Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane Jiří Turnere. Dekuji za predneseni uvah toho novinare z Watergatu.. Skoda, ze pan Carl Bernstein jiz zemrel. Nevim, zda by dnes ty svoje slova obhajoval.Ty slova vsak opravdu dnes neplati, tak je nemuze obhajovat. Ten druhy novinar jmenem Bob Woodward je tim predstavitelem novinare, ktery hledi na prodej svych myslenek a ne na pravdivost udalosti. Ruske narceni prezidenta Trumpa, presne ukazalo ten pokles kvalit medii v USA. A pan Woodward byl uprostred tech medii a bohate zpenezil svoje mysleni.

Dnesni rozdeleni na levicove a pravicove media, je ukazkou te propasti, ktera neslouzi obcanum. Politikove se na tom drzi. Ukazkou je ten 6. leden, kdy klidny pochod demonstrantu ve Washingtonu D.C. se strhl na obsazovani Kapitolu. Vysetrovani teto neblahe udalosti, je komise sestavena prave s te levicove strany Vse je formovano prave proti Trumpovi. Opozitni vyklad neni pripusten. A vicemene levicova media jsou v poklidu. Vse jde jejich cestou. Pani Pelosi nepripusti jiny vysledek, jako obvineni jejiho nepritele, minuleho prezidenta. Proste uzasne....!!

Prominte mi psani o americkem tisku. Hodnoceni ceskeho ci evropskeho si netroufam.

12 0
možnosti
PK

Pozdrav do státu Jardo.

K obvinění DT, například Washington Post není tomu tak dlouho zklamaně napsal, že „Obvinění pravděpodobně podpoří tvrzení republikánů, že demokraté a FBI záměrně nebo omylem proměnili laciné pomluvy ve vyšetřování úřadujícího prezidenta ve věci národní bezpečnosti“.

A pani Nancy ? Ta sděluje samé žhavé a zajímavé novinky například, že kapitalismus selhal, nechce ho svrhnout jen „vylepšit“, protože Americe „neposloužil, jak by měl“. Ale zřejmě si k tomu čerstvě přečetla Marxe, soudě podle této její analýzy a doporučení: „Nemůžete mít systém, v němž úspěch některých pramení z vykořisťování pracujících a zneužívání životního prostředí a toho ostatního, a to musíme napravit.“

Za dobrý fór pak lze pokládat to, že na tom nespravedlivém systému sama chytrým investováním na základě privilegované informovanosti získala prý bohatství dnes odhadované na 114 milionů......;-D

7 0
možnosti
IS

Bohužel, nemýlíte se. Lidé si odvykli přemýšlet a konzumují snadno stravitelné a nazdobené jednohubky. Považuji to za jeden z mnoha příznaků úpadku naší civilizace.

5 0
možnosti
JK

J17a70n 40K37o76z58á57k

11. 12. 2021 22:55

Můžete mi, prosím, upřesnit to období, kdy všichni byli tak vzdělaní, aby nebaštili ty jednohubky?

3 0
možnosti
JL

Nojono. Média, až na ta státní, jsou privátní a jde jim o zisk. Přesto některá nejsou bulvár - třeba Lidové noviny. Tak nevím, o čem ten blog vlastně byl - co je bizár? Miloš Zeman bizár je, ale v médiích být musí, neb si ho lid zvolil. Česká televize by samozřejmě mohla být lepší, ale má na to intelektuální kapacitu? Nemá, jak vidíme.

1 3
možnosti
Foto

P57e26t56r 42B32u66r73i80a15n

11. 12. 2021 16:59

Tady není co dodat. Karma.

6 0
možnosti
JD

Je zajímavé, že někteří zdejší blogeři a diskutující hojně využívají článků těchto "novinářů" a jejich výtvory prezentují jako nejpravdivější důkazy! Čeští novináři a komentátoři již několik let zneužívají svoje postavení k politickému boji. Karma!!!R^[>-]V

10 0
možnosti
Foto

Ono to ale odpovídá tržnímu systému. Je-li poptávka, je i nabídka. A naopak.

A uvažme, kolik skvělých lidí z nejrůznějších oborů bylo ve třech vlnách emigrace "přesunuto" jinam, kde vesměs našli uplatnění. A tady chybí.

A nová elita nám zatím nevyrostla. Neboť tu nemáme vhodné prostředí s příklady několika moudrých a morálních osobností.

