Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Neviditelná ruka trhu by fungovala, kdyby ji pořád někdo nelámal. Regulace nájemného. Nemožnost si svobodně vybrat nájemníky. Regulace staveb (měl jsem třeba problém s plochou střechou v malém městě, kde ji má přes 50% domů, jen si to někdo dopsal do regulativu). Teď tu je regulace hypoték. Zastavení exekucí. Volná ruka trhu potřebuje ke své práci i někdy tvrdě dopadnout na hubu. Místo toho se tisknou papírky bez hodnoty a ti co je mají, se jich snaží zbavit výměnou za něco hmotného, i když je to nemovité. K čemu má Česká pošta spoustu pozemků po Praze? Proč stát potřebuje pro rozmary úředníků super úřad na Letné?

5 0
možnosti
Foto

Pokud neviditelná ruka selže, musí se do toho vložit stát. Bohužel.

0 0
možnosti
Foto

To je jako o tom, co bylo dříve, jestli vejce nebo slepice. Stát privatizovaný podvodníky bude trh regulovat trh dle jejich vlastních potřeb. Kdo dnes nechce biopaliva druhé generace, když nevlastní firmy, které vyrábí biopaliva první generace?

0 0
možnosti
Foto

Jak může privatizován podvodník regulovat trh. To by mě fakt zajímalo marně nad tím přemýšlím.

0 0
možnosti
Foto

Neviditelná ruka trhu existuje od doby, kdy človíček provedl směnu pazourku za kůži mamuta a od té doby nikdy nepadla na hubu. Na hubu padl každý, kdo se ji pokusil regulovat a dojel na to i socialismus. Za komunismu existovala pořád neviditelná ruka trhu a řídili se ji různí fušeři, kteří nahrazovali nedostatek řemeslníků a veksláci, ale stát ne.

4 0
možnosti