Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Napsal jste to tak, jak i já to cítím.R^

0 0
možnosti

Celá tahle non-story je vycucaná z prstu. Bučelo se na Kamaru a Roofeho, evidentně to mělo spojitost s charakterem, nikoliv s rasou.

Na britských stadionech se bučí zcela běžně, Emanuelu Adebayorovi fanoušci zpívali popěvek, že jeho otec myje slony, korejským hráčům zpívají, že v Koreji žerou psy, při zápasech ME bučí při národní hymně soupeře. A tihle pokrytečtí burani pak chtějí cvičit zbytek Evropy v politické korektnosti? To je vrchol trapnosti a směšnosti.

0 0
možnosti
JR

J47a45n 87R19á28ž

3. 10. 2021 13:44

Karma!

Poznámka k tématu :

Jsem člověk, kterému je rasismus cizí, ale zjišťuji, že idiotské chování některých barevných sportovních milionářů ve mně vybudilo vůči nim změnu vnímání, protože to nechápu jinak něž jako projevy vlastního komplexu méněcennosti. Co jiného může být důvodem excesů, kterých jsme u mnoha barevných sportovců svědky, než neopodstatněné mindráky, že jsou černoši.

8 1
možnosti
PK

P54a61v81e48l 94K91a95ň11k51a

13. 10. 2021 6:08

U těch barevných sportovních milionářů to spíše než mindráky bude záležitost marketingová - naskočili na "módní" vlnu a chtějí být vidět...

0 0
možnosti
MG

O tom, že děti se rasisticky (nebo celkově “nenavistně vůči odlišným skupinám obyvatelstva”) chovat neumí, jsem první iluze ztratil na prvním stupni ZŠ, kde se mě část spolužáků snažila šikanovat za to, že nevěřím v boha, a poslední pak před několika lety, když jsem se stal adoptivním otcem holčičky s česko-asijskými kořeny.

Ovšem vždy se to týkalo pouze určité skupiny dětí, které to evidentně měly z domova. Ostatní děti někde na pískovišti naprosto neřeší, jestli je někdo černý, žlutý nebo bílý - pražské sídliště kde žiju se etnickou diverzitou může klidně srovnávat i s Amerikou, ale nedochází tady k tvorbě žádných uzavřených a vzájemně nepřátelských etnických komunit jako tam. Je tady malá komunita Romů, kteří vypadají, že drží pohromadě trochu víc, ale ani ti se úplně neseparují a nejde o žádné asociální typy...

Nicméně těch pár případů, kdy se dcerce ve školce a počátkem ZŠ někdo bílý posmíval za šikmé oči atd., bylo vždycky od děcek, jejichž rodiče se pak na třídních schůzkách sami ukazovali jako problémové osoby. Takové ty, co mají v kuse s něčím problém, jen jejich dítko je dokonalé a žádný kolektiv pro něj není dost dobrý...

Zkrátka a dobře: pokud je dítě rasistické, někdo ho to naučil. A nebyl to negativní zážitek s osobou jiné rasy, ale spíš manýry, odkoukané doma.

A Kamaru mohou i mladí Sparťani nesnášet osobně, bez ohledu na rasu, ale to se pak pozná, jestli bučí jen na něj, nebo na kohokoli tmavšího.

3 0
možnosti
ŠK

Asi bych neřekl, že v hledišti bylo 10000 dětí patřících do té množiny, těch pár případů jste nepsal, kteří dostali doma rasistickou masírku.

A hučeli pouze na Kamaru a Roofa, pokud vím...

6 0
možnosti
JU

J29o21s67e36f 15U97l52m55a78n

3. 10. 2021 11:17

Často s vámi nesouhlasím, ale článků, kde jsme se sholdi , už jste napsal povícero. Teď odbočím od tématu...Já si nedovedu představit, že by se podobně, jako teď vy, někdy vyjádřila třeba paní Pekarová. Prostě nikdy žádná strana není jen kladná a druhá jen záporná. Jedna ze stránek může klidně dlouhodobě převažovat, ale nikdy to není 100%. Samozřejmě v tomto konkrétním případě nijak Pekarové nevyčítám, že se nijak nevyjádřila, přece jen se jí ani české politiky nijak netýká, jde mi čistě o ten princip, že někteří jsou ideologicky natolik zabednění, že nejsou schopni ani v té výjimečné situaci stát na opačné straně, než té, která je jim ideologicky sympatická. Jsem přesvědčen, že TOPka a Piráti by nikdy nebyli schopni zastat se české strany v případě, že by byla v konfrontaci se západním světem. Jo, pokud by byla v konfrontaci s Ruskem nebo Čínou, pak samozřejmě zcela automaticky ano. To by naopak vyčítali případnou pasivitu těm, kteří by se nevyjádřili vůbec nebo nedostatečně důrazně. A v tom je nebezpečí ideologických zabedněnců.

4 0
možnosti
JK

Vím, že zástupci všech stran sedí v Evropském parlamentu a zastávají názory svých stran, tedy stran ČR kteří nají mandát voličů. Zastávají tedy mandát svých voličů, že s tím nesouhlasíte je normální, ovšem vaše přesvědčení je mylné.

Jen zde není politika nosné téma, a očkovat sportovní fanoušky nevraživostí vůči některé ze stran je nevkusné.

0 0
možnosti
JB

Bravo Jiří, bravo! Opravdu skvělý článek.

1 0
možnosti
Foto

Na Kamaru se tady už bude bučet vždycky.

10 0
možnosti
JV

Protože hraje jako prase.

1 0
možnosti
JK

Bučet se naučili nejspíš od Angličanů. U nich se bučí, v Česku se vždy pískalo. :-)

7 0
možnosti
JJ

Limberský si s bučením taky užil, neb on je dobytek a plakal z toho pramálo :)

4 0
možnosti
RK

Však se jednou budeme smát my a oni na to dojedou. Aniž by si to uvědomovali, oni nebojují proti rasismu, ale vychovávají si prominentní skupinu, která není ničím výjimečná, ale která se bez toho útlocitného chování k nim neobejde. A bude ho vyžadovat po dobrém i po zlém. Bud to časem přece jen pochopí a bude mela, nebo budou upadat.

2 0
možnosti