Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před několika dny jsem na návštěvě zhlédla kousek z Nebezpečných vztahů, a podivila jsem se. Jsou ti lidé na tom materiálně tak špatně, že musí na veřejnost se svým soukromím? A pokud jsou to jen herci, pak je to, jak píšete, zase podvod na divácích. Moderátora pana Musila si pamatuji z nějakého pořadu, to už je ale hodně dávno, že si ani nevzpomínám na jeho název. Ale tenkrát to ještě mělo trošku úroveň, dnes je to bída. Ale lidé na to koukají, viz moji známí, asi proto, že se utěšují tím, že existují lidé, kteří jsou na tom ještě hůře než oni sami.

5 0
možnosti
JZ

K Vasi posledni vete: domnenka, ze na urcite porady se lidi koukaji proto, aby se presvedcili, ze na tom nejsou tak spatne, je posledni dobou velice rozsirena (az to vnuka otazku, jestli tento usudek maji lidi skutecne ze sve hlavy). Nicmene pokud se nad tim zamyslim, tak z podobneho utesovani o vlastni situaci bychom museli vinit divaky snad naproste vetsiny vsech poradu, filmu a serialu. Protoze pokud ponechame stranou umelecky dojem dila, tak je vetsinou obsahem motiv, ze je nekomu zpusobeno nejake utrpeni a nestesti a jeho nasledny boj s nim. Nakonec uz jen bezne zpravodajstvi namnoze odpovida tomuto vzorci. A to radeji ponechavam stranou, jake asi slasti lide uspokojuji, kdyz sleduji dokumenty o vysetrovani otresnych vrazd ci detektivky.

1 0
možnosti
Foto

Byl jsem zvědav, co za blogy dává administrace na titulní stránku, a byl jste první koho jsem si přečetl. Fajn, administrace usoudila, že je dobré poučit čtenáře co je reality show. Mne tento formát nezajímá a nesleduji to. Nicméně nesoudím lidi podle toho na co koukají nebo co poslouchají. Komerční televize vysílají jen to co má velkou sledovanost a tak to prostě je. Podobně tomu je i s jinými pořady nebo nekonečnými seriály. Já jsem třeba nikdy neviděl ani jeden díl seriálu Ulice a nemohu tudíž hodnotit jeho kvalitu či nekvalitu, ale stačí mi, že na ČSFD to má 21%. A to je pro mne dostatečný důvod abych svůj drahocený volný čas věnoval jiné zábavě ;-)

14 0
možnosti
JK

J33o19s18e48f 42K32l35a61t

29. 1. 2021 22:02

Tak to už jsme dva

3 0
možnosti
JZ

Budu polemizovat. Kriticky se stavíte k Výměně manželek, což je ostatně oblíbenou zábavou i mnoha snobů, kteří rádi pravidelně masturbují v diskuzích k tomuto pořadu svou povýšeností nad jinými (ale nemyslím si zatím, že by to byl i Váš případ), ale podobně jako mnoho jiných kritiků ani Vy nepřinášíte jakýkoli konkrétní důvod toho, proč by tento pořád měl být zvrácený či jakýmsi dnem zábavy či symptom doby či co. Já, má maminka i tatínek bychom se už rádi dověděli, proč naše pravidelné středeční setkání s láhví vína či petkou piva z minipivovaru a preclíky u sledování Výměny je zvrácená zábava či proč je námi opovrhováno jinými. Tatínek je řemeslník a opravuje lidem věci v domácnosti, maminka je pečovatelka v domově seniorů.

Jinak mě zaujalo, že varujete před pseudorealitou a varujete před jakýmsi odstupem od reality nebo před hrozbou jejího deformovaného vnímání. Musím ocenit, že je velmi odvážné pustit se do problému rozlišení mezi "pravou a nepravou" realitou, ale postrádám jakékoli vodítko k tomu, jak se liší ona pseudorealita od reality skutečné a proč by právě realityshow měla být ilustrací či snad i klíčem k odvěkému filozofickému problému. Bohužel upřesnění chybí. Snad by mohl něco napovědět užitý a velmi módní pojem "bublina", který ve Vašem podání jak se zdá umožňuje rozlišit mezi determinovanou zaslepeností vlastní sociální situace a možnosti jejího překročení. Vypadá to na slibnou zbraň marxistického způsobu změny situace. Ale ani bublina není blíže upřesněna a není tak jasné, podle čeho subjekt rozliší, zda je nebo není v jejím zajetí.

Pokud mohu dát jeden tip na realityshow a pokud byste měl na to náladu, osobně doporučuju mistrovské dílo ze slovenské krajiny Mama ožeň ma, což je asi osmidílný pořad o dvou sériích, jehož podstatou je sestěhování náhodných partnerek z inzerátů do bytů starých mládenců a jejich matek. Snad u žádného jiného pořadu jsem se v životě tak dobře nepobavil.

Ale pozor, radí vám protřelý perverzák, co kouká dokonce i na porno!

6 1
možnosti
JK

J14o85s48e88f 46K71l63a12t

29. 1. 2021 22:04

Kolik vám je let, že žijete v mamahotelu?

0 1
možnosti
MV

M38i28l24a81n 41V48i75k

29. 1. 2021 17:25

Na to se mohou dívat jen stejní "inteligenti" jako vystupující.

5 2
možnosti
JZ

Hodnotíte lidi podle toho, na co se dívají v televizi?

1 0
možnosti
VF

V ten okamžik, kdy jakákoliv mediální (zejména televizní) produkce nabídne finanční odměnu za účinkování a předvádění se v nejidiotštějším paskvilu, je jisté, že se najdou idioti, kteří se toho zúčastní a idioti, kteří se na to dívají. Asi tak stejně, jako se dříve chodili dívat na popravy. Je paradoxní, že řev o lidských právech končí před natáčením filmů, kde si bojovníci ukopávají hlavy a stříkají hektolitry krve. Nebo před vylhanými reklamami na prací prášky a nepřipékavé pánve. Zřejmě se předpokládá, že všichni ví, že je to podvod a lež. Ale fígl je v tom, že zřejmě někteří mimořádní mentálové neví, že je to všechno "jenom jako". A pak jdou a ukopávají si hlavy v metru. Tak se točí svět a dobře nám tak.

15 0
možnosti
Foto

J75o29s85e37f 77B58á96r55t42a

29. 1. 2021 12:30

V televizi mi vadí už jenom upoutávky na jakoukoliv reality šou. Alespoň v něčem je Česká televize lepší.

7 0
možnosti
JN

No, ono totiž vysílání ČT09 je reality show sama o sobě. Tam tu realitu ohýbají do jiné dimenze ...

3 1
možnosti