Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Oscilace (ryby) mezi dvěma pohlavími je potvrzení faktu, že existují dvě pohlaví. Hremafroditismus je opět o dvou pohlavích, které má ovšem jedinec k dispozici obě. Absence pohlaví (nepohlavně se rozmnožující druhy) je absence pohlaví, nikoli další pohlaví. A ani zakrnělé, nefunkční pohlaví (mravenčí dělnice) není třetí pohlaví ani žádné další.

Což samozřejmě neznamená, že někde v hlubokém vesmíru nežijí mnohopohlavní tvorové, ale tady jsme (zatím) na Zemi.

Různé sexuální preference a poruchy identifikace rovněž nejsou dalším pohlavím. Pokud ovšem američtí vědci neobjeví v lidských buňkách chromozom Z.

2 0
možnosti
Foto

Dík za opáčko z biologie.

0 0
možnosti

J93i17r66i 40P79i53l30n94y

3. 1. 2022 11:28

Pohlaví jsou jen dvě. Ukažte mi třetí pohlaví. Všechna ostatní "pohlaví" jsou jenom zmatek v hlavě, kdy se dotyčný nemůže rozhodnout, co vlastně chce, a tak se vymezí vůči všemu.

4 1
možnosti
Foto

1+1=10

Všeostatní je zmatek v hlavě.

Pokud se na problém díváme v binární soustavě ;-).

0 0
možnosti

Řekl bych, že nikoho až tolik netrápí pohlavní pomatenost jiných, dokud si ti jiní pomatenci nezačnou na ostatních své bludy vydupávat.

Odmítám kdejakého pacienta oslovovat seňore pozlacený Mikuláši jenom proto, že on se tak prý cítí a vynucuje si to.

Problémem, který ani jeden z vás blogerů neřeší, není v tom, zda je někdo opravdu mořským červem třídy mnohoštětinatců, pokud se tak 100% cítí, ale zda jsou ostatní povinni ho takto společensky respektovat. A samozřejmě, že nejsou.

8 0
možnosti

Bůh stvořil muže, ženu a Hornera.

1 0
možnosti

P72a12v72e27l 49V50é80b98r

3. 1. 2022 11:05

Bůh Hornera nestvořil, Horner se vyskytl...

1 0
možnosti

Považuji za nešťastné, že se pan Mikeš odvolává na boha a zřejmě vůbec nezná takové rozmnožovací mechanismy, jako je u hmyzu partenogeneze či střídání pohlavních a nepohlavních generací , u rostlin potom apomiktie či polyploidie.

Stejně zjednodušená je víra pana Turnera ve všemocnost evoluce.

Problém určitého psychického diskomfortu, co se týká sexuální identity jedince obzvláště v dospívání existuje. A v rámci toho, nakolik mají dospívající čas tyto pocity zkoumat, může přerůst až do stavu naddiagnostiky a společenského jevu, jako byla např. v dobách Freuda hysterie, nedávno mentální anorexie, dnes nadměrné posilování a plastické operace.

Takže mějme pochopení pro jednotlivce. Na druhou stranu si uvědomme, že například řada lidí, která podstoupila tranzici toho dnes lituje, praktiky kliniky Tavistock jsou předmětem soudních sporů. A pokusy určovat si své pohlaví pouze na základě subjektivní úvahy podle psychologa Jordana Petersona znamená odmítnout hrát hru, jejímiž pravidly se všichni řídíme a tím tuto hru znemožnit. Ta hra se nazývá fungování civilizované společnost a její pravidla vytvořila objektivní realita.

2 0
možnosti

R^!! Díky za tento článek.

0 0
možnosti
Foto

Netrápí mne sexuální orientace a genderové nestandardy mých bližních, ale trápí mne ten humbuk okolo toho.

A nejhlasitější jsou ti, jichž se to vůbec netýká.

8 0
možnosti
Foto

Víra v doslovnou podobu biblického stvoření však není ničím jiným než bigotním tmářstvím, které ignoruje zcela nezvratitelné poznatky vědy.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=781205

R^

2 0
možnosti

A jaká je ta doslovná podoba biblického stvoření?

3 0
možnosti

J21a75n 60D28o62u63š81e48k

2. 1. 2022 19:57

A skutečně jde o pohlaví nebo o tzv. gender který v jakémsi novodobém slovníku nemá s fyzickým pohlavím moc co společného? Spíš s takovým tím vnitřním přesvědčením?

1 0
možnosti