Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Mám nádhernou videokazetu Lvi a hyeny, kde Dereck a Beverly Jouberovi zachytili na příběhu dvou smeček tyto odvěké nepřátelé. Je to hodně drsné, ale také poučné a krásné. Vám karma.

0 0
možnosti
Foto

Mám také moc rád takové dokumenty a léta si na nich cvičím nezaujatý a odemocionalizovaný přístup.

0 0
možnosti
Foto

Spisovatel Ludvík Souček napsal knížku Obrazový opravník obecně oblíbených omylů. V ní píše, že hyeny jsou mrchožrouty nazývány neprávem. Jsou prý výbornými lovci, ale mají tu smůlu, že od kořisti, kterou uloví, je odeženou mnohem silnější lvi, a ony chudinky pak jenom čekají, co na ně zbude. :-) Karma

1 0
možnosti
LT

Pane Turnere, souhlasím.

Tohle je přesně důvod, proč nemám rád přirovnávání ke zvířatům. Ona i jeden druh hyeny je větším predátorem jak lev. A mohli bychom pokračovat. Krkavčí rodiče? Krkavec je velmi vzorným rodičem. Člověk člověku vlkem? No věřte mi, že by lidská společnost na tom byla daleko lépe.

Každopádně děkuji za blog, dávám karmu.

4 0
možnosti
PK

NG wild a Animal planet patří k mým nejoblíbenějším a tedy nejsledovanějším kanálům a hyeny moc ne, ale psi hyenovití ano....a nehledejte v tom žádnou metaforu, není tu...

1 0
možnosti
Foto

Ten článek , jak je patrné, si s určitou metaforou hraje jen velmi okrajově. Na zvířata, a to i v dokumentech, je třeba se snažit nahlížet bez lidských emocí, což uznávám jde často jen velmi těžko.

0 0
možnosti
Foto

Hyeny jsou tvorové ryze přírodní. Na rozdíl od oněch dvounohých, ČASTO, AČ JEN ZDÁNLIVĚ V ROUŠE AŽ BERÁNČÍM. A přitom se nejednou tací živí i šířením vztekliny. A jsou i tací, kterým to až konvenuje, přičemž tvrdí, že to šíří ,,ti druzí", ZATÍMCO ONI ,,ZAJIŠTˇUJÍ ROVNOVÁHU";-)

1 0
možnosti
Foto

To je takový paralogismus. Jedna věc je podstata a druhá je, jak se někdo konkrétní zachová. Podstatou žurnalistiky není hyenismus, což ovšem neznamená, že se tak nějací žurnalisté nechovají. Myslím, že to není složité pochopit, ale pan prezident tuto skutečnost ignoruje, a nebude to asi proto, že by to nechápal, ale pouze z toho důvodu, že není schopen akceptovat kritiku své osoby.

0 0
možnosti
PN

V přeneseném slova smyslu se jako hyena označuje člověk, který zneužívá lidského neštěstí nebo na něm parazituje.

V závěru se myslím hodně pletete....proč asi?

3 0
možnosti
Foto

Proč by v přeneseném významu musela být hyena jen člověkem , který zneužívá lidské neštěstí. To nedává logiku ani v případě, kterého se tak zlehýnka dotýkám.

Myslíte si, že novinářské hyeny nějak zneužívají nějakého neštěstí Miloše Zemana? Já bych řekl, že v tomto smyslu upozorňují na neštěstí, které nás potkalo, když se ten člověk stal prezidentem.

3 0
možnosti
Foto

R^ Zase padla jedna falešná představa. Že hyeny jsouRv.

2 0
možnosti
SL

Hyeny jsou super. Vždy jsem toužil po dvou zvířatech - hyeně chechtavé (někteří známí mne k ní v žertu přirovnávají) a varana komodského. Toho bych chodil venčit na blízkou čoklařskou loučku... :-)

2 0
možnosti

Ano, taky mám ráda hyeny. Ale pouze čtyřnohé. Nejvíc skvrnité. Jsou to takové hygieničky, nebo-li úklidová četa:-

3 0
možnosti
Foto

Je to tak, Marie, a ty naše čabračky byli fakt jako pejsci, rád na ně vzpomínám.

1 0
možnosti