Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J46a69k60u19b 66Š13o49l10c

14. 5. 2021 14:11

Izrael měl vzniknout ve středu Německa. Zbytek Německa měl být rozdělen mezi okolní státy a Němci důsledně asimilováni, případně přesunuti právě na tu Sibiř. Dnes mohl být klid v Evropě i na blízkém východě a navíc by to bylo i spravedlivé.

0 3
možnosti
Foto

Myslím, že takový návrh po válce někde padl, nicméně to, co je uvedeno v názvu článku je snad pro každého jasná nadsázka, která nemá s vlastím textem žádnou jinou souvislost než tu, že je soužití Arabů a Židů problematické.

0 0
možnosti
Foto

Od roku 1516 Palestina nepatřila Arabům. Byla do roku 1918 součástí Osmanské říše. Po jejím pádu území Palestina nepatřilo žádnému státu. Na tomto území nebyll žádný stát. Po dobu 3 000 let zde stále žili Židé i když větší část byla vystěhována Římany.

2 0
možnosti
Foto

... a za Přemysla Otakara II. sahaly hranice Českého království k Jadranu. Co kdybychom začali válčit se Slovinci o Koper a s Chorvaty a Pulu.

Vždyť ti tam ve 13. století vůbec nežili...

Kdyby se nyní měly národy domáhat svých starověkých, středověkých ba i mnohých novověkých území a hranic a oblastí, které jim "jejich pánbůh" slíbil, válčili bychom tady bez přestávky... to jsou zcela absurdní argumenty

2 0
možnosti
Foto

Valné shromáždění OSN po druhé světová válce doporučilo rozdělit to co zbylo z původního mandátu V. Británii rozdělit mezi Židy a Araby ke vzniku dvou států Liga Arabských národů tento plán jednoznačně odmítla, ale Židé s tím souhlasili i když to bylo pro ně nevýhodné.Dostali ze 70 procent poušť a zbytek toho co si koupil. Jeruzalém na který 3 000 let přísahali, že se tam jednou vrátí měl zůstat pod správou OSN i když zde žila více Židů a křesťanů. I s tím Židé souhlasili. Ten, kdo tohle porušil bylo Jordánsko, které obsadilo Samarou a Judeu a východní Jeruzalém. Protože OSN nic proti obsazení a ničení Židovských a křesťanských památek neudělalo, prohlásil Izrael, že rozhodnutí OSN neuznává, protože není své rozhodnutí schopen obhájit a celý Jeruzalém považuje za své hlavní město a nikdy se jej nevzdá. Od roku 1948 do roku 1967 žádný Arabský stát si východní Jeruzalém nezvolil za své hlavní město a pokud by to udělal Židé by nezmohli nic. Jordánské si zvolilo za hlavní město Ammán a Palestinci Rámáláh. Dnes má Izrael z Palestiny 18 procent a zbytek patří Arabům

3 0
možnosti
VB

Arabové se nikdy s ničím nesmíří, oni umějí jen bořit, napadat druhé, neumějí se starat o své lidi, aniž by je fanaticky nemanipulovali proti jiným národům.

2 0
možnosti
SL

Sice mají mnohde lepší životní úroveň, vypouštějí sondy k Marsu, ale máte pravdu...

0 0
možnosti
Foto

Valné shromáždění OSN po druhé světová válce doporučilo rozdělit to co zbylo z původního mandátu V. Británii rozdělit mezi Židy a Araby ke vzniku dvou států Liga Arabských národů tento plán jednoznačně odmítla, ale Židé s tím souhlasili i když to bylo pro ně nevýhodné.Dostali ze 70 procent poušť a zbytek toho co si koupil. Jeruzalém na který 3 000 let přísahali, že se tam jednou vrátí měl zůstat pod správou OSN i když zde žila více Židů a křesťanů. I s tím Židé souhlasili. Ten, kdo tohle porušil bylo Jordánsko, které obsadilo Samarou a Judeu a východní Jeruzalém. Protože OSN nic proti obsazení a ničení Židovských a křesťanských památek neudělalo, prohlásil Izrael, že rozhodnutí OSN neuznává, protože není své rozhodnutí schopen obhájit a celý Jeruzalém považuje za své hlavní město a nikdy se jej nevzdá. Od roku 1948 do roku 1967 žádný Arabský stát si východní Jeruzalém nezvolil za své hlavní město a pokud by to udělal Židé by nezmohli nic. Jordánsko si zvolilo za hlavní město Ammán a Palestinci Rámáláh Judeu a Samaří Jordánsko přejmenovalo na Západní beřh a začalo z něj vystěhovávat Židy, kterých tam žila většina.Ani zde po uvedenou dobu nevznikl Arabský stát. gazu okupova Egypt do roku 1967 a ani zde nevznikl po tuto dobu nový Arabský stát, Dnes má Izrael z Palestiny 18 procent a zbytek patří Arabům. Jak velké území jim mají vrátit

0 0
možnosti
VB

Neslušným Arabům bych Sibiř přála. Židům bych přála, aby mohli klidně žít kdekoli, kde si to vyberou, jde mimořádně o slušné, mírumilovné jedince, nepodléhající žádnému vražednému fanatismu. Umožnili Arabům žít u nich, bohužel část si to nezaslouží (volila bych vyhoštění nebo vězení, pokud Židům vrazili kudlu do zad v době válečného konfliktu). A kdo všechno vyzbrojuje Hamás, to je taky otázka.

2 1
možnosti
Foto

Neslušní Arabové a slušní Židé? To je smutné.

Před sto lety se říkalo: slušní Češi a Slušní Němci a neslušní Žiďáci. A lidé jen co se zbavili jedněch předsudků, musí si vymyslet jiné...

1 1
možnosti
Foto

Vláda státu Izrael má pouze jediný podíl na současné situaci. Totiž že není vůle na pozemní plnou operaci v Gaze. Rozmetat Hamas jednou provždy

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že o tom to úplně není. Převálcovat pásmo by šlo, ale co pak?

Když se odtamtud zase stáhnou, tak Hamás (a Islámský Džihád a další) zase vylezou z děr a bude to stejné.

Když by se nestáhli, budou okupanti a není žádný rozumný způsob, jak tam zajistit nějaký rozumný stav věcí veřejných.

Není to vojenský problém, ale dlouhodobý politický.

2 0
možnosti
MK

V květnu 1948 měli vzniknout dva státy, Izrael a Palestina. Izrael ho vyhlásil, druhá strana nikoliv a v podstatě okamžitě byl nový stát Izrael napaden okolním arabským světem. Je jen a jen chybou Palestinců, že už dávno svůj stát nemají a vždy čekali jen na to, zda další a další války proti Izraeli, jim více území nepřinesou. Nestalo se.

4 1
možnosti
Foto

Doporučuji si prostudovat tuto problematiku zpracovanou nějakým seriózním autorem. Kdybyste byl na pochybách, rád vám nějakou knihu doporučím.

0 0
možnosti