Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R37o79m39a66n 25K80o78z57e70l

30. 9. 2020 12:18

Takže čím více úprchlíků, tím více Evropy a evropských hodnot?

19 0
možnosti
EK

Přestaňte už s těmi řečmi, jak jsme my sobečtí a xenofobní a myslíme jen na vlastní prospěch. Co taková Velká Británie, ta se nezachovala zbaběle, když odmítla udělit azyl pákistánské křesťance, aby si nepohněvala ty hordy muslimů, co si je tam natahala? A té šlo skutečně o život ne o bezpracné živobytí.

27 0
možnosti
Foto

:-)Víte, já si myslím, že to stejně nebo podobně vidí hodně lidí. Jenom mám pocit, že se tyto otázky uměle staly společenským traumatem a v rámci toho se mnozí vyjadřují, přestože jsou to jinak slušní lidé, kteří, když na to přijde, pomohou svému bližnímu.

0 8
možnosti
JM

Stanislav Křeček má pravdu. Není žádný větší problém s Ukrajinci, Vietnamci, právě naopak. Fanatiky především z řad muslimů, kteří budou jen pobírat dávky a ohrožovat obyvatele, nechci také. Domů si je na vlastní náklady a odpovědnost vemte. S tím, že i pro Vás budou platit jejich středověké zvyky.

28 0
možnosti
Foto

Možná se pan autor bude ohromně divit, až si vezme domů 5, 6 domorodců ze Senegalu, že když v okolí jeho bydliště neseženou žádné kravěnce, začnou sbírat z odpadkových košů k tomu určených psí lejna a spolu se suchou trávou, jehličím, větvičkami a listím je budou jako v Africe uznávanou izolaci proti chladu matlat na zdi bytu autora. Jak takovým pravěkým počínáním svých hostů bude pan autor článku nadšen, zatím není známo. Ale příliš mnoho do smíchu, že nemají evropské vzdělání, mu zrovna určitě nebude.;-(

1 0
možnosti
JS

Pokud se jedná o migranty za zásadní problém považuji zamezit přílivu nelegálních imigrantů, jejich zadržení na hranicích EU a jejich okamžitý návrat. Velmi rád bych znal Váš názor na hypotetickou situaci, kdyby se Čína rozhodla do Evropy vyslat 10 milionů svých občanů. Jsem pro přijímání legálních imigrantů, ale pouze za předpokladu, že budou ctít naše zákony a zvyklosti a nebudou považovat za urážku kříž na kostele atd.

17 0
možnosti
Foto

Já nejsem žádným propagátorem ani obhájcem nelegální (tím spíše ryze ekonomické) migrace, která by probíhala v rozporu se zájmy a vůlí státu, který migranty přijímá.

Píši o obecných principech pomoci a solidarity, o zbytečném živení xenofobních nálad ze strany politiků, a co se migrantů týče, považuji za naši povinnost přijímat válečné uprchlíky, kteří projdou azylovým řízením a válkou postižené děti. Pochopitelně v míře, která odpovídá našim možnostem

0 3
možnosti
Foto

R^ Přesné. Ovšem pro klasické černobílisty bude tato rétorika příliš nečernobílá, a tedy nepřijatelná...

2 14
možnosti
Foto

Děkuji. :-)Píšu přesně tak, jak to v této chvíli vnímám. Jak se k tomu kdo ze čtenářů postaví, mohu vnímat, ale nemyslím, že by mě to nějak ovlivňovalo.

1 2
možnosti
HM

Vy zastánce ubohých opuštěných dětí a sirot, které jsme zpupně odmítli. Přečtěte si článek v dnešním vydání o nebohé pákistánské sirotě (sice fousaté, ale kdo by hleděl na detaily, že). V roce 2018 přijela do Francie, prohlásila se za nezletilého a pod falešnou identitou do současnosti vycucala 150 tisíc euro na dávkách. Jak doslova píší francouzské noviny "Aby nám poděkoval za naši velkorysost" chtěl zapálit redakci Charlie Hebdo, jen si, ten budoucí inženýr nebo doktor, nestačil všimnout, že už dávno sídlí jinde. Tak alespoň posekal dva z těch daňových poplatníků, co se mu na ty velkorysé dávky skládají...A jistě víte, že to není osamělý příklad. Ďakujem, neprosím.

55 0
možnosti
PP

P47e58t77r 98P38o10l89á53k

30. 9. 2020 11:35

Nema smysl panu Turnerovi tyhle veci vysvetlovat. Je to jeden z tech, co ziji ve virtualni realite sluncem zaliteho sveta, kde jsou lide dobri a kde kazdy migrant je uprchlik, ktereho musi hodny Evropan spasit...

12 0
možnosti
SB

Jeden příspěvek jsem už napsal a ještě jeden napíši:

To, že já za svou osobu odmítám souhlasit s tím, aby Česká republika jakkoli usnadňovala západoevropským státům jejich problémy s migranty, není projevem sobectví.

Sobectví by to bylo, kdybych zastával názor, že je dobře, ale ať si ty negativní aspekty vylíže někdo jiný a my že pouze sklidíme podíl na těch pozitivních stránkách věci.

Ale když zastávám názor, že by se to vůbec nemělo dělat, že by to neměly dělat ani ty západní země, tak těžko mohu zastávat názor, že bychom jim v tom měli pomáhat.

Je absurdní říkat "podle mého názoru by to neměl dělat nikdo, ale když už to Jarda dělá, tak já mu ze solidarity budu pomáhat, i když s Jardovými rozhodnutími nesouhlasím!"

25 0
možnosti
SB

Jestliže se vám náš přístup nelíbí, napište natvrdo, co bychom podle vašeho názoru měli dělat.

Přistoupit na kvóty a přijímat migranty?

8 0
možnosti

J97a65k61u53b 81Š53o93l69c

30. 9. 2020 11:46

Univerzální mantra zní: Měli bychom být solidární.

Víc ze sluníček nedostanete.

11 0
možnosti