymřel. Na rozdíl od politiků, kteří natřásají svá peříčka, jak všechny zachrání a nebo propadají hysterii, protože neví co dělat. A taky na rozdíl od některých epidemiologů, kteří nechtějí otevřeně přiznat, že s touto "čínskou chřipkou" není zkušenost,, o kterou by se mohla opřít fundovaná opatření a tak raději plodí rozporuplné spekulace, mající hodnotu předpovědi toho, kolik, napadne příští zimu sněhu:-(

3 0
možnosti
KL

Myslím, že problém není v závažnosti onemocnění, ale že epidemie má potenciál vyvolat takovou "poptávku" po zdravotnických službách, na které nejsou zdravotní zařízení koncipována. To vede k jejich přetížení až kolapsu vedoucí tak jako tak k ochromení ekonomiky.

Takže otazka nezní, jestli je koronavirus větší hrozbou než rakovina, ale jak s nim fungovat aniž by jeho "špičky výskytu" neochromily společnost.

Vše ostatní jsou zástupné problémy.

4 1
možnosti
PS

Média opravdu blázní. Určitě to začalo jako typická honba za sledovaností/kliknutí na článek. Něco jako online válka nebo nepřetržité break news.

6 0
možnosti
JZ

Na jednu stranu souhlas, že už je toho covidu trochu moc, na druhou stranu neberu srovnávání zdravotních problémů, které jsou důsledkem stárnutí nebo dlouhodobě špatné životosprávy s náhlými potenciálně vážnými onemocněními, k nimž může člověk přijít "jak slepý k houslím".

3 1
možnosti

"...společenský stav, ve kterém se velká část obyvatelstva neobává rakoviny, kardiovaskulárních selhání ani jiných nemocí..." Nic ve zlým, ale to je jen "vylepšená" argumentace naivních dïskusních příspěvků, ve kterých se tvrdí, že na silnicích se zabije ročně přes 500 lidí, a stejně se pořád jezdí. Kdyby se dala třeba rakovina vymýtit navždy tím, že by dnešní nouzový stav trval i tři roky, stopro by proti tomu neprotestoval téměř nikdo. S rakem je to ale mnohem složitější, neboť tam žel zdaleka nestačí, po určitou dobu být v karanténě.

3 1
možnosti
Foto

I59v42a58n 30V53e39s68e62l89ý

19. 4. 2020 14:46

Když jsem včera narazil na zmíněný projev pana profesora v Senátu tak mi nezbývalo jen říct "moje slova" a to nemám žádné zdravotnické vzdělání. Kdo by nevěřil, že to byla i moje slova vraťte se v blozích na pondělí třináctého a do diskuse pod článkem pana Bartoně. Proč to jenom takové množství lidí odmítá a podléhá obávám?

4 0
možnosti
Foto

Důležitý úhel pohledu. Díky! Lidově řečeno: začíná hrozit, že s vaničkou vylejeme i dítě.

1 0
možnosti
LC

Karma, karma, karma jako sfiňa. Vystihl jste to naprosto přesně.

5 0
možnosti
JD

Vlastně za to může novinářská žumpa. Zeman měl pravdu.Rv

1 0
možnosti