Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J43a41n 70Š19i77k

13. 8. 2020 15:26

Souhlasím s tím, co píšete. Pokud se majitel kulturního domu rozhodne, že nějaké skupině neumožní vystoupit, nepovažuji to za censuru, ale za právo majitele, resp. v tomto případě městské rady. Jako majitel pozemku bych jim vystoupení taky neumožnil. Je to moje právo a nikoho nemusí zajímat důvody. Za censuru považuji státní zákaz, tzn., že by v kulturáku nemohli vystoupit, protože to zakázala státní instituce (nevím, že by byl zákon, který by to umožňoval). Samosprávu za státní instituci v tomto případě nepovažuji. Oni skupinu nezakazují, jen ji neumožní v jejich objektu vystoupit. No, kdyby byl Ortel tak kvalitní skupina, tak by určitě našel nějakou hospodu nebo jiný objekt se soukromým vlastníkem, či-li ve stejném městě, jen na jiném místě, a na to by samospráva byla krátká. Nevidím na tom nic divného, protože se to děje i v případě jiných kapel, akorát, že tam nikoho nenapadne mluvit o svobodě slova. Díky za článek a přeji hezký den

5 1
možnosti
JZ

Přesně tak pane Šiku, já kdybych byl majitelem kulturního domu, tak Ortelu apod. vystoupení neumožním. A nejsem povinen nikomu říkat proč.

3 2
možnosti
JZ

Souhlasím, pokud je město majitelem kulturního domu, tak má právo rozhodovat, kdo v něm vystoupí nebo ne. To není o cenzuře.

3 2
možnosti
AN

A77l79e93š 19N77o81v15á95k

13. 8. 2020 15:17

město by mělo zohlednit, jestli je o takový koncert zájem. Ale protože v radě nesedí žádné "jitrnice" ale moudří "Kučerové", rozhodli za občany.

3 1
možnosti
Foto

I kdyby nacismus skutečně propagovali, neměli by být zakázáni. To je svoboda slova.

3 0
možnosti
ZS

Není čirou náhodou propagace nacismu trestný čin? § 201 TZ? To není o svobodě slova.

2 1
možnosti
EH

Ono je to sporné, protože na jednu stranu máme právo majitele kádrovat zákazníka a na druhou stranu máme právo zákazníka nebýt kádrován na základě rasy, náboženství atd. Platí do toho i politické názory?

Asi nemá právo každý umělec na vystoupení v kulturáku, pokud se vedení obce daná hudba/produkce nelíbí. Ale pokud tam vzali každého kromě Ortelu, už to zavání ideovou cenzurou.

4 1
možnosti
MZ

Jestli ono těmi zákazy se nedělá Ortelu medvědí služba. Něco podobného, aby studenti nelizali v zimě to zabradli. Pro mě za mě, ať si kdo chce koncertuje, pokud neporušuje zakony. chlubit se zákazy nějakého Ortelu, který asi nic neporusill. Orel mouchy nelapa..

8 0
možnosti
EH

Asi je to důsledek rozdělení společnosti. Poslední dobou se kde kdo holedbá, jak zatočil s ideovým protivníkem.

0 0
možnosti
AN

A74l36e85š 57N49o51v83á28k

13. 8. 2020 14:42

jestli cenzura vzniká i zdola, je to horší, než kdyby to bylo nařízeno.

3 0
možnosti
Foto

Žádná cenzura "zdola“ neexistuje ( možná tak ještě autocenzura, kterou Ortel rozhodně netrpí:-)). Pokud se majitel virtuálního či reálného prostoru rozhodně, že jinému neumožní produkci nebo zveřejnění čehokoli, je to jeho právo a nikdo mu v tom nesmí bránit. Proč bych měl třeba svůj vlastní hospodský sál poskytnout někomu od jehož názorů a postojů se distancuji?

2 0
možnosti