Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

plivance na na ostatní a já zase vidím špínu na pirátech a stanu...je to tvoje volba;-D a demokracie je o tom že poražený gratuluje vítězi a respektuje vůli většinyR^

6 0
možnosti
Foto

Celkem s vámi souhlasím.

Jen já osobně budu volit SPOLU.

A to nejen proto, že jsem po ODS od roku 2013 volil Topku, ale podobně jako vy nemám problém s tím když se budou piráti na vládě podílet, ale já osobně nechci aby vládu vedli a tedy logicky budu volit SPOLU. A ti i přes to, že mám značně výhrady k některým politikům ODS a lidovců.

5 0
možnosti
MK

Vidím to stejně jako vy. Pouze s tím rozdílem, že mám v koalici SPOLU jiného favorita.

4 0
možnosti
LK

L60u29b79o73š 59K53r91i79m39l

30. 8. 2021 17:24

Zkusím se podívat na Vaši analýzu z trochu jiného úhlu. Tímto je počet lidí vstoupit do strany. V současné době jsou na scéně dvě strany, které existovali v době před rokem 1989 a to jsou KDU-ČSL a KSČM. Obě mají desítky tisíc členů a je zde alespoň nějaká možnost výběru kandidátů.

Tyto strany jsou následovány ODS a ČSSD, které mají 10-20 tisíc členů. Dále následuje ANO a SPD kde je pod 4 tisíce členů. Zde se již o straně moc mluvit nedá a jde spíše o sektu. Následují je Piráti cca 900 členů, STAN cca 200 členů a například Přísaha s se 128 členy. Zde jde jednoznačně o sekty a nikoli politické strany.

Je mi jasné, že mnoho lidí namítne, že Piráti, STAN, Přísaha a další mají příznivce, ale tito nejsou ochotni do strany vstoupit nebo je strany nechtějí přijmout za členy (SPD, Piráti, STAN, Přísaha ... ). Zde se mi zdá zajímavá příčina, proč strany nechtějí členy.

Počet členů je zajímavý i z důvodu personální chudoby při sestavování kandidátek, kde se na nich ocitají lidé, o jejichž postojích nic nevíme.

3 0
možnosti
Foto

,,Síla" každého registr. subjektu na politic. scéně je odvislá i od toho, jak je silná i finančně. To ovšem odvisí i od jejího úspěchu ve volbách, dále pak od tzv. sponzorsk darů, a sem tam i od příspěvků od jejích členů;-)

5 1
možnosti
JA

Trochu nerozumím tomu odmítnutí koalice SPOLU. Píšete, že ODS ne kvůli předsedovi (proč? Fiala mluví slušně a věcně) a spojení s lidovci (o kterých píšete, že jejich obecné působení vnímáte pozitivně. Já osobně bych teda radši KDU než lidovce) a TOP09 byste klidně volil samostatně ....

A co se týče STAN, tak tam mám já zase trochu problém spíš s tou značkou. Starostové maj řídit obce a pokud budou nezávislí opravdu nezávislí, jak z nich chcete sestavit vládu, když pak každej může říct, že je nezávislej na programu vlády? Vím, že zavedená značka se změní těžko, ale je to stejnej podfuk, jako svýho času třeba NDR.

4 0
možnosti
TB

A že vrcholní představitelé Pirátů hlásají otevřeně komunismus a "vítězství pracujícího lidu", nadávají sněmovně do "bílých fašistických páprdů" a ještě se z toho vykrucují, to pan autor potichu ignoruje.

19 0
možnosti
PS

P15e56t30r 54S50o98u33č21e43k

30. 8. 2021 17:04

To se jaksi do jeho agitačního blogu pochopitelně nehodilo. ;-)

10 0
možnosti
Foto

Veškeré zdejší nesmyslné plané úvahy ve stylu "coby kdyby a s kým" jsou úplně k ničemu, protože je nutné si počkat na výsledek voleb a potom v klidu přežít asi 3 měsíce trvající hádky našich vyvolených "kdo s kým a proč asi nám bude vládnout??";-O

6 0
možnosti
ZD

Zdejší plané úvahy jsou opravdu jen planými úvahami diskutujících. Piráti se jménem svých představitelů, ale již před volbami velmi ostře vymezili před některými stranami. Ani oni tak nečekají jak to voliči rozdají a již dopředu porcují medvěda, který stále ještě běhá po lese.

2 0
možnosti
TB

T34o87m30á35š 81B70í73l50ý

30. 8. 2021 16:35

No, vy opravdu ne !

5 0
možnosti
MD

Od kdy jsou Piráti středová strana? Je to silně levicová strana, plná nevyzpytatelných lidí. Stačí si vzpomenout, jakou úpravu zbraňového dodatku navrhnul Pikal. Takovou šílenost by nevymyslel ani nikdo od Volného.

14 2
možnosti
LN

Jinými slovy tvrdíte, že Volný je levičák. S tím mohu jen souhlasit.

1 0
možnosti
Foto

Karma. Dost lidí ještě nepochopilo, že u voleb budou mít pouze dvě možnosti. První - pokračování současného stavu, kdy vycucanou ČSSD ochotně přes všechny řeči nahradí Okamura. Trojice ANO, SPD a komunisté mnohokrát už dobře spolupracovala. Druhá - volba opozice a změna současného stavu. Nic jiného prostě není a hledači různých spasitelů a alternativních cest nic nenajdou. Jistotu zvolení mají pouze ANO, SPOLU, PirátiSTAN a Okamura. Komunisté a Přísaha jsou na hraně a ČSSD už pod ní. Další jsou bezvýznamně mimo. Taková je realita. Každý si z těchto dvou možností může vybrat.....pokud vadí někomu Piráti a opozice vyhraje, budou pouze jednou z pěti vládních stran. Samostatně nemohou nic rozhodnout, ale jen spolupracovat s ostatními.....

8 12
možnosti
Foto

Mínusů už 5, ale nikdo nedokázal napsat nějakou jinou verzi a popis předvolební reality....možnosti jsou ve skutečnosti pouze dvě.

4 1
možnosti
MK

RvRvRv Ze všech stran v první desítce jsou Piráti ta nejhorší volba. Všechno bych abstrahoval, mnohé by se v nutných kompromisech dostatečně nebo méně dostatečně obrousilo, ale ta muslimská migrace obrousit nejde; zvláště, když evropské pirátské centrále velí muslim!!!

30 2
možnosti
PS

P50e50t25r 65S88o13u29č16e60k

30. 8. 2021 16:31

Přesně tak. R^ Všechny strany podle autora, mají spousty chyb a jsou tudíž nevolitelné. Pouze Stan je přijatelná a Piráti dokonalí a bez chyb? To je tak okatě neobjektivní, že to nemůže přesvědčit váhavého nerozhodnutého voliče, jak si pan Turner v duchu přeje a s jakým účelem napsal tento blog. :-/Rv

Jen bych autorovi připomenul, že každý může svůj hlas dát komukoliv dle svého uvážení, tedy i stranám, které nemají (podle autora) šanci 5%, pokud mají jeho sympatie. A tím mu dopomoci se přes tuto hranici dostat. Volit podle pořadí v průzkumu je hloupost. Rv

9 1
možnosti