Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Jako vždy, tak i nyní jste si pomohl tím, že jste napsal jen část pravdy.

Václav Klaus mladší vznesl následující námitku:

„Nemůžeme zlikvidovat české drůbežáře a mít supermarkety plné cizích klecových vajec,“ řekl před tím Klaus v rozpravě.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-tyrani-zvirat-zakaz-klecovych-chovu-slepic-drezura-v-cirkusech.A200916_032020_domaci_kop

Já jako Slavomír Beneš bych rozhodně byl pro všeobecný zákaz klecového chovu slepic. Byl bych ochoten platit i vyšší cenu za vejce. A to říkám i jako člověk, který jich spotřebuje více než průměrný občan této republiky, takže by se mě to dotklo více než většiny mých spoluobčanů.

Nicméně skutečně mi není jasné, k čemu pomůže, když se to tady zakáže, ale budou se sem dovážet vejce z klecových chovů ze zahraničí. Místo toho, aby slepice trpěly v klecových chovech v ČR, budou trpět v klecových chovech v Polsku. Kde je nějaká ta úleva z hlediska utrpění chovaných slepic? Kde je nějaký ten přínos?

To, co jste o Klausovi mladším napsal vy, je typickým příkladem pravdy vytržené z kontextu. Napsal jste pravdu, že hlasoval proti, ale zamlčel jste argument, kterým to doprovodil. Zamlčení není vyslovená lež, ale z té pravdy to dělá pravdu vytrženou z kontextu.

12 0
možnosti
Foto

Já zde, pane Beneši, nekážu pravdu, a mnohdy ani exaktně nevyjadřuji jen své názory. Proč by mělo cizí lidi zajímat, co si opravdu myslím, a proč by mě mělo zajímat, co si o tom myslí cizí lidé. Berte to jako příspěvek k určité diskusi, jako výběr ze spektra různých pohledů. To mi dává smysl.

1 2
možnosti
JK
PK

S cirkusem to mám stejný, byl jsem tam jednou jako dítě s otcem a pak už to nešlo...

1 0
možnosti
Foto

Cirkus je vyslovená perverze..

0 0
možnosti
JR

J98a55n 12R24á42ž

17. 9. 2020 11:44

Karma!

Každý člověk, který viděl na vlastní oči chov slepic v klecích, si nemůže s dobrým svědomím koupit vajíčko z klecového chovu.

Ale dokud není klecový chov zakázán v celé EU a není zákaz importu vajec z klecového chovu do EU, dá se jenom protestovat. Jestliže na jedné straně vymýšlejí "dobro*erové ve vedení EU různé pseudoochranářské kraviny a na druhé straně pokrytecky dotují dodávky vajec z klecového chovu, tento bestiální způsob "vyrábění" vajec nepřestane, protože lidé raději dají 1,70kč za vejce z klecového chovu, než aby dali 3Kč za vejce z výběhového chovu. (Neplést si s chovem v halách)

Mimochodem: Tak zvaný chov v halách na podestýlce se svou hrůzností od klecového moc neliší. Je to chov v uzavřených halách, kde na jeden metr čtvereční připadá běžně sedm až osm slepic (https://www.youtube.com/watch?v=cAH9xPGK904&feature=emb_title)

5 1
možnosti
SB

Problém je i to, že dokud nebude klecový chov zakázán, tak nikdy nebudeme vědět, zda ta vejce označená za produkt výběhového chovu jsou skutečně z těch výběhů.

Podvody jsou na denním pořádku.

2 0
možnosti
ZS

Zákaz klecových chovů by měl platit od nejdéle od 1. ledna dalšího roku. A zároveň by měl začít platit zákaz dovozu vajec z klecových chovů. Bez výjimky a natvrdo.

5 0
možnosti
Foto

No jasně. Vždyť je to jako bychom zrušili trest smrti od příštího století, do té doby budeme dál vesele popravovat...

1 0
možnosti
JL

Svět se pořád řítí do ďáblovy riti, jak pravil klasik. Dodávám: pokud lidi nedostanou rozum a nezačnou rychle vymírat.

0 0
možnosti
JM