Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

A nejhorší na tom všem je, že Arenberger to celé považuje za hon na svoji osobu a ani náhodou si nepřipouští, že na jeho "podnikání" asi není něco v pořádku. Takových je v politice bohužel drtivá většina. Jdou do toho jen s vidinou konexí a mamonu.

40 0
možnosti
Foto

Je otázkou jestli si to opravdu nepřipouští, já bych řekl, že se možná tluče do hlavy, že pozici ministra vzal, ale na každý pád zde není zvykem uznat chybu, kát se a prodělat nějakou sebereflexi.

11 0
možnosti

Velmi dobře napsáno ! Když pominu morálku jednotlivců, zcela zde selhávají kontrolní mechanismy. Bohužel, i ty nastavuje zase pouze člověk.

14 0
možnosti
Foto

Ano, bavíme se stále o morálce politiků, ale chtít, aby byli politici morální, je to samé, jako chtít, aby byli morální všichni lidé. Je jistě správné to chtít, ale nelze to zabezpečit. Reálné je tak pouze budovat systém, který zamezí překročení určitých mezí. Pro občany včetně politiků jsou to zákony, pro politiky a jiné veřejně činné lidi by to měly být navíc určité normy, jejichž dodržování podmiňuje určité pozice, jejich získání a setrvání v nich.

5 0
možnosti
VG

Souhlas. V AGEL by mu to neprošlo. Je to vina zřizovatele MZd a poslanců. Zdravotní výbor PS dodnes nic neřeší. Policie se radši stará o Volného bláboly, které nikoho nezajímají.

17 0
možnosti
Foto

Není žalobce , není soudce. Je to ovšem nesporně chyba MZd, protože když se má někdo stát ředitelem jednoho z největších státních nemocničních komplexů u nás, tak bych předpokládal, že si toho člověka někdo důkladně prověří, což se vlastně nestalo ani tehdy, než se stal ministrem.

14 0
možnosti
PS

P75e52t24r 38S21k41á53l63a

26. 5. 2021 12:56

Velmi výstižně řečeno. R^

7 0
možnosti
PL

P47e14t54r 44L59o20r94e80n22c

26. 5. 2021 12:29

Jako "pacoš" jsem potřikráte navštívil kožní oddělení Vinohradské nemocnice v době, kdy mu šéfoval P. Arenberger.

Setkal jsem se tam s velmi sofistikovaně a evidentně shora vytvořenou hradbou proti pacientům, obrovskou nechutí, přezíravostí a neprofesionalitou od mladičkých doktorek až po pana primáře - vše pod heslem znechutit, co nejrychleji a nejefektivněji odbít a vyhodit ten obtížný lidský hmyz, co jim kazí pohodu.

Kromě toho: Poprvé mi předepsali lék, kterého se pak magistra v lékárně zděsila, řkouce, že ten se již přes dva roky nevyrábí, protože má nebezpečné vedlejší účinky; podruhé mě poslali na psychiatrické vyšetření, kde mi pak doktorka po dvou hodinách rozhovoru řekla, že neví, proč jsem za ní byl poslán, že jsem naprosto normální a že by k ní měl přijít ten, kdo mě za ní sám poslal...; potřetí mě Arenbergovy mladičké vysokoškolsky vzdělané pochopkyně bez výsledku vrátily k mému praktickému lékaři.:-/

Tak teď už chápu, od čeho jsem je zdržoval.

35 0
možnosti

Dobře napsáno.R^ Podle mne je prapočátek všeho Klausova polistopadová ekonomická transformace bez právního rámce a následně jeho "oposmlouva" se Zemanem, to byla živná půda kmotrů a šibalů všeho druhu.

9 6
možnosti
Foto

Já si myslím, že pokud nastala nějaká zásadní chyba, tak ta byla v jakési iluzi, že vše se vyřeší samo. Že to zabezpečí trh a nějaké základní demokratické principy. Myslím, že je zjevné, že to tak nefunguje. I v rámci demokracie a tržní ekonomiky se lze dostat do zcela absurdního stavu.

Funkční systém naopak zabezpečí obrovské množství práce a drobných počinů, které jsou principiálně dobré, ale i funkční a smysluplné.

2 0
možnosti
ND

Pro mě mimořádně dobrý článek!!

Jak jsem zjistila, tak když člověk má nějaké námitky proti levarnam po roce 89 tak je komouš a neváží si změny, to jen tak v jednoduchosti s čím se zde taky setkávám...

19 0
možnosti
Foto

Děkuji. Myslím si, že je mnohdy hodně těžké, odlišovat chyby systémové a chyba principiální. I principiálně dobrý systém( třeba pluralitní demokracie) může může být z hlediska systému a aktuální situace katastrofální, stejně jako principiálně špatný systém( třeba diktatura) může fungovat pozitivně. Nedostižným cílem je asi vytvořit systém principiálně správný, morální a systémově dokonalý, což je vlastně podstatou obecných snah lidstva.

4 0
možnosti
ZZ

Obecně lze říct, že za 30 let se vypracoval systém státní služby, který umožňuje vrcholným státním zaměstnancům velmi kreativní příjmy !

Arenberg z tohoto systému nijak nevybočuje, ale pouze jej dokonale potvrzuje.

;-D;-D;-D

21 0
možnosti
Foto

jakej pán, takovej krám:-/

6 0
možnosti