Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Dobrý den pane Turnere, pokud by paní Schillerová byla členkou Evropského parlamentu anebo ministryní zahraničních věcí tak bych se nad její jazykovou výbavou i pozastavil. Jelikož je ministryní financí ČR tak je dle mého mínění důležité jak obhájí svoji politiku vůči obyvatelům Česka a ti nejsou masově tak jazykově zdatní aby strávili informace v angličtině.

Pokud tedy na České tiskovce na anglické otázky nereagovala anebo odešla tak si myslím, že udělala nejlépe protože vždycky by se našel někdo chytrý co by analyzoval zda je její angličtina nulová anebo dobrá a jestli by neměla být ještě lepší a zda to co řekla se nemělo říct jinak. Politika je slovíčkaření, hra s jemnými nuancemi a odstíny vět či použitých slov. To jako právnička velice dobře ví. Že nechá cizí jazyky na tlumočníky, lingvisty a překladatele je pro mě logické vyústění. Hysterie kolem toho je trapná. Zejména poté co nás uskupení jehož jsme členem nechalo řešit krizi po svém, respektive nám posílalo puchy lejna.

Spíš bych jí pokládal otázky jak chtějí ukočírovat tento bordel po bezprecedentním, neřízeném řádění vojenského epidemiologa.

Nejsem nadšený z toho uskupení, které nám velí. Bohužel v současné době tady nic lepšího není, není z čeho vybírat. Máte kromě kritiky nějaké řešení?

9 0
možnosti
Foto

Dobrý den, začnu od konce: Dožadovat se nějakých řešení od toho, kdo napíše na základě docela relevantních údajů satirický článek mi přijde poněkud podivné. Hloupost a směšnost mají být zesměšňovány, to mi těžko vymluvíte.

Nicméně i řešení se nabízí samo: zaměstnávat na významných postech lidi podle kompetence, a ne jen podle loajality, to vám potvrdí každý manager.

Kompetentní politik, tím spíše člen vlády, musí umět slušně anglicky. To není názor, tak to je, bez pardonu. Bez znalosti angličtiny dnes nikdo nezaměstná ani servírku do podniku v centru Prahy. Pokud si myslíte něco jiného, vymlouvat vám to nebudu, ale žijete mimo realitu.

1 0
možnosti
OU
Foto

Že neumí anglicky není takový problém, ovšem kdyby neuměla rusky, tak to by bylo na kriminál:-)

0 0
možnosti
JP

Našim politikům nejvíce závidím hroší kůži, kterou po jmenování dostávají z nějakých vládních strategických zásob. Tyto sklady jsou zřejmě dobře zásobeny, žádná čínská kvalita. Na rozdíl od ochranných prostředků pro všechny ostatní, kteří tento vládní cirkus platí.

1 0
možnosti
MB

Naše politika se dostává do mokřadů. Doma stačí vyznávat Vůdce a Hrad. Roušky se zřejmě sundají dříve, než-li dojde slibovaná podpora k rukám samotných OSVČ. Vše nabírá jiný rozměr, v konfrontaci se zahraničím. Skomírající Merkelová je náhle na vrcholu popularity - stát koná a souhlasně mručí i tamní opozice. Tady někomu činí prostý problém sdělit, že svým způsobem má i věkový nárok na to, že cizí řeči neovládá, že stát je zpomalený moloch. Není ovšem vše špatné ! Zase se dozvíme, že Bakala a Kalousek je Hyena a bude líp . Faktem je, že se zase neví kdy - Musíme si to přeložit sami . Prostě bude, někdy, snad ... :-)

7 0
možnosti