Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Dlouho jsem přemýšlela, jak reagovat na ten (kolikátý už ?) výrok té neuvěřitelně děsivé postavy na Pražském hradě, co kdysi býval hradem českých králů.... ach jo. Díky, že jste to udělal i za mě, ironie je v daném případě nejlepší, když zatím nelze jinak.

0 0
možnosti
ZH

Velmi pěkně navrstvená jemná ironie :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Je mi líto, že Vám kazím pointu, ale Ringo si v YT interview u Xavera stěžoval, že jakkoli má on -Ringo- snahu nabídnout své "služby" ČT, není mu dovoleno.

Také Xaver si na Radě naběhl otázkou řediteli Dvořákovi, zda hodlá ČT v současné době nějak podpořit umělce v krizi např. poskytnutím prostoru či "zaangažováním" umělců - dostalo se mi velmi záhadné nic neříkající odpovědi, ostatně jako vždy.

0 0
možnosti
Foto

Děláte si srandu: " Ringo si stěžoval u Xavera":-) To je argument pro co?

Mimochodem, můžete i napsat, co si myslíte, že je pointou tohoto článku?

1 0
možnosti
Foto

Dnes, když jde všechno do kopru si umělci udělují cenu za rok nečinnosti a chovají se při tom tak, že ukazují lidem, kteří jsou sešněrováni zákazy, co oni elita, si mohou dovolit.

Mnoho z nich si svými nešetrnými komentáři o obyčejných lidech notně zavařilo, tedy je zbytečné přilévat olej do ohně. Ohrazení paní Balcerové chápu, protože je to výborná herečka a slova pana prezidenta se ji dotkla i když určitě nesměřovala k umění, ale kritizovala rozhodnutí tuto sešlost uspořádat.

3 0
možnosti
Foto

Nemohu s vámi vůbec souhlasit. Umělci dělají svoji práci tak jak mohou a jak jim to někdo dovolí, stejně jako sportovci a jako všichni ostatní. A chovají-li někteří nezodpovědně, chovají se nezodpovědně stejně jako mnozí z "neumělců". Myslím, že aktuálně mají stejné problémy jako mnozí z nás a i v porušování pravidel jsme si rovni.

Konečně také každý má možnost se stát úspěšným, slavným i bohatým, ale ne každý to dokáže.

2 0
možnosti
JF

Myslím, ergo sum, a divím se, proč pan mluvka Ovčáček při své odpovědi nesáhl při dehonestaci té snobské/komediantské chátry z pražské kavárny k historicky osvědčenému vzoru způsobem "masky spadly", kterou by při troše snahy, co bývalý redaktor, v archivu Haló Novin/Rudého Práva jistě, určitě jistěji než gentlemana vlevo dole, nalezl - cituji: "Proto však pohrdáme těmi, kdo v nezkrotné píše, v ješitné nadřazenosti, v sobeckém zájmu, nebo dokonce za mrzký peníz ..." A když už jsem v těch citacích, jeden letitý bonmot - které má pan prezident tak rád - ze hry "S úsměvem idiota" od pánů Vodňanského/Skoumala: "Na Hradě se žije pěkně, tak až z toho mozek měkne!" :-(

6 1
možnosti
AM

Co kdyby se paní Vektorová raději nemyslela nad tím jestli některý z těchto skvostů naší filmové tvorby bude někdo znát i za 5 až 10 let, aby nemusela ČT vysílat pro pamětníky 80 až 100 let staré dobré filmy, za které žádní lvi nebyli.

1 1
možnosti
PK

Jsem jistě kulturní barbar, ale dění kolem lvů mi uniklo, i když je pravidelně na National geografic wild a ostatní zvěř sleduji. Ságy Řehořů se mi četli dobře, já dnes skončil Cezarem Milanem a Jiří je čas jít ven s pejsanem, neváhejte ...;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že dění kolem Lvů až tak zajímavé nebylo. Mnohem zajímavější a poučnější mi přijdou reakce běžných lidí a neběžných politiků.

Musím říct, že díky covidu mají naši psi v půli března v packách co za celý minulý rok. Jen dnes to byli už tři hodiny v lese a chystáme se na "velkou večerní". Vám díky za zastavení se a hezký zbytek neděle.

0 0
možnosti
MV

k tomu vsemu jeste nezapomenout reinkarnovat FFP (neplest s typem respiratoru!!!) - jde o Filmový festival pracujících! a cenou za nejlepsi filmy pochopitelne nebude Cesky lev, ale Cesky ovcacek.

6 1
možnosti
JL

Tři kladiva nekultivovaného prezidenta. Novináři, umělci, intelektuálové.R^

3 1
možnosti
Foto

R^ kdyby příslušníci těchto tří kategorií byli jen nepřáteli MZ, o nic by nešlo. Obávám se, že jsou to však nepřátelé i jeho voličů a že jich je stále více, než je zdrávo.

3 0
možnosti