Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dle statistiky na chřipku umírá denně na celém světě v průměru 1000 lidí. Na C19 a nové varianty to bylo před rokem pouhých 70. Takže i kdyby to dnes bylo 200 tak vám ten přehnaný poplach nic neříká??

Uvádí se v TV úmyslně vysoké číslo 32 tis. obětí. Ve skutečnosti to je max. 8 tis. ostatní měli jinou vážnou nemoc a na věčnost by odešli tak jako tak. Pro lepší názornost. Za necelé dva roky v České vesnici o počtu 1000 lidí zemřel za necelé 2 roky 1 člověk na C-19.

A starosta kvůli němu zavřel hospodu, školu a nařídil nosit hadříka na ústa a objednal 4000 vakcín.

0 0
možnosti
Foto

Aktuální data ze stránek ministerstva zdravotnictví, 16.12.2021

Včera provedeno celkem 92 694 testů

Z toho

87 % negativních a tedy bezpříznakových

7 % pozitivních bezpříznakových

6 % pozitivních příznakových

Jaký je přínos testování bezpříznakových? Jaké jsou náklady?

1 0
možnosti
RK

R58a66d60i50m 27K77a88l62a76s

16. 12. 2021 9:34

No, ono by se mělo říci, že mnohá opatření mají i výstražný efekt. Čili smysl není třeba jen v uzavření vánočních trhů, ale také v tom, jak to zapůsobí na lidi.

Ideálně by vše mělo fungovat tak, že se řekne, máme plné nemocnice, lidi neblbněte, myslete na své zdraví, omezte kontakty, chovejte se rozumně... Jenže tohle je idea, která je utopistická, to je jako ideální soudruh v komunismu pracující pro vlast...

Velká část lidí je nezodpovědná a chce se bavit, další jsou rebelanti z principu a ostatní jsou třeba už jen unavení z dlouhotrvající epidemie. A kdo za to může? Naštěstí politik a je jedno, jestli je ze staré vlády nebo z nové. Sympatie se mění dle toho, kolik toho zakáže nebo nezakáže. Na jednu stranu chtějí všichni právo volby a svobodu, na druhou stranu potřebují vodit za ruku a někoho, kdo je má přesvědčovat, že se mají starat o své zdraví, protože systém zdravotní péče je tady pro všechny a není ideální, pokud se hroutí nebo omezuje... Další samozřejmě řeknou, že se rozhodují sami, ale považují se za nesmrtelné nebo vsadí na pochybné informace.

Vánoční trhy, tak jak jsem slyšel vysvětlení, se zavíraly proto, že se do větších měst lidé sjížděli lidé i z širokého okolí. A mělo být tedy zamezeno "rozvážení" viru po celé republice. Jak to pak dopadlo s farmářskými trhy je věc jiná.

A pokud jde o zavírání hospod, mohu přidat osobní zkušenost. Jednou týdně jsem chodil, ne do hospody, ale do klubu. První prořídnutí návštěvníků přišlo po rozdělení na očkované a neočkované. A rozhodně mohu říci, že si člověk všimne, že se něco děje a začne přemýšlet... To druhé, zavíračka v deset, vyselektovala i mě, protože než se dostanu z práce, nechce se mi na tu chvíli nikam chodit. Pracovní kolektiv je v podstatě ustálený kolektiv, kde se ti lidé navíc většinou znají, a mívají k sobě někdy i větší ohled. V hospodě či baru se setkávají cizorodé skupinky, které chtějí jediné, bavit se. Ohledy jdou často stranou.

0 2
možnosti
HS

"Čili smysl není třeba jen v uzavření vánočních trhů, ale také v tom, jak to zapůsobí na lidi."

Tak, tak. Koukejte, co můžeme. Zlikvidujeme vám živnost během okamžiku. Tak koukejte držet pysk a třeba vám něco nasypeme.

5 1
možnosti
Foto

Skvělé!!!!! :-). Karma jako hromR^.

1 0
možnosti
DH

D79a33v49i92d 14H91o26r42á80k

15. 12. 2021 16:59

Jak píšete a chválíte, tak Vojtíšek to zvládl, a bude moci s klidným svědomím odejít. A možná s jeho historií hvězdičky populární hudby by nám podobně jako to udělal, i nám Čechům a Moravanům známý slovenský politiky Vláďa Mečiár, by nám na závěr také mohl zazpívat a Pá, Pá udělat.

Ale jsem zvědav jaký fičák nastane, až jej nahradí ten superodborník, tak nějak připomínající vhledem, či jistou ozdobičkou bájného jednorožce, kterému při jeho přednástupních povídánkách nerozuměli ani novináři kladoucí mu otázky, ba ani mnozí medicinští kolegové, natož my, prostá veřejnost.

...a ta nesrozumitelnost jeho řečí nebyla rozhodně způsobena předpisově pečlivě nasazenou FFP rouškou.

1 1
možnosti
Foto

J98i20ř74í 25T10u82r29n77e23r

15. 12. 2021 18:00

Víte, to, co jste si přečetl, je satira. Reálný svět funguje trochu jinak. Stará vláda byla a nová bude vždy ve špatné situaci. Když neudělá nic, bude kritizována, že nic nedělá, zavede-li tvrdá opatření schytá to, a když zvolí jen kosmetická nařízení, budou si z ní Turnerové dělat srandu. Žádné univerzální dobré řešení není, protože různí lidé k problematice pandemie, tady k nemoci, zdraví a potažmo k životu přistupují různě.

11 0
možnosti
DP

Tak zas buďme rádi, že nebyli hygienici a spol tak hyperaktivní jako na Slovensku nebo v Rakousku... Tam nesměli ani to, co my tady, a výsledky máme přibližně stejné. :-)

2 0
možnosti
VV

Přibližně stejné. ?

Rakousko 307 onemocneni na 100 000 obyvatel, CR 818.

2 0
možnosti
MH
MB

Pěkně štiplavé, to mají mazlíčci rádi.

1 0
možnosti

Super a díky, před Vánoci milé osvěžení ;-DR^! !!!

7 0
možnosti