Karma. R^

7 1
možnosti
Foto

Plně souhlasím a jsem za všemi deseti a klidně i dvaceti.

Pokud si novináři v podstatě nezasluhují toto označení je ve velké míře i jejich "zásluha". Když je vrcholní politici začali hodnotit žumpózně a jinými podobnými "superlativy", z jejich strany jsem nezaznamenal žádnou přiměřenou reakci. A to je ještě politici nevlastnili.

Vzpomínám, že někdy v 90. letech francouzský prezident adresoval neopodstatněně novinářům velmi hanlivý vzkaz. Druhý den vycházel z paláce a procházel špalírem novinářů, kteří položili své foťáky na zem a otočili se zády. Druhý den nebyla v žádných novinách o prezidentovi ani čárka. A hned se vztahy urovnávaly.

My jsme v situaci, kdy vaše citáty lze beze ubytku aplikovat na naše prostředí a většina novinářů si toto označení nezaslouží.

6 0
možnosti
VB

V13i53l62é57m 95B59a15r14á39k

12. 12. 2021 10:28

V roce 2015 jsem napsal:

Již ale bylo dost jeho hnojů, blbečků, idiotů, žump, citátů co nikdy nezazněly, odkazů na články, které neexistují, obviňování z toho co se nestalo, adorace Číny a Ruska, drzého mávání na občany zelenými kartami. Jak může ten, kdo vlastně jenom slouží občanům, vyjadřovat nespokojenost s jejich postoji? Proč by slušní lidé měli Miloši Zemanovi naslouchat, dívat se na něj v televizi a zabývat se výplody jeho mysli? Učitelé přestaňte organizovat žáky (neschopné se bránit) do oslavných špalírů. Úředníci neklaňte se majestátu, kterému chybí vznešenost. Ať si sám zaplatí cestu do Moskvy, kam se chystá 9. května k Vladimiru Putinovi.

Prostě Miloše Zemana ignorujme, udělejme z něj fíkus v jeho hradní kanceláři a změňme v tomto duchu i Ústavu (i Francie se po roce 1945 musela vypořádat s přítomností komunistických ministrů ve vládě země, která se cítila součásti západního světa). Čeští velvyslanci ať kulantně oznámí vládám zemí, kde jsou akreditováni, že počínání prezidenta si nemají všímat. Vůbec nejlepší bude, když novináři vypustí ze svého programu tiskové konference Hradu a seriózní media přestanou o počínání Miloše Zemana informovat. Jeho kousky ať rozebírá bulvár. Vždyť tam svým chováním patří. K bojkotu by se měla připojit Česká televize (velice správně nevysílala tiskovou konferenci tiskového mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka, který si už myslel, že je Miloš Zeman) i Český rozhlas, nebo musí alespoň předtáčet všechna prezidentova vystoupení. Pokud tedy nechtějí veřejnoprávní media koncesionářům zase zprostředkovat třeba k 8. květnu nebo 28. říjnu nějaké sprosťárny. Stejně by televizní přenosy k státním svátkům měli mít jako varování hvězdičku, a to kvůli špatnému vlivu na dobrý vkus. Pohled do Vladislavského sálu na pány oblečené jako na candrbál v Horní Dolní, na dámy, které asi přišly z nějakého podřadného baru či diskotéky a metál připínaný v nejslavnostnější den Česka na mikinu s PET lahví, opravdu není vhodný pro děti a adolescenty.

1 1
možnosti
Foto

Skvělý text, Jiří, prosím o jeho publikaci na Blogosféře.

3 0
možnosti
DH

D69a53v66i16d 81H87o83r24á46k

11. 12. 2021 16:19

Pane Vodvářko prosím zamyslete se. Snad nechcete a nedoufáte, že by pan Turner svůj tak skvělý výtvor znehodnotil umístěním do nějakých sfér kam noha nevstoupí.

1 2
možnosti
JR

J33a27n 17R79á15ž

11. 12. 2021 15:41

Článek si zaslouží velkou karmu.

Autor v něm naprosto přesně a výstižně popsal kulturní kal, který se na nás ze všech médií valí.

Lze jen konstatovat, že produkty kultury idiotů jsme obklopováni do té míry, že vyhnout se tomu je už velmi obtížné.

17 0
možnosti