Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesně tak.

Epidemie je multioborový problém a pokud o něm rozhoduje jen jeden obor, dopadne to jak to dopadlo. Ať jako v Itálii, kde rozhodovali jen politici a nebo v Čechách, kde rozhodoval jen epidemiolog. Rozhodovat měl politik, ekonom, epidemiolog, psycholog a asi ještě další obory. Pak bychom se dočkali rozumných opatření. Takhle ne.

K osobě pana Prymuly. Bohužel byl ve vládě jako jednooký králem. Jediný odborník, takže ho spousta lidí okamžitě stavěla na piedestal a věřila mu absolutně vše. Jenže je jen odborník na epidemilogii. Nic víc, nic míň

4 1
možnosti
Foto

Ale to neznamená, že není povinen se zamyslet nad tím, co vypouští z pusy. Většina lidí tady na blogu se tím pravidlem snaží řídit (a to neznamenají vůbec nic), člověk, kterého okolnosti vynesou naodpovědné místo, tak musí činit především........ narážím na ty dva roky uzavřených hranic...... ten člověk působí dojmem, že o virových nákazách a mechanismech průběhu a šíření těch onemocnění neví vůbec nic..... on je navíc původem armádní lékař. Bohužel medici a ti v armádě zvlášť jsou pro mne etalonem fachidiocie.

1 1
možnosti
MK

...když jsi alergický,vem si Zodac.....evidentně jsi na jejich inteligenci a uvažování ještě nedorostl,ale to se kecá od počítače a bez jakékoli odpovědnosti....sorry za tykání,ale jinak to nešlo.

1 0
možnosti
Foto

Ale ne, on Turner má pravdu v tom, že ksicht by měli nastavovat politici. Mezi náma ona ta pandemie a karanténa taky není žádný jaderný ynžynírstvý, celé je to problém na úrovni 6. třídy ZŠ (kde se to taky v přírodopise poměrně v úplnosti probírá, mezi náma děfčatama). Je to tak trochu téma a úkol pro pitomce, co si budeme vykládat. Když premiér Prchal viděl, jak se ten jeho maskot AB předvádí jako totální kretén tak ho stáhl a poslal tam Primuliče a Maděriče. No a ve výsledku dobře udělal, sice to stejně za nic nestojí, ale vypadá to o dost líp. Sice jsme zůstali viset mezi eradikací a imunizací, ale hele, co bychom za ty peníze čekali....Krevety?

1 1
možnosti
Foto

No jo no to se snadno kritizuje, taky mám kolikrát pnutí být vtipný ohledně minulé sezóny prvosenek..... Jenže Prymula a Maďar jsou z politického pohledu jen maňásky, jsou personami institutu "odborníci", kdy takhle je to nastavené proto, aby případné průšvihy nepadly na hlavu AB. Když to teď nepůjde jak má (tj. do 14 dnů nebo tak něco totální eradikace viru), tak bude odvolávka na "odborníky", co říkali rozvolňovat, a ejhle, ona se nám ta nákaza zasik kajsik rozmohla.... já AB já nic, já muzikant, odkvetlou primulku hodit do koše, a každý maďar může za to, že je maďar. Asi bych jim těch 5 minut slávy nezáviděl, pod vedením AB nikdo nevíme, co nás zítra čeká. A tihle dva to nevědí tuplem, a ruku bych za jejich zdárnou budoucnost teda do ohně rozhodně nedal. Autor Türner má sice pravdu, ale mezi námi, stojí to téma vůbec za článek? Asi moc ne.... ale na to, jak je to bídné téma, ten článek nakonec není vůbec špatný. Z mne asi karma....

1 0
možnosti
PI

Pane Turnere, asi byste udělal lépe, kdybyste se k tomuto nevyjadřoval... Přesně takhle to dopadá, když se kdejaký amatér trpící syndromem vševědoucnosti vyjadřuje k něčemu, čemu za mák nerozumí. Vaše sebevědomí bych opravdu chtěl mít.

11 2
možnosti

Turner to podporil vecnymi argumenty, vy jste nevypustil ani jeden argument ad rem

1 1
možnosti
PC

Absolutní souhlas s autorem článku! KARMA R^R^R^

3 7
možnosti
MK

Pane pisálku. Není Vám to už trapné. Čím jste tak výjmečný, že si osopujete právo kde koho zostuzovat.

3 8
možnosti
Foto

Co je vám do toho čím je výjímečný? Je to jeho názor a má na to právo. Čím jste výjímečný vy, že se navážíte do autora?

9 1
možnosti
JU

J76o96s97e35f 28U97l17m92a41n

13. 5. 2020 16:44

Pominu-li úsměvný fakt, že jste se v jednom z článků pozastavoval nad tím, že je přecovidováno a že média pomalu nemluví o ničem jiném, tak toho je už...ani nevím kolikátý váš článek na toto téma...Takže na jednu stranu se divíte médiím, na stranu druhou ale děláte přesně to samé (tento způsob chování je ale pro vás jaksi typickým), mě pobavilo kromě míchání nemocí jako je syfilis, AIDS či klíšťová encefalitida s coronavirem (úplně jiné principy a potenciál) prohlášení "To, že jsme se ze zdravotnického hlediska s COVID-19 zatím vypořádali dobře, je spíše než odraz direktivních opatření, zásluhou občanů, kteří se v drtivé většině počali chovat disciplinovaně". Tomu snad nemůžete věřit ani vy...A když už teda věříte, nechcete snad říct, že by byli Češi nebo obecně východoevropané, kterými v jiných článcích i diskuzích tolik pohrdáte (což je od Čecha jak poleno vždycky velice zábavné, ale to teď nechme plavat...), kdežto vámi za každých okolností obdivovaní zápaďáci jsou najednou nezodpovědní?

11 0
možnosti

Jestli to spíš není tak, že "obecně vychodoevropané", na rozdíl od "zápaďáků", ještě pořád mají v genech sklopit uši, když se na ně udělá bububu.:-)

0 6
možnosti
JS

Z gruntu s Vámi souhlasím a dávám karmu. Nicméně bych nedával tu medializaci různých expertů, od epidemiologů, virologů, parazitologů až po ekonomické zhrzence, za vinu těm expertům, ale hlavně těm médiím. Oni se totiž páni novináři setsakramentsky snaží vyšťourat kdejaké rozporné názory, hlavně pak vůči vládě a vytvářet atmosféru zmatku. Experta se prostě novinář na něco zeptá a on odpoví. Že z toho bude bulvární senzace na hlavní straně, možná ti experti ani nemají v plánu.

3 1
možnosti
Foto

Nemohu si pomoci, ale bytostně nenávidím komolení jmen. Je to neslušné a urážlivé.

15 0
možnosti
Foto

Souhlasím, Prymula není primula.

1 0
možnosti
VB

Panu Mašatovi: co budete hledat za pozitivní věci na jednotce intenziv. péče, pokud se situace zhorší tak, jak se nyní opakovaně děje v Číně, dále v jižní Koreji, taky Němci z toho mají strach - tenhle virus je fakt divný, vyplatí se opatrnost.

3 6
možnosti
RK

Strach je horší, nemyslíte ?

4 1
možnosti