Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zbytečné nářky. Vše totiž začíná loupeží, které, loupežníci a ti co jsou olupováni, říkají daně. Že si pak loupežníci staví svou armádu a vám se to nelíbí, protože byste uloupené peníze použil jinak, je na stejné úrovni nemravnosti. Zkuste někdy sledovat základní principy a ne účely, protože ty jsou velmi matoucí a zavádějící.

0 0
možnosti

Asi Vám můj názor uškodí. Bohužel v tomto případě s Vámi bezvýhradně souhlasím. Je tragické, že po likvidaci našeho zbrojního průmyslu chceme nakupovat vyřazený šrot na války v Africe nebo nevím kde.

1 2
možnosti

Asijské „NATO“, jehož členem by podle všeho bylo i Turecko, člen stávajícího NATO, nebo třebas jaderný a donedávna „americký“ Pákistán, a dynamicky se rozvíjející spolupráce mezi Čínou, Ruskem a Indií navrch, to vše může Donalda Trumpa přimět k nějaké akci. A nejspíš i přiměje, bez ohledu na vysoké riziko, že její úspěch, tím spíš v delším horizontu, není zaručen ani v nejmenším. Nicméně, USA alespoň jsou s to nějakou akci podniknout. Nefunkční Evropské unii, která se „bojí zítřka“a není si už jistá ani tím, zda vůbec ještě může za svého spojence považovat i samotné USA, nezbývá, než ze zajetí svých starých ideologií nechápavě přihlížet tomu, jak se svět kolem mění. A mizí v dáli. (TS 2019)

2 0
možnosti
Foto

Čistě technická. Uznejte sám, že ruské radary asi už dnes nepředstavují nejlepší možné řešení ve sledování vzdušného prostoru nad republikou.

1 0
možnosti
Foto

J24a98n 92A39n69d36r83l10e

23. 5. 2020 9:18

možná jen špatně čtu Váš text, ale mně přijde, že si protiřečíte. Na jednu stranu uznáváte mírotvornou roli strategické rovnováhy dosahované kontinuálním vyzbrojováním na obou (či více) stranách a na druhou zpochybňujete nutnost tuto udržovat. Protože fakt je, že my jsme na jedné z oněch stran a tedy i naše malá troška do mlýna se nakonec do STRATEGICKÉ rovnováhy počítá, byť sama o sobě má význam spíše taktický. A to, že si nedokážete představit, jaký a proti komu bude případný příští boj či obrana, to je normální, tak to bylo v historii skoro vždycky.

2 0
možnosti

Také karma a souhlas.

Dovolím si připomenout další z oblíbených argumentů "vyvolených", který mi zatím nikdo nevysvětlil. Tvrzení, že země tvářící se neutrálně to neutrálno stojí víc, než udržování armády.

Armádní zakázky jsou pravděpodobně tak tvrdě korupční prostředí, že se vyplácí všem - jinak na krev rozhádaným politikům - táhnout za společný provaz. Což je další důkaz politického divadla, které se denně hraje. Zjevně to celé není o logickém uvažování, o které se v blogu snažíte. Musíte na to holt politicky a pak to pochopíte :-)

4 1
možnosti