Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny pane Jiří Turnere. Clanek dlouhy a analysa dost neurcita. Odpoved obcana ktery se na celou tu taskarici diva jinak.

Cely nas demokraticky system je zalozen na zaklade odpovidajici 90 stran, uskupehi, hnuti a take soukrome sdruzeni pratel nekoho. Stat jeste ty vitezne podpori penezmi z dani svych obcanu. Vsechny ty spolky, ktere se do voleb zapojili, maji urcite tech pet az deset dychtivych clenu, prejici dosahnout tech zacarovanych 5% volicu a tim se dostat do Snemovny a mit tu MOC a PENIZE se ukazat. Celych tricet let, vlastne jen 28 let. jsme zazily vse, co tento vykvet nam muze nabidnout. Jen tech stran co za tu dobu vzniklo a zahy se ztratilo. Namatkou Usvit, Veci Verejne, Zeleni, Trikolora, Pirati, TOP 09, Starostove a take ty soukrome ANO a take SPD. Obe nove a zalozene soukrome. Ten slabsi zacal u jine skupiny,(Usvit) ale byl vystrnaden pro velke neshody.

To jeste je nutne ukazat i vysledky vladnuti v teto zemi. Tri urednicke vlady, PAT ve Snemovne trvajici vice nez pul roku, smlouva vedoucich z leve a prave strany, vytvareni koalicni smlouvu trvajici 93 dni u jedne a pres pul roku u dalsi. (o tech kratcich nepisi) Vladni krize v polovici pulrocni doby naseho vedeni EU. atd. Politicke a hospodarske zasahy do spolecnosti nas privedlo k posledni volbe, kdy obcane konecne rekli NE tomu cizakovy z bumaskou STB, a take odstavili tu rudou skvrnu z nasi Snemovny. To je snad to nejkrasnejsi!!??

To je moje uvaha a pohled na posledni volby.

0 0
možnosti

J85a17n 78R19á22ž

17. 10. 2021 16:09

S chladnou hlavou konstatuji, že k proběhlým volbám přišlo cca 5,5mil. voličů a koalici koalic volilo cca 2,3 milionů z nich. Jak se po volbách k nové vládě budou chovat ti, kdo tyto slepence nevolili a sympatizanti Pirátů, kteří své rozčarování v internetových diskuzích nezkrývají, se ukáže.

Ale jisté už je, že v současné těžké době, vyžadující rozhodnost, není řídit vládu na principu hledání kompromisů mezi zatím maskovanými názorovými rozdíly lídrů těchto pěti stran, pro Fialu nijak dobrá perspektiva.

0 0
možnosti

Odstup, chladná hlava a "drotár". Střelba do vlastní nohy prý bolí.

1 0
možnosti
Foto

Úspěch pravicové koalice neschopných je spíše dílem náhody a nedemokratických pravidel. V případě 4% prahu vstupu do Sněmovny by se úspěch vůbec nekonal, to svědčí o mnohém !

0 2
možnosti

To jako že 5% je nedemokratických, ale 4% jsou už demokratická pravidla ?

0 0
možnosti
Foto

Karma, jako vždy precizní a věcný rozbor, se kterým jednoznačně souhlasím. Pro mě sešup komunistů byl naprosto nečekaným a milým překvapením, za které můžeme paradoxně poděkovat Babišovi, který jim přebral voliče. Alespoň za něco mu mohu poděkovat.:-)

6 0
možnosti