Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Blog plný frází. Cikáni musí projevit více vůle a snahy o začlenění do společnosti. Není čas čekat, kočování už se nevrátí, vyhlídkou je pouze 8h pracovní doba jak za socíku.

10 0
možnosti
JR

J53a83n 61R71á21ž

16. 7. 2020 14:25

Souhlasím s názorem, který v jiném článku zazněl. Parafrázuji: "Jedinou cestou k úspěšnému začlenění se do většinové společnosti, je zbavit se svých kulturních i rodových zvyklostí a převzít zvyklosti majority, které jejím příslušníkům umožňují dosáhnout úspěchu."

Že společnost, kde si každý žije podle svých kulturních zvyklostí může být úspěšná, je utopie.

1 0
možnosti
JF

J59i23ř76í 43F97o95g40e53l

16. 7. 2020 12:48

Takže vzhůru do ničení soch Masaryka a prvorepublikových politiků, vzhůru do přejmenování ulic..... Tak by asi dopadlo to podobenství s USA.

Můžete si tvrdit co chcete, ale nejlépe se s otázkou tehdy cikánského obyvatelstva vyrovnával reálný socialismus. Ano, část skončila ve vězení(mimochdem řekl bych že menší než v současnosti), ale drtivá většina useela do práce a tím pádem posílat děti do škol, poněvadž by se o ně doma neměl kdo starat.

7 0
možnosti
IV

Tak ono i za socialismu mohly být ženy v domácnosti, pokud je manžel uživil.

0 0
možnosti
AT

Sebereflexe, pozitivní změny, .... Samá krásná slova, pod kterými si já, prostý člověk, neumím představit žádné konkrétní kroky. Mohl byste pár takových nastínit?

1 0
možnosti
Foto

Proč si myslíte, pane Tichero, že jsem v článku nastínil historii Romů v českých zemích a principy určitého osobního rasismu. Řekl bych, že čtenář by i v kontextu toho, co se ve světě děje mohl pochopit, co je míněno tou sebereflexí.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Pokud je, pane Konráde, každý čtvrtý článek o tom, co nechcete číst, stačí číst ty tři, co jsou o něčem jiném, nebo obecně číst jen to, co číst chcete. Předpokládám, že vás nic a nikdo nenutí moje články číst, tím spíše komentovat.

1 0
možnosti