Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Rychetský, i když mu nelze jako občanu upírat právo se vyjádřit k veřejnému dění, tak nemá ale nejlepší paměť:

Do světce má tento všechno přeživší politik asi dost daleko, ale slouží mu ke cti, že nebyl práskač a pokud mu má někdo za zlé, že byl mezi lety 1966–1969 ve straně, tak působí docela věrohodně obhajoba, že jako mnozí jiní věřil v „obrodný proces“.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=761867

Protože v roce 1966 se zde žádný obrodný proces nekonal. Ten se jako blesk z čistého nebe spustil až tak v březnu 1968.

V roce 1967 se naopak konaly jeden za druhým procesy jak housky na běžícím krámě se západními diversanty, roznašeči letáků atd.. střílení na hranicích.

A pokud byl Rychetský ve straně od r. 1966, tak musel být předtím dva roky kandidátem. A vstoupil tam až v době, kdy si strana zajistila svou vedoucí roli ústavně. Tedy o těch, kdož věřili v nějaký obrodný proces, platí jediné, víra tvá tě zaslepila.

Ono velmi přibližně řečeno, to co se tehdy dělo v Československu, silně připomíná to, co se dělo tento rok po jarním lockdownu.

5 10
možnosti
Foto

Dvouletá kandidátská lhůta pro vstup do KSČ byla ustanovena na XIV. sjezdu KSČ a vstoupila v platnost 1. 6. 1971. To již pan Rychetský ve straně nebyl.

ad) ".. jako mnozí věřil v obrodný proces". VĚŘIL! To věřili mnozí již od padesátých let minulého století.

7 0
možnosti
Foto

Pan Rychetský, jako certifikovaný a nadstandardně placený arbitr státu nemá právo vyjadřovat své subjektivní politické preference - to jej diskvalifikuje z pozice arbitra. Měl by abdikovat a uvolnit svůj post profesionálovi. Pan Filip má tedy pravdu, bez ohledu na to, co si o něm myslíte a jaké pomluvy zde napíšete Rv

9 12
možnosti
LB

Napadlo by někoho před třiceti lety, že aktivní komunista už zase bude odněkud vyhazovat chartistu a slušného člověka?

21 0
možnosti
LH

Ne to by mě opravdu nenapadlo, že někteří bývalí komunisté budou kádrovatLenku Procházkovu, a zdejší zasloužilí blogeři (lecky ti kteří za socialismu v klidu vyjížděli do ciziny) se budou pošklebovat blogerovi chartistovi ... to by mě opravdu nenepadlo....:-P

3 7
možnosti
JF

To není nic překvapivého a jen to potvrzuje slova mého byvšího kolegy o tom, že StBák všude bráchu má ... :-P

9 0
možnosti
VB

Názorná ukázka, komu u nás vadí "vláda práva", ač právě kvůli tomu jsme chtěli vstoupit do EU, aspoň tedy já.

8 0
možnosti