Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Po sto letech demokracie narazila na svoje populistické hranice - viz Platón. Nastal čas pro obnovu monarchie a selektivní zastupitelské demokracie - to je volební census.

Ale vážně: Chápu Váš postoj, ale STAN je skupina slušných lidí, není to žádná strana.

6 1
možnosti
Foto

S prvním odstavce souhlas. Jinak - lepší skupina slušných lidí než partaj plná darebáků a pitomců. R^

3 0
možnosti
LK

L54e64o 74K28R92Á64T75K66Ý

30. 8. 2021 11:00

Možná další, který skočil na falešné tóny bukanýrské harmoniky....každého věc. Připadá mi to jako placený politologický rozbor. Ale to je věc autora...

32 2
možnosti
Foto

Kdybyste se, milý Leo, trochu zamyslel, jistě byste dospěl k závěru, že to není žádný politologický rozbor, tím méně ne placený, ale vyjádření zcela soukromého názorů a cesty, jak jsem k takovému názorů dospěl. Od solidního diskutující ho bych předpokládal místo plků konfrontaci s vlastním názorem.:-)

0 3
možnosti
MM

Koho bude kdo volit je soukromá věc každého a když se s tím veřejně svěří je to jeho věc.

Jen mě zaráží, že se tu zatím nikdo statečně nepřihlásil k tomu, že bude volit KSČM nebo SPD a přitom tyto obskurní partaje dostanou opět mnoho hlasů. :-/

5 0
možnosti
Foto

A jejich potenciálních voličů je mezi diskutujícími až nechutně dost.

Ale oni raději cudně mlčí, kdyby se to nějak nešikovně zvrtlo, budou říkat, že to také tušili. :-)

2 2
možnosti
ZB

Autor článku by měl hledat informace o tom a jak se chovají politici STAN a Pirátů, o tom co chtějí změnit. Možná by je pak zařadil, jako většina schopných a inteligentních lidí, mezi strany a koalice naprosto nevolitelné.

28 3
možnosti
Foto

Kdybyste na to nahlížel takto, nebylo by už vůbec koho volit. ;-D

1 1
možnosti
DD

D75a89v57i89d 52D34u79š46e43k

30. 8. 2021 10:44

Ultralevé peklíčko.

22 2
možnosti
Foto

A ultrapravé nebíčko ráčíte vidět kde? ;-D

1 4
možnosti
VH

jak může někdo volit slepenec, co chce zakázat osobní auta na spalovací motory .. u nás, totál likvidace ekonomiky...jen šílenci...nechápající která bije a hrajou si na chytré..

41 1
možnosti
AN

A67l60e78š 93N85o98v18á20k

30. 8. 2021 11:48

Green Deal podepsal Babiš...takže i on chce zákaz spalovacích motorů...:-)

3 0
možnosti
Foto

Racionální úvahou docházím ke stejným závěrům, nejspíš budu volit rovněž tak...

3 17
možnosti
ZB

Kdybyste napsal iracionální úvahou, pak je to možné pochopit.

5 2
možnosti
JK

No je jisté, že se tu spustí "antipirátské" tažení podporovatelů skvělého a nedostižného Babiše, případně Okamury.

To nic, přesně to vystihuje vaši úvahu, kde se stahují extrémně a radikálně uvažující spoluobčané, jsou vesměs plní zášti a jedu a mají potřebu to ze sebe dostat. Bohužel jsou přiživováni propagandou a vesměs umí jen papouškovat předepsaná hesla. Kdepak asi vzali nesmysl, že Piráti jsou ultralevice.

Celkem dobře jste popsal proč Piráti jsou přijatelní, jsou prostě normální, je to díky vnitřnímu systému řízení a komunikace, fungují stejně jako fungujeme my v běžném životě, ve svých vztazích přátelských, pracovních i osobních. Tohle strany jednoho muže Babiš, Okamura, Šlachta nikdy mít nebudou, mají naopak všechny chyby totality, vůdce se rozhoduje bez kritiky většinou špatně a neví o tom, protože i blbosti jeho okolí adoruje jako rozhodnutí nejlepší z nejlepších. Ve své firmě ať si dělá co chce, ale tuhle zemi vede k úpadku, je to zřejmé, jen jeho slepě věřící to nevidí.

Já se nejspíš poohlídnu někde více vpravo, TOPka chce být klasická pravice, ale v zemi chudé na klasické pravičáky je to těžké, musí se dlouhodobě věnovat "výchově pravičáku v Čechách" a pak to dopadne. Souhlasím, že ODS má méně výrazného předsedu, ale o to přece v pravicovém pojetí jde, stát který málo zasahuje do vztahů ve společnosti, pokud ho vyloženě nepotřebujeme, pak bychom o státu neměli vůbec vědět. Politici nemají být celebrity a televizní hvězdy, naparování před kamerou nemá být jejich pracovní náplň. Čím méně je politik před kamerou, tím více času má na práci prospěšnou pro národ. Pro mě není premiérem ten co od pultíku vyřvává sprosťárny a jednání s ním je utrpením hlavně pro slušnějšího člověka. To není projev razantní osobnosti, ale jen obrana bázlivce, který se bojí o svoji moc.

Každý ať si volí jak chce, jen bych doporučil přečíst od všech program, aspoň ten zkrácený (4-5 programů není moc), oprostit se od jednoduchých hesel a vědět jasně co od budoucnosti očekávám.

4 18
možnosti
ZB

Chce to více sledovat dění kolem sebe!

5 0
možnosti
Foto

Ve svobodných volbách má každý volič právo volby. Ovšem nikoli potřebu, či dokonce povinnost svou volbu zdůvodńovat. I to je svoboda. Na každé zdůvodnění své volby lze pohlížet třeba i na cosi jako alibizmus, či naopak i jako na agitku ve prospěch toho či onoho subjektu;-)

28 1
možnosti
ND

Také si myslím, volby jsou tajné, tady u autora to vypadá jít k nim manifestačně:-), ale rozebral ty strany docela zajímavě, tedy pokud se týká sympatií vůdců stran vůči stranám...

1 0
možnosti
AN

A76l90e60š 42N36o85v96á82k

30. 8. 2021 9:53

prudký nárůst preferencí Pirátů nastane tento týden: na pulty přichází kniha rozhovorů s Ivanem Bartošem, naznává Hurikán Ivan...:-)

9 1
možnosti
Foto

Ovšem pan premiér je vytaven hrozbě zastavení všech dotací z EU, to pane preference pofrčí! :-)

3 2
možnosti