Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RW

1. To ustanovení se dává do ústavy jen a pouze proto, aby se znesnadnil případný zákaz či hrubé omezení zbraní vnucované nám zvenčí.

2. Druhý dodatek US ústavy byl vytvořen právě kvůli tomu, aby se lidé mohli bránit zvůli státu - je čtvrtým pilířem demokracie. tady by jste měl přímo zatleskat, protože právě zbraně mezi občany jsou podlední možností jak bránit demokracii.

22 0
možnosti
VB

Jak je vnucováno? Píše o tom možná Aeronet a Parlamentní blitky.

3 9
možnosti
LB

L44i68b55o35r 82B70í28l33e34k

23. 7. 2021 13:40

Opět souhlas, nepochopení textu ze stran našich bojovníků se zbraní v ruce dává smysl pouze těm pistolníkům, že je to jen náhražka, to neví, přitom s těma pistolkama je to jak hra na střelnici, lidi budou mít pocit, jak si vystřelí navoněnou růži a to jim bude stačit, že ztrácejí daleko víc jim bude chvíli jedno, než zase procitnou, ale to bude pozdě, co se na nás chystá, to zatím nikoho nebolí,blahoslavení chudí duchem

2 5
možnosti
PS

Jinak řečeno pokud nějaký střelec tuto změnu přivítal a dává mu smysl tak je chudý duchem?

2 0
možnosti
VK

už u minulého vašeho článku na podobné téma jste měl několikrát zmíněno, proč je tato úprava důležitá. evidentně jste to nebral v potaz, tak tu holt máme recyklát planých řečí a opět vám to v diskuzi již mnozí vysvětlili.

prosím, i když se vám argumentace nehodí do krámu, zkuste se jí zabývat. jenom tak se pozná skutečně otevřený a inteligentní člověk. nebo tu budeme mít po půl roce další, již značně vyčpělý, recyklát?

18 0
možnosti
LB

L70i80b56o43r 95B85í21l67e40k

23. 7. 2021 13:23

No nevím, jestli každý střelec takhle umí střílet, jako Vy psát, tak to potěš koště, střelci nemusí umět česky, to psychotesty tolerují, dobro došli, mám kluka u hradní stráže, tak leccos vím, ale tohle se vám nepovedlo

0 5
možnosti
PI

Pokud podle Vás tato právní úprava zakotvená do Ústavy nic neřeší a je zbytečná, pak je zbytečný i Váš článek. Píšete totiž o zbytečné věci, tedy alespoň dle Vašeho názoru, a bylo tedy zcela zbytečné něco v této věci psát.

9 0
možnosti
JK

No jistěěě, autor má určitě v šuplíku jiné daleko důležitější příspěvky, které nám změní dozajista radikálně další život, takové které již do voleb nedokáže zrevidovat, odsouhlasit, připravit k vydání a také vydat. Místo těchto zásadních věcí pro budoucnost republiky, Evropy i lidstva vůbec, píše zbytečnosti.

Jsem proto šťastný, že tady Pavel tak jasně odhalil zbytečnost a napsal svůj komentář, který také, jak jinak, nic neřeší a je tedy zhola zbytečný.

Zapojuji se tedy do tohoto zbytečného proudu a vydávám toto své zbytečné prohlášení o zbytečnosti a nenechávám nikoho na pochybách, že to myslím vážně, i když zbytečně. Klidně se zapojte drazí spoluobčané do této na pátek nevídané a zbytečné události.

0 0
možnosti
PD

P41e84t94r 89D95r97a72p70a59l

23. 7. 2021 11:17

včera nebo předevčírem o tom mluvil senátor Hraba. V ústavě je to jako pojistka proto, aby toto právo nemohlo být legislativou EU omezeno. Na současném stavu ohledně držení zbraní, nutné obrany atd se nic nemění, ale do budoucna nebude možné, aby do toho EU zasahovala

21 1
možnosti
VB

Zčásti záměr prolomit se se zbraněmi do ústavy patrně souvisí s přáním zbrojařské lobby - řadový občan nabyde dojmu, že si může o to víc pořídit zbraň, půjdou víc na odbyt. Tragické je, jak správně upozorňujete, že vláda a bohužel i tzv. demokratická opozice dosti kašle na porušování práv občanů v současnosti s mizivým zdravotním dopadem nově nakažených. Před volbami se zjevně dává přednost tomu, aby si někdo ještě chytil pár voličů, ať přes pistole nebo přes zvýšení finanční podpory u některých skupin. Je otázka, zda si někdo vzpomene na úpějící základní práva a svobody v ČR po volbách. Nicméně pak už stejně nebude co rozdávat z veřej. peněz, tak - aby se vůbec něco "řešilo" - snad místy dojde i na některá práva. Ostatně pokud se některým skupinám v rámci "zhospodárnění" využívání veřej. peněz začne upírat něco finančního, mělo by se to aspoň záplatovat posílením některých práv, např. kontrolovat v sociál. ústavech nakládání s právy jejich obyvatel.

0 17
možnosti

Kolik lidí ročně umře či se zraní legálně drženou zbraní?

Kolik lidí vlastní zbraň?

Kolik lidí ročně umře či se zraní na kole?

Kolik lidí vlastní kolo?

Jinými slovy, statisticky je držení zbraně mnohem bezpečnější koníček než cyklistika (to píšu jako cyklista co nemá zbraň)

19 0
možnosti
LP

Podle nadpisu jsem s vami chtel skoro souhlasit. Myslel jsem totiz, ze na druhou stranu mince davate pravo na eutanazii. A Vy do toho zatim pletete Zemana.:-/

3 0
možnosti
JL

Každý má právo provést na sobě eutanazii střelnou zbraní.

0 0
možnosti
Foto

Že nebylo zpochybňováno? Ale, ale, pane Turnere, vy si nevzpomínáte na pokusy EU? Nebo plamenné odzbrojovací řeči Jiřího Dientsbiera? Byla jich plná televize.

29 1
možnosti
VB

Možná to skončí občanskou válkou. Méně odborně zdatné země, jako např. Slovensko, utahují smyčku kolem práv občanů nesmyslně v době, kdy jim naopak mělo dopřát vydechnutí (nákaza nepůsobí zdravot. škody v současnosti). A na lidi, kteří mají k omezování základ. práv výhrady, nyní prý sloven. policie použila slzný plyn. To neskončí dobře. Zvláště když více občanů se vyzbrojí. V "lepším" případě si lidé z nouze zvolí i to, co by jinak nechtěli - extrémisty.

0 6
možnosti
JP

J66i11r55i 50P89i93l81n70y

23. 7. 2021 10:25

To, že to pan Turner nechápe, ještě neznamená, že tento ústavní dodatek není důležitý. Ale nemá smysl mu to vysvětlovat.

33 1
možnosti