Diskuse

„170“

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P96e14t98r 81B13u28r63i21a41n

31. 8. 2021 15:36

Pokud někdo nazývá svou vlast zatuchlou kotlinkou, zaprděným dvorečkem, nebo zasmrádlým rybníčkem je už z podstaty své zpupnosti velmi primitivní, arogantní a nenávistný exponát.

5 1
možnosti
DM

toto je spíš myšleno ve smyslu obyvatelstva,který ji z toho dělá...

Samo území za to samozřejmě nemůže.

A vlast je koneckonců v dnešní době značně přežitý a ujetý koncept,který hraje na jakousi notu sounáležitosti mezi rodinou,rozumějte obyvatelstem dané země,vždyť jsem češi-jo leda kulo,čech je tu původem tak 1 z 5ti...

Pro mne je vlast pojem z minulosti, potřebný v dobách národního obrození či války.ostatně dříve by byla vaše vlast duální Rakousko-Uhersko,jsou to jen nesmyslné čáry na mapě

mne je třeba Šumava šumák,nemám k ní vztah,stejně jako nemám nějaký vyhraněný vztak k čr.Jsem krušnohorec a vztah mám ke své krajině,domovině

Prostě stát=konstrukt,nic víc nic míň...

Vlastenec patří do muzea,ne do soudobé kosmopolitní a moderní společnosti...A koneckonců v nejvyšší úrovni jsme všichni obyvatelé stejné planety,tedy do doby klolonizace jiné.

Soustředění za na stav bylo=bude ,znamená nepochopení dějjiného vývoje

lidstva a ve vašem chápoaní by jste se musel dožadovat návratu římanů.

Nebo vy selektivně berete rok 1945 jako mezní??Ostatně být to dle vás tak tu nejste též protože dle vás praotec čech měl zůstat trčet na balkáně a nechat se vraždit od Hunů.O historii nevíte nic ....

0 0
možnosti
Foto

Etatisté a vyznavači kolektivismu a kolektivní viny, nebo kolektivní odpovědnosti mohou cítit, že je jejich kolektivní povinností postarat se o ty, které se vinou jejich kolektivní vize o uspořádání společnosti v Afganistánu, dostali do existenčních problémů. Na tom není nic špatného. Špatné to začíná v okamžiku, kdy jdou násilím vybírat peníze od lidí, co to tak necítí, aby mohli finacovat svůj duševní odpustek.

2 1
možnosti
JK

Vy jste osobně něco platil na těch 170 lidí? Nejspíš ale mluvíte o penězích vybraných na daních, které platíte. Vyplývá mi z toho, že si myslíte, že by lidi měli platit dně jen tehdy, když to cítí jako potřebné. To by to dopadlo a do takových absurdních konců vede vaše fantasmagorie. Co je to anarchokapitalista, vím. Je to naivní utopický blouznivec. Nevím však, kdo je to etatista. Nejspíš nálepka, kterou jste si vymyslel, abyste se měl vůči komu vymezovat.

2 1
možnosti
Foto

No, je pravda, že naší morální povinností je, se o osoby, které s námi spolupracovaly a případně jejich rodinné příslušníky, postarat. Leč byl bych i tak opatrný. V tisku se mluví o tlumočnících, ale v řadě případů jde možná pouze o placené donašeče a udavače. Jejich informace sice posloužily, ale o morální úrovni jejich kolportérů by bylo vhodné se nejdříve zamyslet a být vůči nim předběžně opatrný.

4 0
možnosti
AN

A37l32e34š 31N20o38v60á93k

31. 8. 2021 11:10

morální povinnost? Postaralo se Německo po válce o své české kolaboranty?

0 0
možnosti
Foto

Přesně Jiří. Tady se nejedná o nelegální migraci kterou snad nechce nikdo, ale o pomoc pro prověřené přátele. Díky za blog.

2 0
možnosti
AN

A25l80e17š 47N31o46v21á68k

31. 8. 2021 11:13

Když Japonsko zaútočilo na Pearl Harbor, v USA internovali všechny japonské civilisty, bez rozdílu...:-)

1 1
možnosti
Foto

100% souhlas. Už jsem o tom taky kdysi psal, že země s tak bohatou migrační zkušeností z historie, jakou jsme my, se staví takto odmítavě k pomoci potřebným. Obyvatelé západních států si tehdy také mohli říct "co Čech, to zloděj a opilec, my je tady nechceme". A měli by pravdu? Anebo když pomoct, hlavně ne tady u nás, maximálně tak někam něco poslat, že jo. Je to ta klasická černobílost – nesmíme sem "pustit" absolutně nikoho, protože jiná volba je pouze čistý opak, tedy statisícové hordy jakýchsi zabijáků. Přemýšlení kdekoli mezi je přísně zakázáno.

Karma.

2 0
možnosti
JD

hm ... takové názory byly před 30 lety třeba ve švédsku ... a čas ukázal ... kapka po kapce rozbije i kámen, natož společnost

5 1
možnosti
PK

Situaci ve Švédsku a Dánsku jsem viděl na vlastní oči a tyto země si svým empatickým postojem k muslimským uprchlíkům velmi silně zkomplikovaly život, ovšem v případě lidí z Afg. bych i já, který jsem proti muslim. migraci učinil vyjímku.

0 0
možnosti
JF

Vy si snad dovolujete pochybovat o oprávněnosti slov převtěleného Jana Zlatoústého do těla zarputilého českého echtvlastence Tomio Okamury?! :-/

0 1
možnosti
AN

A14l88e68š 97N92o58v93á34k

31. 8. 2021 9:22

nejde o číslo, jde o to, aby se mezi tlumočníky neskrýval terorista.

1 1
možnosti
Foto

Já myslím, že u nás se nejvíc teroristů skrývá v našich hlavách...

2 0
možnosti
MK

V podstatě s vámi souhlasím, ale nejsem až takový optimista, co se týče těch ,,170,, uprchlíků a jejich ochoty se integrovat. Uvidíme časem.

2 0
možnosti