Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JSS

Na houfnice, vrtulníky a další. Není slov. Protože tihle magoři už je prostě čas dát do kazajek!! Čeká nás všechny promoření a dneska je otázka, co nejdéle řetězit, jinak umřeme ve velkém. Bohužel mozí zase chrápou a oblbují národ....

0 5
možnosti
LW

Pandemie tu byly, jsou a budou ... stejně jako války. Bohužel. Připravit se ale musíme na obojí.

5 0
možnosti
ZD

No vidíte a v tomto s Vámi - stále jako obyčejný spekulant - souhlasím. Jednak z principu naší obrany a druhak z využitelnosti pořízených prostředků - vrtulníky armády si jako využitelné umím představit. Armáda vždy představovala v politice neopomenutelnou sílu a naše spojenecké závazky jsou také pravidelně "na stole". Rozhodně si dovedu představit pořízení jiných prostředků, ne na obranu - správně píšete proti komu - ale na naší součinnost v rámci spojeneckých závazků. To by ovšem znamenalo velkorysé "přeorání" naší armády a celé vojenské doktríny. Jednou něco s úsměvem prohlásil o armádních zakázkách informovaný kníže... A proto se napříč politickým spektrem těžce hledá shoda v zásahu do obranné doktríny. A bude to trvat tak dlouho, pokud nepřevezme vládu osvícený monarcha. Na rozdíl od připravovaného a oslavovaného klubka hadů má takový výhodu v tom, že bouchne do stolu a od zítra je to zákon.

1 2
možnosti

To je jak z pera soudruha Petříka.:-/Rv

3 0
možnosti
Foto

Máte-li nějaký názor na tuto problematiku, máte možnost se zde vyjádřit. Pokud to dělat nechcete nebo neumíte, tak zde nekomentujte. Urážet někoho bez sebemenší argumentace umí každý trouba.

1 2
možnosti
ZZ

nevím, kolik z diskutujících bylo na vojně, ale musí si uvědomit, že mi se, a to ani s těma nefachčenkama typu pavla z nato, nikomu neubráníme, bude nás chtít číňan, budeme čína, bude nás chtít rus, budeme rusové, bude nás chtít ameriřan, budeme američani,ještě mi řekněte, rozumbradové, jako má houfnice nebo tank účinnost proti covidu?

1 8
možnosti
Foto

T74o92m60á43š 96V80a68l93s

8. 10. 2020 11:09

A jaký má účinek proti covidu rozdávání sociálních dávek? Jaký dotace politickým a lidskoprávním neziskovkám? Jaký placení 650000 úředníků? Atd., atp...

3 0
možnosti
Foto

T51o69m32á35š 49V78a23l63s

8. 10. 2020 10:55

Životnosti, která činí 30 let

6. U každého nákupu vojenské techniky je požadavek na 30% offsetů pro české firmy (u oněch houfnic např. kompletní výroba kolové platformy v Tatře, atd.))

Když o něčem nic nevím, tak o tom nepíši nesmysly nebo si to nastuduji...

4 1
možnosti
JP

J14a47n 22P50e25š50u43l71a

8. 10. 2020 16:01

Ofsety znamenají, že vybraní (formálně nebo reálně) čeští podnikatelé dostanou povinný podíl na zakázce. Dá se předpokládat, že jsou dražší než konkurence (jinak by si je dodavatel vybral dobrovolně, nebo snad ne?) a to se projeví v ceně pro zákazníka, tj. státní rozpočet.

Jinými slovy, díky ofsetům většina občanů dotuje malou skupinu dodavatelů vybraného sortimentu (a na ně navázané zaměstnance, subdodavatele apod.), kteří pak mají další důvod, proč tlačit na "plnění aliančních závazků". Pokud mezi ně nepatříte(-me), tak na tom jenom tratíte(-me).

Čili ofsety nejsou pro většinu obyvatel důvod pro navyšování těchto výdajů. Většina skončí v několika málo kapsách. Je mi líto.

