Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nic lepšího než pan Vodvářka nenapíšu R^

0 0
možnosti

Jiří, vnímám to stejně, jak jsi to napsal.

Dík.

0 0
možnosti
Foto

Já děkuji, Marie. :-)

1 0
možnosti
Foto

Musím vás upozornit na jednu zásadní nepřesnost, která se ovšem stále traduje. Návrh na výstavbu sloupu totiž padl před oním obléhání Švédy a tedy zdůvodnění jeho výstavby se zakládá na poněkud manipulativním argumentu podobně jako důvody postavení sochy Koněva v 80. letech.

0 8
možnosti
Foto

Tuhle informaci nemám (možná kdybyste ji ozdrojoval?), nicméně i kdyby to tak bylo, není to asi nic, co by bylo v rozporu s tím, co jsem napsal. Motat do toho Koněva mi přijde zbytečné, skoro až hloupé.

7 0
možnosti
Foto

Myslím, že by to byla dobrá odpověď mému blogerskému příteli Lubomíru Stejskalovi, který vztyčení sloupu vnímá jako triumf katolické církve nad odkazem J.A.Komenského a dalších skvělých českých synů a dcer evangelického vyznání.

Myslím, že vyjádření Tomáše Halíka (které jsem rovněž před 3 lety zaregistroval, je přesné a dostačující.

Vám karma, Jiří.

9 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Tomáši. Myslím si, že právě Halík dobře vyjadřuje, a to z pozice katolického duchovního, jak bychom asi k tomuto počinu měli přistupovat.

3 0
možnosti
JF

Halík je zběsilec.

0 4
možnosti
Foto

Pokud vám tak připadá, stálo by za to vysvětlit proč. V tomto případě působí evidentně jako ten rozumný mezi zběsilci.

7 0
možnosti
MB

To je pořád dokola. Jsme součástí Střední Evropy, s jejími tradicemi a zhmotnělými památkami. Pak určitě vliv křesťanství, jako součást toho minulého. Jsme svobodni, dá se na to dívat jako kulturní odkaz - nebo i vyznávat. Přenice proti "Mariánskému sloupu" nechápu - patří tam. Kdyby odpůrci byli důslední, nechť navrhnout zboření kostelů - Nejlépe tam pak vztyčit Mešitu s Velbloudem. Na hlavě by měl rudou hvězdu a otepí slámy by jej krmil velkobojovník Koněv. Věřím, že všichni by si našli to své :-)

3 0
možnosti
Foto

Pyrrhovo vítězství... Nedaleko od popraviště 27 českých pánů po prohrané bělohorské bitvě (1621).

0 11
možnosti
Foto

...a nedaleko místa nálezů pozůstatků činnosti lovců mamutů...:-)

11 2
možnosti
OS

Plně s vámi souhlasím i já navrácení Mariánského sloupu beru jako navrácení díla, které bylo součástí Staroměstského náměstí a které bylo zlomyslně zbouráno.

8 0
možnosti