Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Kromě toho pacifistického závěrečného odstavce máte - jako jeden z mála- pravdu.

Afghán byl hřiště, na kterém se hrála politická a military hra. Proč nerozmlátit nedůležitou a chudou zemi proto, abychom se vyhnuli konfliktům, které by zabolely daleko více.

Proč si nezaválčit proti Pákistáncům, Saudům, proš nedoručit vzkaz Číně tam, kde to nikoho nebolí?

Přitom se stále dál můžeme přesvědčovat o vzájemné úctě, respektu a spolupráci s těmi, se kterými válšit nebudeme, protože "to nejde" - čti, "stálo by to hrozné prachy a výtěžek by se nikdy nerovnal utrženým globálním ztrátám.

My prosťáčci se tu bičujeme názory, zatímco hybatelé světa spokojeně ukončili další vojenské manévry na území, které se tomu nejlépe nabízelo.

1 0
možnosti
JL

často se zapomíná na to, že ta země je strategicky výhodná, speciálně pro US Army, když chce špionovat případně někam zaútočit. Tak třeba Írán? Momentálně už jim byla na nic a byl to drahý špás i jako vojenské cvičiště. S prominutím. Salám alejkum.

1 2
možnosti
Foto

njn, nejvíce jsou dnes překvapeni právě ti, kteří mají v otázce Afghánistánu jasno, resp. jsou skálopevně přesvědčeni, že mají jasno. Očividně žili v bludu.

2 0
možnosti
Foto

Je to zvláštní, Američanům spousta lidí vytýká, že se všude cpou, a když odejdou, tak jim titíž lidé vytýkají, že odešli.:-)

8 0
možnosti
Foto

Ono je to trochu složitější, stejně, jako celá situace kolem Afghánistánu.

3 0
možnosti