0 1
možnosti
Foto

T91o54m86á84š 93V68a11l73s

8. 10. 2020 10:52

1. Samohybná houfnice Caesar není totéž jako samohybný minomet, její dostřel je více než pětinásobný

2. Realizace vojenských zakázek trvá cca 10 let od zadání (výběr, smlouva, výroba, zkoušky, výcvik obsluhy, operační připravenost)

3. Jsme členy NATO a máme díky tomu závazky, díky nimž můžeme spoléhat na pomoc mnohem větších armád, než je ta naše

4. Armáda a její vybavení slouží také jako odstrašující prvek (postavte trabanta proti bmw a budete k pláči než k smíchu)

5. Ty částky nejsou vypláceny jednorázově, ale v průběhu desetiletí, protože zahrnují kromě nákupu také náhradní díly, výcvik, servis, údržbu po celou dobu , apod.

6.

21 1
možnosti
PN

P67e86t92r 90N90e59m60e68c

9. 10. 2020 17:43

1. proti kterému nepříteli a v jakém typu operace bude tato houfnice s pětinásobným dostřelem použita?

2. během té doby částka patřičně narůstá - rušičky, modernizace vrtulníků

3. ne, nemůžeme

4. pandur versus fabia 3 roky, 95 milionů

5. záleží na smlouvě, jejich kvalita je pověstná - CASA

6. slibem nezarmoutíš, viz 25 miliard za Gripeny, jak uvedl svého času ministr Urban - jde o investice především do výzkumu a vývoje a částečně i do vzdělání

věřit neznamená vědět...a vy evidentně hodně věříte :-)

0 1
možnosti
VB

Pane Turnere, vy jste snad přešel na stranu Zla. Základním úkolem státu je vnitřní a vnější bezpečnost. Vše ostatní, dotace, subvence, důchody, dávky a podpory je nad to. Z těch zbytných....

70 mld. jezeďáci z toho 25 mld. z rozpočtu, zbytek z Unie

11 mld. bafuňářům na tzv. sport, spíše k rozkradení

..něco na toustový chleba.....

a tak by šlo pokračovat.

Pokud chceme být členy spolku NATO, musíme se i sami starat o naši obranyschopnost.

PS: Vězte, že ušetření na armádě by stát stejně nezachránilo a půjde do kytek tak jako tak. Zbavte se korun, uložte dokumenty k budoucím restitucím a pořiďte si dobrý batoh a boty na útěk.

6 0
možnosti
ZZ

no jo, a co když nechceme být v nato?

0 5
možnosti
JP

J57a10n 31P60e80š91u29l72a

8. 10. 2020 10:45

Pane Turnere, díky za sympatický příspěvek! Hlasů jako je ten Váš je v debatě potřeba. Jinak to totiž vypadá, že vojenský průmysl kompletně ovládá politickou scénu i veřejnou debatu.

Závazek 2 % není přírodní či božský zákon. Je to mezilidská dohoda, která se dá kdykoli změnit nebo chytře naplnit či obejít, jako všechny ostatní. Je třeba hledat kreativní řešení, ne tupě lít peníze do něčích bezedných kapes a vymlouvat se přitom na nějaké číslo, ke kterému se nikdo konkrétní nehlásí. Ještě jednou díky!

2 12
možnosti
LW

Můžete popsat Vaši představu o způsobu zajištění obranyschopnosti ČR a kolik to bude stát a jaká jsou rizika? Přece jenom Vaše jednoduchá představa seškrtání rozpočtu má své dopady. Podobně třeba můžeme seškrtat i ohromné náklady co nás stojí hasiči, ale bude to mít i nějaké dopady a myslím si, že Vy si to neuvědomujete.

5 0
možnosti
JS

Pane Turnere, začínáte mě mile překvapovat.

3 6
možnosti
Foto

Problém spočívá v tom, že nalít peníze kamkoli "fatální" krizi neřeší. Jejím problémem je uškrcení poptávky strachem a administrativní restrikce nabídky. Dokud tu budou tyto dva faktory, krize neskončí.

3 0
možnosti