Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Válka je zdravím států a když stát nemá důvod válčit, tak se alespoň na válku připravuje, samozřejmě s odůvodněním sebeobrany.

1 0
možnosti
Foto

Důvodem tohoto nesmyslné ho zbrojení je členství Česká v NATO Rv

0 4
možnosti
OU
ZB

Kdyby se koupili praky, pak by byly na stejné úrovni z hlediska obrany země v moderní válce. Ale byly by podstatně levnější. Kdopak získal peníze za nákup? To jistě byly velké prachy.

0 1
možnosti

Pokud vláda sype peníze flákačům, teroristům (ano, posíláme peníze do Palestiny), dotuje miliardami naprosté hovadiny a cpe si plné kapsy, tak pár miliard na armádu se ztratí. Prostě koupíme houfnice, protože Agrofert už další dotace nedokáže zdůvodnit.

A budu mít raději vybavenou armádu, než bohatého premiéra a jeho kamarády. Zdroje jsou.

2 2
možnosti
Foto

zbraň, která nemá status zbraně hromadného ničení, nemá z hlediska obrany malého státu žádnej odstrašující efekt. natož aby to v případě potřeby reálně fungovalo.

se slovenskem asi bojovat nebudeme určitě a když si vezmeme polsko, tak v konvenčních intencích to máme např 3000 polských tanků, vs asi 30 funkčním českým. přičemž i s bezpilotními prostředky jsou jinde, zbraňové drony vs našim průzkumným letadýlkům. těch našich 30 tanků by se s těmi 3000 ani nestačilo setkat.

čili pokud někde v podzemí nevyrobíme pár raket s vodíkovou pumou, je skoro zbytný mluvit o "obraně" neb se žádná nemůže ani teoreticky konat :-)

2 2
možnosti
LW

Nemusíme hned mít navrch nad případným protivníkem, ale mít armádu takovou, že by ho konflikt stál více než je ochoten akceptovat. No a pak je také dobré si pojistit obranu spolehlivými spojeneckými závazky.

7 0
možnosti
LK

Role dobré obrany v dobách krize roste. Vojenské konflikty začínají když je nejhůř.

4 0
možnosti
MA

Vysoký plot dělá dobré sousedy... Žijeme poblíž ruska, turecka, proudí k nám davy migrantů ze středního východu kde se to mele hlava nehlava. Zavázali jsme se v rámci NATO pomáhat spojencům. Čím budeme pomáhat? Nebo myslíte jako nějak takto? "Panebože ti ho hnali! S holemi a sudlicemi, vidlemi i kosami. Hnali ho a zpívali..."

To že vám nikdo nevysvětlil k čemu je houfnice nebo minomet, ještě neznamená že naši vojáci jsou neumětelové, kteří se úmyslně vybavují blbosti o jejichž využití nemají ani ponění.

Nebo se snad koukáte nemocnicím pod ruce a dumáte nad tím k čemu že je ten gama nůž, a proč místo toho nepoužijeme třeba pilku na železo?

8 1
možnosti
Foto

V současnosti ale nepřítele zahánět zpěvem nelze, neb je zakázán. ;-D

2 0
možnosti
JR

J96a63n 24R26á47ž

8. 10. 2020 14:06

Opět souhlas R^

1 2
možnosti
JM

J23o62s60e20f 43M15i62l90e84r

8. 10. 2020 13:53

A asi má stát i spoustu peněz na kanál Dunaj Odra, i když všichni zasvěcení tvrdí, že je to nesmysl.

0 0
možnosti
MA

Je to proto, že AB to slíbil americkému prezidentovi Trumpovi. A hotovo. To, že nikdy nepoužijeme, je každému jednoRv;-€

0 1
možnosti
IB

No on to Havel slibil, kdyz jsme stupovali do NATO. A vlastne to ani neslibil Havel, ale cela CR se k tomu zavazala. Trump je prvni americky prezident, ktery otevrene rekl, ze mu to vadi.

Zajimave je, ze treba v Polsku nebo dokonce ani v Recku invetstice do zbrojeni nikdo nerozporuje.

3 0
možnosti